Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: AFP-Server permissions van bestanden en mappen automatisch overnemen van volume  (gelezen 667 keer)

Offline levidhuyvetter

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Hoi,

Ik heb op m'n ubuntu server netatalk staan. Ik gebruik de locale gebruikers van de ubuntu server daarvan is 1 admin account en die is bij de groep admin. dan heb ik nog een aantal gebruikers die allemaal bij "xservegroup" horen. De chmod van een map (die als volume gebruikt word) staat op chown admin, chgrp xservegroup, chmod 775 dus de owner van die map is de admin account die kan lezen en schrijven, ook de gebruikers die tot de groep xservegroup behoren kunnen lezen en schrijven en alle andere gebruikers kunnen enkel lezen. Nu dat werkt allemaal perfect maar als nu bijvoorbeeld "gebruiker1" een bestand op dat volume staat is dat bestand chown gebruiker1. Is er een manier om bestanden die op dat volume worden geplaatst automatisch aan te passen naar chown, chgrp en chmod van het volume zelf?