Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Logitech® QuickCam® Sphere™ MP  (gelezen 6534 keer)

Offline mhweb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Gepost op: 2007/01/17, 09:22:09 »
Hallo.
Na lang aarzelen heb ik dan toch Microsoft laten vallen en heb Ubuntu op mijn systeem geïnsstalleerd.
De installatie verliep prima. Nu zit ik wel nog met enkele probleempjes om op te lossen en hoop hier wat hulp te kunnen vinden.
Hoe installeer ik mijn webcam?
Deze aan de praat krijgen is het eerste punt op mijn "to do" lijst.

Offline bartek

  • Lid
    • http://bartek.blogsome.com
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #1 Gepost op: 2007/01/17, 09:29:09 »
Welkom op 't forum mhweb, maart probeer je posts aub binnen de juiste onderwerpen te plaatsen. Dit lijkt me een hardware probleempje, niet?
| Deliberando saepe perit occasio |

"Car la vie est un bien perdu quand on n'a pas vécu comme on l'aurait voulu"

Offline bartek

  • Lid
    • http://bartek.blogsome.com
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #2 Gepost op: 2007/01/17, 09:32:57 »
Probeer eens of 't werkt met het programma camorama
Dat vind je in synaptic pakketbeheer.
| Deliberando saepe perit occasio |

"Car la vie est un bien perdu quand on n'a pas vécu comme on l'aurait voulu"

Offline mhweb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #3 Gepost op: 2007/01/17, 09:47:39 »
Bedankt voor de snelle reactie. Ik heb dat pakket geinstalleerd nu en opgestart. Kreeg direct een foutmelding.Could not connect to video device. please check connection.
IK heb intussen de camera al eens in een andere usb poort gestoken, je weet nooit, maar ook dat gaf dezelfde foutmelding.

Offline bartek

  • Lid
    • http://bartek.blogsome.com
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #4 Gepost op: 2007/01/17, 09:51:16 »
Nu gaan we 't eens wat moeilijker maken: Haal je webcam eruit en copy->paste dit eens in je terminal:
tail -f /var/log/syslog
enter daarna de webcam terugplaatsen.
Post ff de uitkomst daarvan hier en meld er ff bij vanaf waar je de cam ingeplugd hebt.

Hier heb ik een duitse link voor u:
http://forum.ubuntuusers.de/topic/43306/
| Deliberando saepe perit occasio |

"Car la vie est un bien perdu quand on n'a pas vécu comme on l'aurait voulu"

Offline mhweb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #5 Gepost op: 2007/01/17, 12:17:45 »
a120013@AFRIKA:~$ tail -f /var/log/syslog
Jan 17 12:58:39 localhost kernel: [17196532.468000] sd 4:0:0:0: Attached scsi disk sda
Jan 17 12:58:39 localhost kernel: [17196532.468000] sd 4:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
Jan 17 12:58:39 localhost kernel: [17196532.468000] usb-storage: device scan complete
Jan 17 12:58:41 localhost kernel: [17196534.272000] NTFS-fs warning (device sda6): parse_options(): Option iocharset is deprecated. Please use option nls= in the future.
Jan 17 12:58:41 localhost kernel: [17196534.336000] NTFS volume version 3.1.
Jan 17 12:58:41 localhost kernel: [17196534.400000] FAT: utf8 is not a recommended IO charset for FAT filesystems, filesystem will be case sensitive!
Jan 17 13:09:00 localhost kernel: [17197153.260000] usb 4-5: USB disconnect, address 11
Jan 17 13:09:00 localhost kernel: [17197153.500000]  4:0:0:0: rejecting I/O to dead device
Jan 17 13:09:00 localhost kernel: [17197153.500000] FAT: bread failed in fat_clusters_flush
Jan 17 13:09:04 localhost kernel: [17197157.040000] usb 4-4: USB disconnect, address 10

Daarna heb ik de camera in een usb poort gestoken achter in de pc (daar waar hij ook vroeger zat en werkte met windows)

Offline bartek

  • Lid
    • http://bartek.blogsome.com
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #6 Gepost op: 2007/01/17, 12:50:00 »
En wat zijn dan de meldingen die je daarna krijgt?

