Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Hoe update ik naar een nieuwe versie?  (gelezen 398 keer)

Offline joept

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Hoe update ik naar een nieuwe versie?
« Gepost op: 2011/04/05, 18:23:05 »
Hoi,

Ik gebruik al enige tijd Ubuntu, en het werkt helemaal top!
Maar regelmatig komen er nieuwe versies van Ubuntu uit. Nu krijg ik af en toe wel een melding van het 'updatebeheer' dat er nieuwe updates zijn. Maar update je dan ook naar een nieuwe Ubuntu versie. Of moet je daar weer een nieuwe 'CD' voor branden?

Alvast bedankt.


Joep

Offline overdenkamp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Hoe update ik naar een nieuwe versie?
« Reactie #1 Gepost op: 2011/04/05, 20:31:42 »
Updates met "Updatebeheer" zijn over het algemeen updates, dus geen upgrades, voor delen van het systeem of programma's. Het gaat dan om het verhelpen van (beveiligings-)fouten.

Nieuwe functionaliteit van het systeem of een programma zit in een nieuwe versie. Deze nieuwe versie krijg je in principe met een nieuwe versie van het systeem, bijvoorbeeld 10.04, 10.10 of 11.04 (die nog niet uit is). Deze nieuwe versies komen ieder half jaar, maar je bent absoluut niet verplicht de nieuwste versie te gebruiken. Hierbij spreken we over een upgrade.

Als je bij Systeem > Beheer > Updatebeheer > Instellingen "Nieuwe distributie-uitgaven weergeven" niet op "nooit" hebt staan, krijg je de upgrades vanzelf aangeboden.

Er zijn ook mensen die deze knop afraden, maar over het algemeen is dat naar mijn mening wel het makkelijkste. Zie daarvoor ook http://sites.google.com/site/computertip/opwaarderen

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Hoe update ik naar een nieuwe versie?
« Reactie #2 Gepost op: 2011/04/05, 23:06:24 »
Als er een melding gegeven word van updates dan kan je die het beste installeren. Zoals hierboven reeds aangehaald verbeter je daarmee fouten en/of word er een vernieuwde pakketten van bepaalde programma's aangeboden.
Ikzelf doe deze update normaal gezien elke keer dat er updates aangeboden worden. Soms elke dag.
Na een verse install bijvoorbeeld is het het beste dat je direct alle updates binnen haalt en installeert.