Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Guess what, Geen geluid!  (gelezen 4579 keer)

pimpes

  • Gast
Guess what, Geen geluid!
« Gepost op: 2007/01/24, 10:58:33 »
Goeie morgen mensen,

Ik heb zoo veel gezocht naar een oplossing maar kon toch niks vinden !
En ik dacht laat ik het hier eens vragen.

Ik heb Xubuntu geinstalleerd, ging allemaal goed.
Alles in orde!.
1 probleem..! geen geluid :( en ik vindt het toch wel prettig om muziek te luisteren of iets dergelijks,

Ik heb in bijna elk antwoord als oplossing voor geen geluid gelezen:   "  Zet de schuifjes in je volume regelaar eens open/ kijk of het geluid niet gemute staat   "

Als ik naar de standaard volume regeling ga,
krijg ik helemaal GEEN schuifjes!..
een leeg saai vak :(.

dus ik probeerde het maar eens met:    sudo alsamixer
en heey. kijk eens aan:

alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such device:O....

nu eens lspci uitvoeren:

00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-751 [Irongate] System Controller (rev 25)
00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-751 [Irongate] AGP Bridge (rev 01)
00:07.0 ISA bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-756 [Viper] ISA (rev 01)
00:07.1 IDE interface: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-756 [Viper] IDE (rev 07)
00:07.3 Bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-756 [Viper] ACPI (rev 03)
00:07.4 USB Controller: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-756 [Viper] USB (rev 06)
00:09.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
00:0a.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 50)
00:0a.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 50)
00:0a.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 51)
00:0c.0 Multimedia audio controller: C-Media Electronics Inc CM8738 (rev 10)
01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon R200 QM [Radeon 9100]
Hmm zo te zien staat me geluidskaart er wel bij:   00:0c.0 Multimedia audio controller: C-Media Electronics Inc CM8738 (rev 10)

Mensen.. Help me alstublieft !

Alvast hartelijk bedankt !!!!!!!!! :)

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #1 Gepost op: 2007/01/24, 11:27:31 »
heeft u deze al doorgenomem: https://wiki.ubuntu.com/NlRestrictedFormats

pas eerst uw sources.list aan, zie bovengenoemde site met:
Citaat
sudo gedit /etc/apt/sources.list
en voeg de seveas-repos eraan toe

pimpes

  • Gast
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #2 Gepost op: 2007/01/24, 11:30:53 »
Nee, maar ik weet ervan dat er geen .mp3 en dergelijke ondersteund worden,  het gaat nu echt om the MAIN SOUND, ik bedoel ik hoor Totaal niks!, geen systeem start aanmeld afmeld geluidjes :(
Tnx voor snelle reply

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #3 Gepost op: 2007/01/24, 11:33:09 »
ok: doe
Citaat
sudo apt-get install alsamixergui
verder: rechtsklikken op geluidsicoon,voorkeuren=alsamixer.
dan eigenschappen=alle schuiven openen en op actief zetten.

pimpes

  • Gast
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #4 Gepost op: 2007/01/24, 11:35:04 »
pimpes@pimpes-desktop:~$ sudo apt-get install alsamixergui
Password:
Pakketlijsten worden ingelezen... Klaar
Boom van vereisten wordt opgebouwd      
Reading state information... Klaar
alsamixergui is reeds de nieuwste versie.
0 pakketten opgewaardeerd, 0 nieuwe pakketten geïnstalleerd, 0 verwijderen en 4 niet opgewaardeerd.

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #5 Gepost op: 2007/01/24, 11:36:54 »
alsamixergui  in de terminal. alles open zetten

pimpes

  • Gast
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #6 Gepost op: 2007/01/24, 11:38:48 »
Foutmelding:

alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such device

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #7 Gepost op: 2007/01/24, 11:40:43 »
Citaat
alsamixergui

pimpes

  • Gast
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #8 Gepost op: 2007/01/24, 11:41:09 »
Jep dat deed ik, toen kwam er een GUI style venster met die foutmelding

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #9 Gepost op: 2007/01/24, 11:42:21 »
sorry alsamixer kan ook. vreemd! wil je item#4 nog eens bekijken?

