Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Slechts 10/100MB Lan en geen GIGABIT op ASROCK ION 330 HT-BD  (gelezen 7364 keer)

Offline ArieUitDeWeide

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Slechts 10/100MB Lan en geen GIGABIT op ASROCK ION 330 HT-BD
« Gepost op: 2011/04/18, 21:33:49 »
Beste,

Ben nog onervaren met Ubuntu 10.10, programma's e.d. installeren is geen punt zolang
ik alleen maar hoeft te plakken en knippen in de terminal.

Gebruik de asrock alleen om films binnen te halen via sabnzb en ze vervolgens te kijken in XBMC.

Ik wilde vandaag echter wat van mijn Desktop pc naar de asrock streamen maar hij ging
niet sneller dan 8mb/s, na één en ander gecheckt te hebben staat er bij netwerk eigenschappen
in Ubuntu 100MB Lan.

Er zit in de asrock toch een Gigabit kaart van realtek?

Mijn gehele thuisnetwerk is gebasseerd op Gigabit met cat6 kabel en een Gigabit router, werkt overal
behalve op de asrock dus..

Heb de nieuwste driver's van de realtek site gedownload en getracht deze te installeren in ubuntu, dit lukt mij
alleen niet met al die code's en sudo's... ??? ???

Is er iemand die mij op weg kan helpen?

Groeten....

Alvast bedankt...

Offline flyerman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Slechts 10/100MB Lan en geen GIGABIT op ASROCK ION 330 HT-BD
« Reactie #1 Gepost op: 2011/04/19, 00:20:43 »
Ik heb gekeken, maar kan nergens in de documentatie vinden wat voor merk GB LAN het is. Of het moet al te laat zijn en dat ik niet goed kijk.

[offtopic]
Leuk kastje. doet de afstandsbediening het onder Ubuntu?
[/offtopic]
« Laatst bewerkt op: 2011/04/19, 00:22:51 door flyerman »
Server: Ubuntu 14.04 server edition
1 x Desktop: Mint 17.1
Netbook: Acer Aspire One Xubuntu 12.04.
Laptops: 1 x Asus Linux Mint 17.1, 1 x Acer XUbuntu 12.04

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Slechts 10/100MB Lan en geen GIGABIT op ASROCK ION 330 HT-BD
« Reactie #2 Gepost op: 2011/04/19, 00:26:29 »
Zit er wel een Gigabit in?
Open een terminal en tik in:
sudo lshw -html > hardware.htmlJe wachtwoord word gevraagd, (je zal niets zien, ook geen sterretjes, dat is normaal. Dus je ww 'blind' intypen)
zo maak je een lijst van je hardware.
Nadat de computer zijn werk heeft gedaan sluit je de terminal en ga je naar je Persoonlijk Map. Daar staat dan een bestand met de naam:
hardware.html (Als je dan dubbelklikt dan gaat het bestand zich openen in FireFox)

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Re: Slechts 10/100MB Lan en geen GIGABIT op ASROCK ION 330 HT-BD
« Reactie #3 Gepost op: 2011/04/19, 02:57:33 »
Je weet zeker dat de kabel goed is? Al eens een andere kabel en ander poortje op de switch gebruikt?

Offline ArieUitDeWeide

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Slechts 10/100MB Lan en geen GIGABIT op ASROCK ION 330 HT-BD
« Reactie #4 Gepost op: 2011/04/19, 09:18:33 »
Ik heb gekeken, maar kan nergens in de documentatie vinden wat voor merk GB LAN het is. Of het moet al te laat zijn en dat ik niet goed kijk.

[offtopic]
Leuk kastje. doet de afstandsbediening het onder Ubuntu?
[/offtopic]

Volgens de specs zit er Gigabit in, de remote heb ik inderdaad aan de gang, driver staat op de site van Asrock.

Product Specifications
CPU - Intel® Atom™ 330 1.6GHz (Dual core)
OS - Microsoft® Windows® 7 / 7 64-bit / Vista™ / Vista™ 64-bit / XP / XP 64-bit compliant
Chipset - NVIDIA® ION™ graphics processor
Memory - Support DDR2 800MHz, 2 x SO-DIMM slots, default 2GB (2 x 1GB), Maximum up to 4GB*

*Due to the CPU limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® 32 / 64-bit OS.
VGA - NVIDIA® ION™ Graphics, support DX10 / Full HD 1080p (Blu-ray)* playback

