Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Grub editor  (gelezen 1689 keer)

Offline fredpaul

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Grub editor
« Gepost op: 2011/02/27, 11:58:53 »
Hoe krijg ik de oude versies van Ubuntu uit de Grub opstart file. Een tijd geleden was er een eenvoudige Grub editor. deze is , zover ik weet vervangen door... Grub 2.... maar hoe dat werkt is mij een raadsel. Is er ondertussen weer iets als de oude Grub editor gekomen. of mogelijk een andere vervanger om de oude Ubuntu versies te verwijderen

FredPaul Vogel

Offline grizzler

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Grub editor
« Reactie #1 Gepost op: 2011/02/27, 12:20:26 »
De Grub-editor is niet vervangen door Grub2. Grub is vervangen door Grub2. De Grub-editor bestaat nog steeds en kan ook het nodige van Grub2 aan, maar niet alles (zie https://help.ubuntu.com/community/StartUpManager).

Wil je de oude kernels kwijt, dan kan je die het best verwijderen via Synaptic. Let wel op dat je de actuele laat staan...  =D

Offline fredpaul

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Grub editor
« Reactie #2 Gepost op: 2011/02/27, 22:53:15 »
Hartelijk dank voor je informatie

FredPaul