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #10 Gepost op: 2007/01/24, 11:44:02 »
lijkt mij steeds meer een hardware probleem. moeilijk....en jammer.

pimpes

  • Gast
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #11 Gepost op: 2007/01/24, 11:44:02 »
Sorry ...   Item#4 ?? de 4de post hier ? als ik bij het speakertje rechtermuiknop Preferences doe, gebeurt er totaal niks :(

pimpes

  • Gast
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #12 Gepost op: 2007/01/24, 11:46:05 »
**  In XP doet me geluid het top !  **

Offline woteb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #13 Gepost op: 2007/01/24, 11:46:06 »
Ik weet niet of dit een antwoord is, maar heb je een ISA of een PCI geluidskaart? Zelf heb ik diverse ISA kaartjes uitgeprobeerd, maar die doen het niet, PCI kaartje wel en onboardkaartjes geven ook geen problemen.
Laptop, HP 550, Dual Core 1 GB RAM/2 Ghz:: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie) Fluxbox / IceWM / XFCE4 / Openbox / LXDE.
3 Werkstations + 1 laptop: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie Gnome/XFCE/IceWM)
Server: Debian 5.0 Stable (Lenny)

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #14 Gepost op: 2007/01/24, 11:46:08 »
Citaat van: pimpes
Sorry ...   Item#4 ?? de 4de post hier ? als ik bij het speakertje rechtermuiknop Preferences doe, gebeurt er totaal niks :(
vreemd. voorkeuren en eigenschappen horen iets op te leveren. er lijkt iets niet herkend te worden.
iemand anders.....?

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #15 Gepost op: 2007/01/24, 11:47:02 »
Citaat van: pimpes
**  In XP doet me geluid het top !  **
ik bedoel hardware herkenning. :)

pimpes

  • Gast
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #16 Gepost op: 2007/01/24, 11:47:19 »
Ik heb een PCI kaart.. :    C-Media Electronics Inc CM8738

[ De reply's komen SUPER vlot waar ik heeeel blij mee ben.. bedankt zover iedereen die probeert een hand te helpen ]

Offline Michael Anckaert

  • Lid
    • http://www.sinax.be
  • Steunpunt: Nee
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #17 Gepost op: 2007/01/24, 11:56:32 »
Hallo pimpes :)

De kaart wordt duidelijk niet herkend door de kernel, dus het heeft geen zin om te knoeien met alsamixer enzo.
Probeer even het volgende commando in de terminal:

sudo modprobe cmipci

dat commando laat de kernel module die je geluidskaart zou moeten ondersteunen.
www.sinax.be
Open Source Integrators, consulting and custom development

pimpes

  • Gast
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #18 Gepost op: 2007/01/24, 11:58:07 »
tnx, dit kreeg ik :  pimpes@pimpes-desktop:~$ sudo modprobe cmipci
Password:
FATAL: Module cmipci not found.

Offline woteb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #19 Gepost op: 2007/01/24, 11:58:29 »
Citaat van: pimpes
Ik heb een PCI kaart.. :    C-Media Electronics Inc CM8738

[ De reply's komen SUPER vlot waar ik heeeel blij mee ben.. bedankt zover iedereen die probeert een hand te helpen ]
Mooi, dat scheelt een heleboel gefrustreerd zoekwerk, want ISA kaartjes doen het gewoon niet en kun je dat probleem in ieder geval afstrepen. Verder kan ik je niet helpen, maar in ieder geval succes, je ziet in ieder geval dat er genoeg hulp wordt aangeboden en wellicht zal het straks wel werken.
Laptop, HP 550, Dual Core 1 GB RAM/2 Ghz:: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie) Fluxbox / IceWM / XFCE4 / Openbox / LXDE.
3 Werkstations + 1 laptop: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie Gnome/XFCE/IceWM)
Server: Debian 5.0 Stable (Lenny)

Offline Michael Anckaert

  • Lid
    • http://www.sinax.be
  • Steunpunt: Nee
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #20 Gepost op: 2007/01/24, 11:58:47 »
www.sinax.be
Open Source Integrators, consulting and custom development

pimpes

  • Gast
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #21 Gepost op: 2007/01/24, 12:00:15 »
no problem ben blij dat je probeert te helpen, ik kreeg nu helemaal niks! na de command gewoon weer een lege regel:

pimpes@pimpes-desktop:~$ sudo modprobe snd-cmipci
pimpes@pimpes-desktop:~$

Offline Michael Anckaert

  • Lid
    • http://www.sinax.be
  • Steunpunt: Nee
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #22 Gepost op: 2007/01/24, 12:12:23 »
Dat betekent dat de module goed geladen is :)

Als je nu via alsamixer kijkt zou je de geluidskaart goed moeten kunnen instellen.
www.sinax.be
Open Source Integrators, consulting and custom development

pimpes

  • Gast
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #23 Gepost op: 2007/01/24, 12:14:37 »
hmm weer die fout :( alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such deviceAlsamixer,         Sudo alsamixer,          Sudo alsamixergui,           alsamixergui, <-- kep ze allemaal geprobeert maar zelfde fout

Offline Michael Anckaert

  • Lid
    • http://www.sinax.be
  • Steunpunt: Nee
Guess what, Geen geluid!
« Reactie #24 Gepost op: 2007/01/24, 12:15:52 »
vreemd, als de module goed geladen is zou het moeten werken.
Ben even aan het einde van mijn latijn :s Iemand anders een ideetje?
www.sinax.be
Open Source Integrators, consulting and custom development