*Blu-ray disc is supported by Blu-ray driver.
HDD - 320GB 2.5" HDD, capable to support RAID 0, 1 by adopting the 2nd 2.5" HDD

*Please noted that AHCI/RAID mode is not supported under Windows® XP/XP 64bit OS.
ODD - BD Combo*

*For CD-RW write type, only support 4x, 8x, 10x CD-RW Disc format.
Rear I/O - 1 x HDMI, 1 x D-Sub VGA, 6 x USB 2.0, 1 x S/PDIF, 1 x Powered eSATA/USB*

*For Powered eSATA function, Hot Plug function is supported in RAID / AHCI mode only. IDE mode does not support Hot Plug function.
LAN - Gigabit LAN
Sound - 7.1 Ch HD Audio with DTS
System Acoustic - Below 26dB
WiFi - 802.11 b/g/n wireless LAN
Remote Controller - MCE Remote Controller
Power Unit - 65W/19V Adapter
Dimension - 195mm(W) x 70mm(H) x 186mm(L)
Volume (liters) - 2.5L
Weight - 1.7Kg

Offline ArieUitDeWeide

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Slechts 10/100MB Lan en geen GIGABIT op ASROCK ION 330 HT-BD
« Reactie #5 Gepost op: 2011/04/19, 09:21:22 »
Je weet zeker dat de kabel goed is? Al eens een andere kabel en ander poortje op de switch gebruikt?

Hallo Johan,

Kan eigenlijk niet verkeerd nee, het is wel een cat6 kabel die ik
zelf geknepen heb, ik zal het vanavond toch eens proberen....

« Laatst bewerkt op: 2011/04/19, 09:33:13 door ArieUitDeWeide »

Offline ArieUitDeWeide

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Slechts 10/100MB Lan en geen GIGABIT op ASROCK ION 330 HT-BD
« Reactie #6 Gepost op: 2011/04/19, 09:32:56 »
Zit er wel een Gigabit in?
Open een terminal en tik in:
sudo lshw -html > hardware.htmlJe wachtwoord word gevraagd, (je zal niets zien, ook geen sterretjes, dat is normaal. Dus je ww 'blind' intypen)
zo maak je een lijst van je hardware.
Nadat de computer zijn werk heeft gedaan sluit je de terminal en ga je naar je Persoonlijk Map. Daar staat dan een bestand met de naam:
hardware.html (Als je dan dubbelklikt dan gaat het bestand zich openen in FireFox)

Ik heb die ethtool gebruikt, komt het volgende uit :

Supported ports: [ TP MII ]
Supported link modes:

10baseT/Half 10baseT/Full
100baseT/Half 100baseT/Full
1000baseT/Half 1000baseT/Full

Supports auto-negotiation: Yes

Advertised link modes:
10baseT/Half 10baseT/Full
100baseT/Half 100baseT/Full
1000baseT/Half 1000baseT/Full
Advertised pause frame use: No
Advertised auto-negotiation: Yes
Link partner advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
100baseT/Half 100baseT/Full
Link partner advertised pause frame use: No
Link partner advertised auto-negotiation: Yes
Speed: 100Mb/sDuplex: Full
Port: MII
PHYAD: 0
Transceiver: internal
Auto-negotiation: on
Supports Wake-on: pumbg
Wake-on: g
Current message level: 0x00000033 (51)
Link detected: yes

Hier staat ook nog een verhaaltje over het blijven hangen in 100mb/s mode.

http://www.rvdavid.net/how-to-get-gigabit-speeds-from-rtl81118168b-pci-express-gigabit-ethernet-controller-on-ubuntu-linux/




Offline flyerman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Slechts 10/100MB Lan en geen GIGABIT op ASROCK ION 330 HT-BD
« Reactie #7 Gepost op: 2011/04/19, 09:33:12 »
Als ik dat zo bekijk lijkt me de driver ok. Misschien toch een kabel?
Server: Ubuntu 14.04 server edition
1 x Desktop: Mint 17.1
Netbook: Acer Aspire One Xubuntu 12.04.
Laptops: 1 x Asus Linux Mint 17.1, 1 x Acer XUbuntu 12.04

Offline ArieUitDeWeide

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Slechts 10/100MB Lan en geen GIGABIT op ASROCK ION 330 HT-BD
« Reactie #8 Gepost op: 2011/04/19, 12:32:37 »
Als ik dat zo bekijk lijkt me de driver ok. Misschien toch een kabel?


Ja hé, lijkt het inderdaad op..toch lijkt het me dat als ik de kabel verkeerd
geknepen zou hebben er helemaal geen verbinden zou zijn..

