Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Xubuntu 10.10 + geen geluid  (gelezen 456 keer)

Offline Dotax

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Xubuntu 10.10 + geen geluid
« Gepost op: 2011/04/08, 09:46:09 »
Ik heb een oud laptopje gekregen en er Xubuntu 10.10 op gezet.
Alles werkt maar ik heb geen geluid.

Het laptopje betreft: Toshiba Satellite L20 - 155

Rechts bovenaan op mijn beginscherm staan de icoontjes van "draadloos netwerk, geluid, uurweergave en uitschakelen". Als ik op het icoon van geluid klik, krijg ik een een venster van mijn "mixer / configur soundcard".
Uit een piklist "geluidskaart" kan ik dan kiezen uit de volgende functies:
- ATI IXP (alsa mixer)
- ATI IXP modem (alsa mixer)
- Playback: Intern geluid Analog Stereo (PulseAudio Mixer)
- Capture: Monitor of Intern geluid Analog Stereo (PulseAudio Mixer)
- Capture: Intern geluid Analog Stereo (PulseAudio Mixer)

Ik man alles aanvinken en uittesten. Geluid komt er niet.
Iemand een oplossing?

Als ik er appart versterkte en stroomvoorzien luidsprekers op aankoppel dan heb ik wel netjes muziek...

Offline donpedroII

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xubuntu 10.10 + geen geluid
« Reactie #1 Gepost op: 2011/04/08, 10:05:52 »
En de ingebouwde speakers doen wel iets, zoals bijvoorbeeld een opstartgeluid?

Offline Dotax

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xubuntu 10.10 + geen geluid
« Reactie #2 Gepost op: 2011/04/08, 10:14:00 »
En de ingebouwde speakers doen wel iets, zoals bijvoorbeeld een opstartgeluid?

Neen doen helemaal niks. Zelfs geen opstartgeluid.
Ik denk dat ze naar de kl... zijn :-)

Offline donpedroII

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xubuntu 10.10 + geen geluid
« Reactie #3 Gepost op: 2011/04/08, 10:31:36 »
Daar lijkt het inderdaad wel op.