Zo zien we natuurlijk niets hé ;)
| Deliberando saepe perit occasio |

"Car la vie est un bien perdu quand on n'a pas vécu comme on l'aurait voulu"

Offline mhweb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #7 Gepost op: 2007/01/17, 13:15:48 »
a120013@AFRIKA:~$ tail -f /var/log/syslog
Jan 17 12:58:41 localhost kernel: [17196534.400000] FAT: utf8 is not a recommended IO charset for FAT filesystems, filesystem will be case sensitive!
Jan 17 13:09:00 localhost kernel: [17197153.260000] usb 4-5: USB disconnect, address 11
Jan 17 13:09:00 localhost kernel: [17197153.500000]  4:0:0:0: rejecting I/O to dead device
Jan 17 13:09:00 localhost kernel: [17197153.500000] FAT: bread failed in fat_clusters_flush
Jan 17 13:09:04 localhost kernel: [17197157.040000] usb 4-4: USB disconnect, address 10
Jan 17 13:16:28 localhost kernel: [17197601.052000] usb 4-4: new high speed USB device using ehci_hcd and address 12
Jan 17 13:17:01 localhost /USR/SBIN/CRON[13693]: (root) CMD (   run-parts --report /etc/cron.hourly)
Jan 17 13:42:56 localhost -- MARK --
Jan 17 14:02:56 localhost -- MARK --
Jan 17 14:12:39 localhost kernel: [17200972.572000] usb 4-4: USB disconnect, address 12
Jan 17 14:13:47 localhost kernel: [17201040.096000] usb 4-5: new high speed USB device using ehci_hcd and address 13


sorry, effe lunchpauze gehad tussendoor

Offline mhweb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #8 Gepost op: 2007/01/17, 13:34:02 »
Vermits ik nog geen driver had voor mijn camera heb ik op die duitse site van hierboven die driver gedownload.. die staat nu op mijn bureaublad.
Ik verhonderstel dat ik die hier of daar zal moeten installeren, maar vind niet hoe of waar.

Basic

  • Gast
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #9 Gepost op: 2007/01/17, 22:14:29 »
Hoi mhweb!

Als hij ook niet in andere programma's (bijvoorbeeld Ekiga) werkt dan moet je inderdaad een driver installeren voor je webcam.

Kijk ook eens in dit draadje : http://forum.ubuntu-nl.org/topic/5399

Ik heb een Logitech Quickcam Connect, ik DENK dat jij dezelfde driver moet hebben.
Check hiervoor de chipset van je camera: open de terminal (Toepassingen > Hulpmiddelen > Terminalvenster) en type: lsusb [ENTER]
Je krijgt dan zoiets te zien: Bus 001 Device 002: ID 046d:08d9 Logitech, Inc.
Het schuingedrukte is de chipset. Schrijf chipsetnr. op en sluit Terminal.
Ga naar de site http://mxhaard.free.fr/download.html, check de lijst met cams en chipsets die gesupport worden onder List of Known Webcams: Known Cameras.
Staat 'ie ertussen, en is 'ie ondersteund, lees dan bovengenoemde draad, vooral post #11 Tweede poging, hier staat een stap-voor-stap uitleg.

In camorama kreeg ik mijn cam niet aan de praat, wel in Ekiga (VOIP), aMSN (messenger) en op sites met java applet chatrooms.
De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat mijn cam nogal eens vastloopt, maar dit kan net zo goed aan mijn oudere computer liggen.

Succes!
Groeten, Basic

Offline mhweb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #10 Gepost op: 2007/01/19, 08:09:54 »
Ik heb dat comando Isusb enter in de terminal ingevoerd en kreeg een tekst te zien met: comand not found. bij Isub kreeg ik hetzelfde.

Offline Kiwinote

  • Lid
    • Launchpad
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #11 Gepost op: 2007/01/19, 08:11:56 »
lsusb begint met een kleine L. Werkt het dan wel?

