Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Firefox 4 krijgt vandaag nog een RC2  (gelezen 1312 keer)

jesse2314

  • Gast
Firefox 4 krijgt vandaag nog een RC2
« Gepost op: 2011/03/18, 19:19:12 »
Firefox 4 komt komende week uit, maar er is toch nog een tweede release candidate (RC2) doorgevoerd, na 12 bèta's. Net na het besluit RC1 tot definitieve release te maken, doken er twee bugs op.
De release candidate (RC) van Firefox 4 is eerder deze week goed genoeg bevonden om te dienen als de definitieve release. Net na de melding daarvan, door Mozilla-hoofdontwikkelaar Damon Sicore, zijn twee nieuwe bugs ontdekt die Firefox-maker Mozilla vóór de release nog dicht. Dat gebeurt in RC2.
“Twee issues zijn opgedoken (hilarisch genoeg bijna onmiddellijk nadat Damon zijn e-mail had verstuurd”, meldt Firefox-productmanager Mike Beltzner in de mailinglist. Hij stelt in zijn bericht van gisteravond laat dat die twee bugs worden aangepakt met “twee zeer kleine, zeer geïsoleerde fixes” die Firefox 4-gebruikers moeten beschermen. De bugs lijken dus securitygaten te zijn.
‘Géén uitstel’
Deze fixes worden meegenomen in Firefox 4 RC2 voor Windows, OS X en Linux”, vervolgt Beltzner. Die tweede release candidate moet vandaag nog verschijnen. De productmanager voor de Mozilla-browser stelt dat de toch nog uitkomende RC2 de lancering van Firefox 4 niet verder uitstelt.
“Er is geen verandering nodig in ons schema. We verwachten nog steeds dat de definitieve versie van Firefox 4 voor Windows, OS X en Linux zoals gepland op 22 maart uitkomt.” De nieuwe generatie van de open source-browser verschijnt dan precies een week na versie 9 van Internet Explorer.
4.x en dan 5, 6, 7
Verder is er nu ook bekend geworden dat er na Firefox 4 nog een tussenversie komt. Dit ondanks de onlangs onthulde plannen om sneller major releases uit te brengen. Mozilla gaat vaker nieuwe versies uitbrengen van zijn browser – net als Google doet met zijn webbrowser Chrome. Firefox 4 tot en met 7 moeten dit jaar uitkomen.
Firefox 4.x brengt dan voornamelijk meer bugfixes. Die tussenversie (codenaam Macaw) moet over in april verschijnen en volgt dan twee tot drie weken na de release van Firefox 4. De Mozilla-ontwikkelaars houden nog een slag om de arm voor eventueel nog opduikene kritieke bugs. Die kunnen binnen twee weken een eigen update (codenaam Anteater) krijgen, schrijft ontwikkelaar Christian Legnitto op de developermailinglist.
Hardwareversnelling
Het langverwachte Firefox 4 volgt een lang ontwikkeltraject met vele proefversies (twee RC’s en maar liefst twaalf bèta’s). De browser heeft diverse verbeteringen waaronder een opt-out voor cookies, en hardwarematige versnelling voor de beeldweergave van webpagina’s. Dat is in september doorgevoerd in de vijfde bèta. De onlangs verschenen versie 10 van Google’s browser Chrome heeft gedeeltelijke hardwareversnelling, net als Microsofts IE9.
De begin deze week uitgekomen nieuwe versie van Internet Explorer heeft ook hardware acceleration. Firefox-maker Mozilla stelt echter dat IE9 dat niet volledig of goed ondersteunt. “Microsofts pr over ‘volledige hardwareversnelling’ is een mythe”, blogt Mozilla-ontwikkelaar Robert O’Callahan. Hij verwijst naar bepaalde tests waar IE9 flink lager scoort. “Maar het is waar dat sommige graphics-benchmarks consistent betere scores opleveren op IE9 dan op Firefox”, geeft hij toe.
Juli 2010
De eerste publieke proefversie van de nieuwe browser is in juli vorig jaar uitgebracht. Die bèta 1 toonde de nieuwe, minimalistische interface en had al de crash-bescherming die vastlopende plug-ins weerhoudt van het onderuit halen van de browser. De planning was toen nog om Firefox 4 in november uit te brengen. Dat is in oktober opgeschort naar begin 2011.


Bron: http://webwereld.nl/nieuws/106071/firefox-4-krijgt-vandaag-nog-een-rc2.html

Offline Vistaus

  • Lid
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 4 krijgt vandaag nog een RC2
« Reactie #1 Gepost op: 2011/03/18, 20:21:22 »
Goed om te horen :)

Alleen hebben ze 1 klein foutje gemaakt: "na 12 bèta's"
Moet zijn na 14 bèta's.

Maar goed, een extra testversie is altijd mooi meegenomen :)

Offline plankgas

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 4 krijgt vandaag nog een RC2
« Reactie #2 Gepost op: 2011/04/02, 00:28:27 »
FireFox 4 vanaf vandaag ook op ubuntu 10.04 8)
kan niet beter XD
Asus desktop met LinuxMint 18.1 cinnamon 64x
Asus EeePC 900a met LinuxMint 18.1 cinnamon 32x