Ik doe vanavond een poging een andere kabel, post het resultaat wel ff.

Groeten.

Offline ArieUitDeWeide

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Slechts 10/100MB Lan en geen GIGABIT op ASROCK ION 330 HT-BD
« Reactie #9 Gepost op: 2011/04/19, 13:30:38 »
Als ik dat zo bekijk lijkt me de driver ok. Misschien toch een kabel?


Ja hé, lijkt het inderdaad op..toch lijkt het me dat als ik de kabel verkeerd
geknepen zou hebben er helemaal geen verbinden zou zijn..

Ik doe vanavond een poging een andere kabel, post het resultaat wel ff.

Groeten.

Tevens, wanneer ik handmatig switch naar 1000mb/s met : ethtool -s eth0 speed 1000 word
de verbinding even verbroken, wanneer de verbinding weer hersteld is blijft ie op 100mb/s staan...

Offline ArieUitDeWeide

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Slechts 10/100MB Lan en geen GIGABIT op ASROCK ION 330 HT-BD
« Reactie #10 Gepost op: 2011/04/19, 23:44:24 »
Hallo Mensen,

Ik heb een nieuwe kabel gemaakt en nu staat er dat er een gigabit verbinding is (1000mb/s)

Als ik nu een film van 20gb van mijn desktop naar mijn asrock kopieer kom ik nog steeds niet verder dan 8,9mb/s data transfer, moet toch veel sneller kunnen met Gigabit?

Wat mij opvalt is dat wanneer ik de door mij nieuwe gemaakte kabel in de asrock steek het even duurt
voordat er een verbinding is, ik heb ook nog een cat6 kabel van belkin die af fabriek in mekaar is gezet, als ik die erin steek heb ik direct verbinding, verdacht niet?

Iemand nog tips?

Mzzl

Offline flyerman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Slechts 10/100MB Lan en geen GIGABIT op ASROCK ION 330 HT-BD
« Reactie #11 Gepost op: 2011/04/20, 15:19:34 »
Zorg eerst voor een goede kabel. Ik heb zelf ook een Gb netwerk, en dat loopt zeer snel.

Als de kabels niet goed zijn dan hou je problemen. Er zal ergens iets niet helemaal lekker zitten, vandaar die lage snelheid. Of trage harde schijf, dan gaat het kopiëren ook niet echt snel.
Server: Ubuntu 14.04 server edition
1 x Desktop: Mint 17.1
Netbook: Acer Aspire One Xubuntu 12.04.
Laptops: 1 x Asus Linux Mint 17.1, 1 x Acer XUbuntu 12.04

Offline ArieUitDeWeide

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Slechts 10/100MB Lan en geen GIGABIT op ASROCK ION 330 HT-BD
« Reactie #12 Gepost op: 2011/04/21, 09:56:01 »
Zorg eerst voor een goede kabel. Ik heb zelf ook een Gb netwerk, en dat loopt zeer snel.

Als de kabels niet goed zijn dan hou je problemen. Er zal ergens iets niet helemaal lekker zitten, vandaar die lage snelheid. Of trage harde schijf, dan gaat het kopiëren ook niet echt snel.

Heb een andere kabel gekocht, gewoon in de winkel en jawel nu heb ik Gigabit Lan, heb een constante data
rate tussen de asrock en desktop pc van 32mb/s, is dit goed of kan ik er nog meer uit persen?

Ik begrijp niet waarom hij het nu wel doet, ik maak altijd zelf kabels en 't werkt altijd overal, behalve dit asrockje dan?

Ik houd altijd het utp straight schema aan :



Kan toch niets verkeerd dan??

Mzzl..


Offline flyerman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Slechts 10/100MB Lan en geen GIGABIT op ASROCK ION 330 HT-BD
« Reactie #13 Gepost op: 2011/04/21, 11:09:45 »
Misschien een breuk gehad in de kabel, niet goed aangeknepen contactje. Gb kabel is heel gevoelig voor dat soort dingen.

32 Mb/s is wel aardig op snelheid. Misschien nog een limitatie in een PCI bus, een harde schijf of iets anders.

Deze snelheid is hoog genoeg om HD te streamen.
Server: Ubuntu 14.04 server edition
1 x Desktop: Mint 17.1
Netbook: Acer Aspire One Xubuntu 12.04.
Laptops: 1 x Asus Linux Mint 17.1, 1 x Acer XUbuntu 12.04