Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: BIND9 verzoeken doorsturen  (gelezen 372 keer)

Offline pascal7

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
BIND9 verzoeken doorsturen
« Gepost op: 2011/04/03, 12:16:45 »
Op dit moment heb ik een BIND9 DNS server draaien. Hierop heb ik een aantal A records staan die naar behoren werken. Nu zou ik graag willen dat als het verzoek niet door mijn DNS server kan worden verwerkt het verkeer doorgestuurd naar een DNS server op het internet. Hoe kan dit ingesteld worden?

PS: Ik vermoed dat dit gaat via een caching DNS server https://help.ubuntu.com/community/BIND9ServerHowto#Caching%20Server%20configuration
« Laatst bewerkt op: 2011/04/03, 12:20:00 door pascal7 »

Offline tigger

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: BIND9 verzoeken doorsturen
« Reactie #1 Gepost op: 2011/04/04, 08:51:41 »
Je geeft eigenlijk al zelf het antwoord. Stel een aantal forwarders in. Als iets niet bekend is gaat je dns-server het bij de forwarders vragen. Gebruik als forwarders de dns-servers van je provider of bijvoorbeeld die van google. (Als je provider brakke dns-servers heeft)
LPI-1, NCLA, RHCE, RHCVA