Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: no devices detected 82852/855GM Intel Graphics Device (rev 02)  (gelezen 1470 keer)

Offline EdwardDumay

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Hallo,

Ik heb Ubuntu 10.10 geïnstalleerd. Ik had alleen maar de resolutie 600x480.
Hierna heb ik de Intel driver geïnstalleerd door

sudo add-apt-repository ppa:glasen/intel-driver
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Bovendien heb ik in de directory /usr/share/X11/xorg.conf.d
3 files aangemaakt.

70-screen.conf, 80-device.conf en 90-monitor.conf met de inhoud

Section "Screen"
  Identifier   "Default Screen"
  Device      "Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device"
  Monitor      "Generic Monitor"
  DefaultDepth   24
  SubSection "Display"
     Depth      1
     Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
  EndSubSection
EndSection

Section "Device"
  Identifier   "Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device"
  Driver      "intel"
EndSection

Section "Monitor"
  Identifier   "Generic Monitor"
  Option      "DPMS"
  HorizSync   28-51
  VertRefresh   43-60
EndSection

 lspci |grep VGA  ==> geeft
VGA compatible controller: INTEL Corperation 82852/855GM Intel Graphics Device (rev 02)

de /var/log/Xorg.0.log file start de driver, want je ziet iets als dit
intel: Driver for Intel Integrated Graphics Chipset : 810, i810-dc100 ,,,, 852GM/855GM  ..........

Ook zie je dit

No devices detected

Fatal server error
No screens found

Wat heb ik hier fout gedaan?

bij http://wiki.x.org/wiki/

zie ik het volgende staan.

==================================================================================================
I keep getting the message: "no screens found"
This is a very general message telling you that something went wrong and there is no screen left which the server can successfully drive. Usually you'll see another error message describing what went wrong in more detail:
Message: "No devices detected"
You get an error message like:
(EE) No devices detected.
Fatal server error:
no screens found
It is very likely that your xorg.conf file doesn't contain the correct driver(s) for the chipset(s) in your system or that your chipset isn't supported by any of the drivers.
You can check for the detected devices in the log file (in most cases /var/log/Xorg.0.log) by looking for lines like:
(--) PCI:*(1:0:0) Neomagic Corporation NM2200 [MagicGraph 256AV] rev 32, Mem @ 0xfd000000/24, 0xfe800000/22, 0xfec00000/20
In this example the active video device (the one with the *) is a Neomagic NM2200 video chip. In order to get this chipset to work you'd have to use the neomagic driver.
If you are using a distribution you should rerun its configuration tool. If there is no such tool, or if it keeps configuring your Xserver wrong you may want to try xorgcfg, the graphical tool shipped with Xorg. You can also let the server generate a config file: as root just run X -configure.
Please note: If you appear to use the correct driver and you still keep getting this message it is very likely that your chipset isn't supported (yet). In this case you may try the vesa driver or - if this doesn't work - the vga driver. However both are entirely unaccellerated.
=====================================================================================================
Volgens mij heb ik de juiste driver. Maar hier suggereert men van niet!!!!






Offline petervs

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: no devices detected 82852/855GM Intel Graphics Device (rev 02)
« Reactie #1 Gepost op: 2011/03/16, 14:57:00 »
Op zo'n computer met dezelfde chipset heb ik alleen de ppa toegevoegd (en update/upgrade) net als jij, en verder niets toegevoegd. Dat was bij mij voldoende.
Misschien ligt het aan de driver 'intel' die je hebt toegevoegd in die 3 files en is dat niet de juiste.

Ik heb even gekeken, heb het net iets anders, de intel 82845
« Laatst bewerkt op: 2011/03/16, 15:19:48 door petervs »
Ubuntu MATE 16.04