Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Natty Vgaswitcheroo en Usb 3.0 op Asus N53SV  (gelezen 1429 keer)

Offline Floyo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Natty Vgaswitcheroo en Usb 3.0 op Asus N53SV
« Gepost op: 2011/04/19, 16:49:16 »
Na hier een hele tijd niet actief geweest te zijn, door volledige tevredenheid over Ubuntu overigens, heb ik op het moment wat probleempjes met mijn nieuwe laptop (Asus N53SV-SZ404V) en Ubuntu 11.04. En wel, De usb3.0 poort werkt niet, hij herkent geen apparaten en dmesg toont ook geen verandering als er een apparaat in de poort gestoken wordt. Het gekke is dat lsusb wel een 3.0 hub herkent.

Ook het switchen tussen beide videokaarten (gt540m en intel) door middel van vgaswitcheroo wil niet werken, de vgaswitcheroo map is niet te bereiken, ook niet als root "bestand of map bestaat niet". Dit vindt ik vreemd gezien de Natty kernel in principe support voor het schakelen tussen kaarten zou moeten hebben.

Ik geef toe dat de combinatie nieuwe hardware en b├Ęta OS misschien niet de beste is, maar iemand moet het toch testen :P

Offline ralphcrutzen

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Natty Vgaswitcheroo en Usb 3.0 op Asus N53SV
« Reactie #1 Gepost op: 2011/06/15, 10:04:49 »
Ik heb ook een Asus N53SV en Ubuntu 11.04. En dus ook dezelfde twee problemen...
Ben je intussen misschien al iets wijzer geworden?