Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: AHCI met Ubuntu 11.04 werkt niet  (gelezen 2559 keer)

Offline FIGHTME100

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
AHCI met Ubuntu 11.04 werkt niet
« Gepost op: 2011/04/16, 18:29:44 »
Hallo,

Gisteren heb ik Ubuntu 11.04 (AMD64) geinstalleerd, alles ging perfect.
Maar toen ik opstartte kreeg ik een grub rescue fout.
Ubuntu werkt wel met IDE, Windows 7 werkt gewoon met AHCI.

Is hiervoor een oplossing?

Edit: Oeps dit hoort in een ander forum?
« Laatst bewerkt op: 2011/04/16, 18:31:47 door FIGHTME100 »

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: AHCI met Ubuntu 11.04 werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 2011/04/16, 19:57:59 »
Je hebt toch wel een 64-bit systeem he? want AMD64 wil niet zeggen dat het voor AMD is maar dit is zowel voor intel als voor AMD maar is voor de 64-bit systemen.

Offline FIGHTME100

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: AHCI met Ubuntu 11.04 werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 2011/04/16, 21:15:35 »
Ja, ik heb een AMD Athlon II x4 2.6Ghz (64-bit)

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: AHCI met Ubuntu 11.04 werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 2011/04/16, 23:48:46 »
Je kan eens de grub herstellen/herinstalleren. Via de LiveCD en deze wiki:
(eerst alles goed lezen, lijkt eerst wat ingewikkeld maar als je het eenmaal gedaan hebt is het een fluitje van een cent.)
http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Grub2#HerstelGrub2meteenLiveCD

Offline rvanrookhuizen

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: AHCI met Ubuntu 11.04 werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 2011/05/02, 22:39:56 »
Bij mij zelfde probleem grub herstel werkte niet,nu nog weer andere problemen.
Heb eerst 10.10 opnieuw geinstaleerd en toen ge upgraded,nu geen grafischeomgeving,kaart is goed maar als oik opstart met effecten krijg ik allen de bureablad achtergrond en geen klik mogelijkheden om iets te openen.
( die iconen rij links)


Ronald

Offline Maik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: AHCI met Ubuntu 11.04 werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 2011/05/02, 23:40:33 »
Dat is dan een probleem waar je eventueel een nieuw topic over kan openen rvanrookhuizen. Hier in het test forum nog wat posten heeft niet veel zin meer daar de 11.04 geen "testversie" meer is.  ;)