Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik  (gelezen 6181 keer)

Offline jjaapp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Gepost op: 2011/04/02, 13:19:23 »
goedemiddag,

op internet gezocht naar mijn probleem, nergens iets kunnen vinden totnogtoe. (of ik zoek niet goed in engels en nederlands?)
ik heb ubuntu 10.10 geinstalleerd, prima werkend, stabiele verbinding
totdat ik met Lottanzb of Klibido of welk usenet program dan ook iets wil downloaden
de download loopt dan 20 seconden, een minuut, hooguit 3 minuten, daarna valt elke verbinding weg
ik kan dan niet meer websurfen, kan de router niet meer bereiken, moet dan verbinding verbreken en na opnieuw connecten werkt alles weer.
totdat ik lottanzb weer aanzet en hetzelfde probleem zich voordoet.
ik heb een Asus laptop met Intel 2200bg draadloos netadapter
als ik de laptop gewoon aan vaste kabel aansluit heb ik geen enkel probleem en loopt een download met lottanzb gewoon goed door
lijkt dus een probleem met de wireless verbinding, en dan dus alleen als ik iets wil binnehalen van usenet.
al diverse keren een schone 10.10 en 10.04 installatie gedaan, niets helpt.

iemand een idee wat dit kan zijn?
ik ben een nieuwe ubuntu gebruiker, bevalt mij uitstekend verder op dit probleem na.
(overigens werkt het draadloos downloaden onder windows 7 wel normaal) :-[

met vriendelijke groet,
Jaap

Offline valk

  • Lid
    • mpvalk
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #1 Gepost op: 2011/04/02, 13:40:23 »
Wat een vreemd probleem  ???

Ik gebruik zelf ook 10.10 en het downloaden met SABnzbd+ gaat hier als een dolle, loopt ook niet vast...

Maar loopt jouw verbinding ook helemaal dicht als je niet op je max verbindingssnelheid gaat downloaden? Ingeven dat je 50-75% van je maximale verbindingssnelheid gebruikt bijvoorbeeld?

Offline jjaapp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #2 Gepost op: 2011/04/02, 15:11:45 »
zojuist ook maar eens met dat sabnzb geprobeerd, snelheid op ca 50% gezet, maar ook dan valt alles weg na een minuut
de download status gaat dan van 1500 kb naar 100 naar 10 en vervolgens rust... en weg is alle verbinding

begrijp er helemaal 0,0 meer van


Offline jjaapp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #3 Gepost op: 2011/04/03, 11:20:49 »
update:  zojuist bemerkte ik dat ook grotere bestanden binnenhalen van het www problemen geeft
een distro van ruim 600 mb, een groot update pakket van 200 mb enz. stopt ook bij circa 40 a 50 mb en ook dan valt verbinding geheel weg
(normaal doe ik dat niet zo vaak vanaf het www, dus merkte ik dat nu pas)
heeft dus niet zozeer met usenet te maken maar is een algemeen probleem op mijn laptop met draadloze verbinding.
dit algemene download probleem hebben toch wel meerdere last van heb ik inmiddels hier en daar gelezen, maar bij niemand lees ik totnogtoe een oplossing.
echt niemand die hier een antwoord op heeft ??

Offline jjaapp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #4 Gepost op: 2011/04/04, 01:18:20 »
update 2: 
vandaag weer lange tijd bezig geweest met zoeken en proberen
ubuntu 11.04 geprobeerd: zelfde probleem
ndiswrapper geprobeerd: de hele boel liep vast

kan me herinneren dat dit ook gebeurde met 6.04 enkele jaren geleden
kennelijk is het probleem dus nog niet opgelost in 10.10 en 11.04
of misschien is de combinatie Asus Z92U laptop - Intel 2200BG wlan - Ubuntu gewoon ongelukkig

ieder geval vind ik het zo wel mooi geweest, het ubuntu verhaal stopt hier voor mij en ga weer volledig terug naar windows 7, zonder draadloze problemen...