Offline mhweb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #12 Gepost op: 2007/01/19, 08:16:24 »
Bus 004 Device 006: ID 046d:08cc Logitech, Inc.
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000
Bedankt.  dacht dat het hoofdletter i was. Je ziet, nieuwtjes moeten veel leren he, ;-))

Bus 002 Device 005: ID 06bc:0087 Oki Data Corp.
Bus 002 Device 004: ID 056a:0013 Wacom Co., Ltd
Bus 002 Device 003: ID 058f:9254 Alcor Micro Corp. Hub
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000
a120013@AFRIKA:~$

Offline mhweb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #13 Gepost op: 2007/01/19, 08:19:30 »
Als ik in de terminal : ls /dev/video*   inggaf, kreeg ik het volgende....  
ls: /dev/video*: Onbekend bestand of map

Kan dit ook een probleem zijn bij het installeren of gebuiken van die camera?

Offline mhweb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #14 Gepost op: 2007/01/19, 08:28:45 »
Odertussen ben ik gaan zoeken naar die chipset. Staat er niet tussen, maar, via de link naar die duists site hierboven  vond ik de driver pwc-9.0.tar.gz die deze camera aan de praat zou krijgen.
Ik heb dat bestand intussen gedownload en het staat nu op mijn bureablad.

Basic

  • Gast
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #15 Gepost op: 2007/01/19, 22:28:44 »
Hoi mhweb,

Volgens mij moet je de volgende driver hebben http://linux-uvc.berlios.de/
Hoe dit precies geïnstalleerd wordt weet ik echter niet.
 
Misschien dat iemand anders je hiermee kan helpen? Ook wil Googlen nog wel eens helpen... Veel vragen zijn al eens beantwoord (ook al is het soms moeilijk te vinden).

Succes, Basic

Offline mhweb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #16 Gepost op: 2007/01/21, 16:11:26 »
Ik heb de driver, die die duitser gebruikt heeft gedownload. staat in mijn map downloads.
Heb die daar uitgepakt, wat maakt dat er in die map nu een map staat (pwcx-9) met daarin een hoop andere mappen enbestanden (onder andere twee patches en een readme tekst)

Maar hoe installeer ik dat nu in godsnaam?
Kan iemand me een dummie handleiding geven?
Ik heb het draadje van Basic geprobeerd, en die comando's ingegeven, maar dat liep al snel fout.
Heb de readme file die bij de driver zat ook eens doorgenomen, maar daar werd ik al helemaal niet wijs uit.

IN terminal heb ik (zoals beschreven in forum tail -f /var/log/syslog ingegeven. met het volgende resultaat:

 120013@AFRIKA:~$ tail -f /var/log/syslog
Jan 22 17:17:01 localhost /USR/SBIN/CRON[9699]: (root) CMD (   run-parts --repor t /etc/cron.hourly)
Jan 22 17:34:51 localhost -- MARK --
Jan 22 17:54:51 localhost -- MARK --
Jan 22 18:14:51 localhost -- MARK --
Jan 22 18:17:01 localhost /USR/SBIN/CRON[11276]: (root) CMD (   run-parts --repo rt /etc/cron.hourly)
Jan 22 18:34:52 localhost -- MARK --
Jan 22 18:54:52 localhost -- MARK --
Jan 22 19:14:52 localhost -- MARK --
Jan 22 19:17:01 localhost /USR/SBIN/CRON[12789]: (root) CMD (   run-parts --repo rt /etc/cron.hourly)
Jan 22 19:30:08 localhost kernel: [17197315.044000] usb 4-4: USB disconnect, add ress 3
Jan 22 19:30:59 localhost kernel: [17197365.432000] usb 4-4: new high speed USB device using ehci_hcd and address 4

Dit ziet er helemaal anders uit dan wat op dat duits forum staat. Ik zie hier bev, dat hij wel iets herkend als ik mijn camera in de usb poort steek, maar hij zet er niet bij wat het juist is. In de resultaten op dat duits forum stond er de naam en zo van de camera bij.( http://forum.ubuntuusers.de/topic/43306/ )

