Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geluid omzeep geholpen?  (gelezen 655 keer)

Offline Math.

  • Lid
    • http://www.open-design.nl/
  • Steunpunt: Nee
Geluid omzeep geholpen?
« Gepost op: 2007/01/16, 22:45:38 »
Geluid draaide prima hier, zowel als CK804(standaard bij mij), als ALSA en OSS.
Maar had nog altijd geen geluid in Quake3.
Ben nu wel zo ver gekomen dat het aan het spel zelf ligt, want ioQuake3 draait wel gewoon goed met geluid.
Het heeft te maken met m'n nVidia CK804 geluidskaart onboard die niet ondersteund wordt in Quake3.
Probleem is dat ik met ioQuake3 weer niet op Punkbusterd servers terecht kan...

Heb dus toch weer van alles geprobeerd om het geluid in Quake3 werkende te krijgen, maar tis me tot op heden nog steeds niet gelukt... sterker nog, ik denk dat ik door de verschillende dingen uit te proberen m'n geluid nu omzeep heb geholpen.
Heb nu dus ook geen geluid meer in ioQuake3, die het altijd prima deed... :(
Systeem geluiden doen het ook niet meer, alleen het geluid van muziek / video doet het nu nog...
Denk dat het door deze opdracht gekomen is:
sudo -s
echo "et.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss
echo "et.x86 0 0 disable" > /proc/asound/card0/pcm0c/oss
Hoe kan ik, nu ik deze opdracht heb uitgevoerd dit weer netjes terugzetten?
En is er echt geen manier om Quake3 met geluid te kunnen draaien...?
Ze hebben de source nu vrij gegeven, kan ik daar misschien wat mee?

www.Open-design.nl - Open your mind. B creative with OSS.

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid omzeep geholpen?
« Reactie #1 Gepost op: 2007/01/16, 22:54:39 »
in het spel zelf kun je geluidvoorkeuren aangeven en instellen.

Offline Math.

  • Lid
    • http://www.open-design.nl/
  • Steunpunt: Nee
Geluid omzeep geholpen?
« Reactie #2 Gepost op: 2007/01/16, 23:00:44 »
Citaat van: leoquant
in het spel zelf kun je geluidvoorkeuren aangeven en instellen.
Ja, klopt.
Ik kan in de console van het spel m'n sounddevice wijzigen: snddevice /dev/fd0
Heb verschillende al geprobeerd (kweet niet welke opties er nog meer zijn), maar dat hielp ook niks.

Maar op dit moment zit ik even met een iets minder fijn probleem en dat is dat m'n geluidsmixer het niet meer doet. :/
Weet niet of dit nou door die bovengenoemde opdracht is gekomen, of omdat ik alsa-oss heb geïnstalleerd(overigens weer verwijderd).

www.Open-design.nl - Open your mind. B creative with OSS.

Offline Math.

  • Lid
    • http://www.open-design.nl/
  • Steunpunt: Nee
Geluid omzeep geholpen?
« Reactie #3 Gepost op: 2007/01/16, 23:06:03 »
Pfiewww... kweet niet wat het nou was, maar drukte net weer op één van die systeemgeluidjes in m'n geluidsmixer (ESD) en hoorde gelukkig weer wat.
Dat scheeld iig weer. :)
...nu weer terug naar Quake3, want wat ik ook probeer te veranderen... geen geluid...

[edit]
Ik begin wel weer even een nieuw topic, want het geluid doet het gewoon weer, alleen niet in Quake3.

www.Open-design.nl - Open your mind. B creative with OSS.