Offline liawim

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #5 Gepost op: 2011/04/04, 21:15:10 »
ik denk dat je wlan niet helemaal werkt met ubuntu. gebruik zelf een thomson tg123g werkt perfect met downloaden ondanks dat ubuntu hem herkent als een realtek .... nog iets. download zelf met lottanzb en sabnzbdplus werkt als een tierelier. misschien moet je een ander stuurprogramma voor je wlan gebruiken.

Offline liawim

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #6 Gepost op: 2011/04/04, 21:18:49 »
heb hier nog een link om je wlan compatible te maken met linux.

http://www.debuntu.org/2006/03/27/9-how-to-ipw2200-getting-intel-pro-wireless-2200-bg-to-work-on-debian-ubuntu

lees maar even door dan zal je zien dat je wlan niet direct goed op een linux systeem werkt.

Offline jjaapp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #7 Gepost op: 2011/04/07, 00:58:39 »
bloed kruipt waar het niet gaan kan....
ik ben toch nog verder gaan prutsen met ubuntu, ondanks dat ik er stapelgek van werd onderhand
de andere drivers installeren wilde ook niks oplossen
maarrrr...... wat schetst mijn verbazing:
rechtstreeks downloaden naar een externe schijf gaat wel zonder enig probleem!
dus... bv een 4 Gb iso file binnenhalen op de laptop HD wordt afgebroken na enkele minuten
diezelfde 4 Gb iso file binnenhalen en direct naar een externe HD laten wegschrijven gaat probleemloos

ziet iemand de logica of het verband hier in ???
ikzelf ieder geval (nog) niet en ben zeer benieuwd naar een verklaring hiervoor

Offline valk

  • Lid
    • mpvalk
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #8 Gepost op: 2011/04/07, 21:53:09 »
Hee, das inderdaad een apart probleem  :o

Heb je soms een relatief kleine HD of home directory waardoor de files niet goed weggeschreven kunnen worden?

Offline jjaapp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #9 Gepost op: 2011/04/07, 22:58:22 »
nou, mijn Home dir heeft 16 Gb vrije ruimte nog, dus lijkt me ruim voldoende?
maar dan nog: met een kabeltje eraan werkt het wel probleemloos
ik kom er nog steeds niet achter waar het nou in zit, en da's verrotte lastig

Offline valk

  • Lid
    • mpvalk
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #10 Gepost op: 2011/04/08, 07:18:32 »
Sorry, kan je ook niet helpen helaas...

Maar ben wel nieuwsgierig hoe dit nou kan want zo'n probleem heb ik nog niet eerder voorbij zien komen op dit forum  :o

Offline liawim

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #11 Gepost op: 2011/04/08, 18:13:00 »
als je de bestanden van de externe schijf naar je interne kopieert gaat dat wel goed? Misschien werkt je interne harde schijf niet helemaal goed meer?

Offline jjaapp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #12 Gepost op: 2011/04/10, 12:06:37 »
van en naar de interne schijf kopieren gaat wel prima ja.
overigens was ik iets te voorbarig met de melding dat download naar de externe schijf probleemloos gaat
gisteren werkte ook dat niet, viel verbinding weer weg na enkele minuten, dus het lijkt allemaal erg willekeurig en een vorm van 'geluk moeten hebben'.
erg frusterend, vooral omdat ik weet dat het onder windows allemaal wel 100% werkt, en er bij ubuntu niet weet waarin ik het probleem (nog) zoeken moet.

Offline liawim

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #13 Gepost op: 2011/04/11, 08:23:57 »
heb je mijn link nog gelezen dan? als ik even google kom ik tegen dat je wlan niet helemaal werkt met ubuntu.