Offline mhweb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #17 Gepost op: 2007/01/22, 22:29:07 »
heb intussen met een beetje hulp toch een resultaat .

tail -f /var/log/syslog
Jan 22 22:34:54 localhost -- MARK --
Jan 22 22:54:55 localhost -- MARK --
Jan 22 23:12:47 localhost kernel: [17210672.600000] Linux video capture interf ace: v1.00
Jan 22 23:12:47 localhost kernel: [17210672.604000] pwc Philips webcam module version 10.0.7-unofficial loaded.
Jan 22 23:12:47 localhost kernel: [17210672.604000] pwc Supports Philips PCA64 5/646, PCVC675/680/690, PCVC720[40]/730/740/750 & PCVC830/840.
Jan 22 23:12:47 localhost kernel: [17210672.604000] pwc Also supports the Aske y VC010, various Logitech Quickcams, Samsung MPC-C10 and MPC-C30,
Jan 22 23:12:47 localhost kernel: [17210672.604000] pwc the Creative WebCam 5 & Pro Ex, SOTEC Afina Eye and Visionite VCS-UC300 and VCS-UM100.
Jan 22 23:12:47 localhost kernel: [17210672.604000] pwc Trace options: 0x00a1
Jan 22 23:12:47 localhost kernel: [17210672.604000] usbcore: registered new dr iver Philips webcam
Jan 22 23:17:01 localhost /USR/SBIN/CRON[19860]: (root) CMD (   run-parts --re port /etc/cron.hourly)
tail -f /var/log/syslog

camera en driver wordt herkend, maar bij opstarten camora toch nog geen vidoa device gevonden.
Is er nog een manier om te controleren of alles goed is.

Ik heb deze handleiding gebruikt. http://doc.ubuntu-fr.org/pwc  een frans forum;

Bij deze stap liep het echter fout. sudo cp pwc.ko /lib/modules/`uname -r`/kernel/drivers/media/video/pwc/pwc.ko.saillard
(kon niet naar die map kopieren omdat die niet bestond. Met wat hulp van een ubuntugebruiker hebben we die dan zelf aangemaakt. Met mijn quickam sphere krijg ik in camora dus niks, maar heb vanmorgen effe een andere quickcam van logitech die hier lag ingeplugd en die blijkt het wel te doen. In Amsn, als ik mijn camera wil instellen staat hij wel in de lijst, maar krijg hem niet aan het werk. Er komt een foutmelding ivm een Firewall of zo. (heb hier volgens mij geen firewall geïnstalleerd, en ook als ik niet via de router ga, maar rechtstreeks in de adsl, krijg ik dezelfde melding.

prodinho

  • Gast
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #18 Gepost op: 2008/04/28, 09:32:10 »
Hallo mhweb, Ik heb dezelfde webcam en vroeg mij dan  ook af of u 'm inmiddels aan de praat hebt gekregen.

Offline DickStomp

  • Lid
    • Projecten Dick Stomp
  • Steunpunt: Nee
Logitech® QuickCam® Sphere™ MP
« Reactie #19 Gepost op: 2008/05/01, 11:27:12 »
Vandaag heb ik mijn Logitech QuickCam 8 aan Ubuntu 8.4 gehangen met behulp van Camorama.
Het ziet er niet uit! De enige kleur is allerlei tinten blauw... dus zie ik er een beetje uit als een Smurf. Corrigeren met WitBalans, Kleur, Contrast werkt allemaal niet.
Heeft iemand dit ook ondervonden en/of weten op te lossen?
Ubuntu 16.04 LTS > ThinkPad T410+Win7 > BioStar desktop+WinXP Home > Asus Eee 900A > ThinkPad T61; allen hebben geen data maar draaien op dezelfde DropBox; verder Chromium & LibreOffice & Wine
https://sites.google.com/site/dickstomp/home