Offline jjaapp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #14 Gepost op: 2011/04/11, 12:30:59 »
heb je mijn link nog gelezen dan? als ik even google kom ik tegen dat je wlan niet helemaal werkt met ubuntu.
jazeker, maar ook dit wil dus niet helpen

Offline SyKo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #15 Gepost op: 2011/04/12, 10:30:21 »
Ik vermoed zomaar dat je MTU moet afstellen!
Probeer deze eens te verlagen.

Offline jjaapp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #16 Gepost op: 2011/04/13, 12:50:42 »
Diverse MTU waardes geprobeerd, maar haalt ook niks uit.
Ik geef het even op voor nu, word er gek van.

Offline SyKo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #17 Gepost op: 2011/04/13, 18:29:18 »
Ik weet niet welke drivers je geprobeerd hebt maar je zou het volgende kunnen proberen?
http://ipw2200.sourceforge.net/

En check ook even de firmware!!
http://ipw2200.sourceforge.net/firmware.php

Mocht het niet helpen dan proberen je WiFi even op open te zetten en de wep/wpa/wpa2 dus uitzetten!
Kijken of het in de encryptie zit!!
Ben benieuwd.
« Laatst bewerkt op: 2011/04/13, 18:35:30 door SyKo »

Offline barth

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #18 Gepost op: 2011/04/13, 18:49:01 »
klinkt mss raar, maar ik denk dat de voeding van de router niet helemaal jofel (meer) is en instort na verloop van tijd.Het zou ook een koelingsprobleem kunnen zijn.
« Laatst bewerkt op: 2011/04/13, 21:05:20 door barth »

Offline jjaapp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #19 Gepost op: 2011/04/13, 19:19:57 »
klinkt mss raar, maar ik denk dat de voeding van de router niet helemaal jofel (meer) is en instort na verloop van tijd.Het zou ook een koelingsprobleem zijn.
lijkt me sterk, omdat ik dus onder windows geen enkel (draadloos) probleem heb
het is overigens een Cisco (Linksys) 160N router van nog geen jaar oud
en ook binnenhalen met de mediaplayer (popcorn hour) via de router gaat probleemloos

de firmware en drivers die Syko noemde halen ook niets uit helaas.

Offline SyKo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #20 Gepost op: 2011/04/13, 20:30:08 »
en de WiFi beveiliging uitgezet en dan geprobeerd?

@Moderators: Volgens zou deze topic onder "Internet en Draadloos" section moeten staan!!
« Laatst bewerkt op: 2011/04/13, 20:32:53 door SyKo »

Offline jjaapp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #21 Gepost op: 2011/04/13, 20:46:25 »
en de WiFi beveiliging uitgezet en dan geprobeerd?

@Moderators: Volgens zou deze topic onder "Internet en Draadloos" section moeten staan!!

die wifi beveiliging ga ik later vanavond eens proberen ja, wie weet....

Offline barth

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #22 Gepost op: 2011/04/13, 21:10:31 »
klinkt mss raar, maar ik denk dat de voeding van de router niet helemaal jofel (meer) is en instort na verloop van tijd.Het zou ook een koelingsprobleem zijn.
lijkt me sterk, omdat ik dus onder windows geen enkel (draadloos) probleem heb
het is overigens een Cisco (Linksys) 160N router van nog geen jaar oud
en ook binnenhalen met de mediaplayer (popcorn hour) via de router gaat probleemloos

de firmware en drivers die Syko noemde halen ook niets uit helaas.

Dus je hebt onder Windows een duurproef gedaan...? Is die mediaplayer ook draadloos?

Mss een ander kanaal instellen...
 ???

Offline jjaapp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: verbinding valt weg tijdens usenet gebruik
« Reactie #23 Gepost op: 2011/04/13, 22:27:24 »
ja, onder windows gaat het al ca. 5 jaar goed, zolang ik de laptop heb  :)
en ander kanaal maakt ook niks uit

en helaas... beveiliging helemaal uitzetten lost ook niks op  :(
« Laatst bewerkt op: 2011/04/13, 22:35:35 door jjaapp »