Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Opgelost] No network connection op eth0  (gelezen 1069 keer)

Offline Ronaldvd

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[Opgelost] No network connection op eth0
« Gepost op: 2011/02/19, 23:31:05 »
Beste mensen,

Vandaag heb ik een oude barebone voorzien van Xubuntu 10.04. Installeren liep gesmeerd, ik kan alleen geen verbinding maken met internet. Problemen in de bekabeling zijn uitgesloten: met dezelfde kabel krijg ik wel verbinding met internet op mijn eigen desktop.

De barebone stamt uit 2004 heeft een Intel 865G chipset en een geïntegreerde RealTek RTL8139 netwerkverbinding. Wanneer ik de ethernetkabel aansluit, krijg ik echter de melding 'No netwerk connection'. Ik heb ook de ubuntu 10.10 livecd gedraaid, met helaas hetzelfde resultaat.

Op de één of andere manier wordt de RealTek wel herkend. het commando /sbin/ifconfig -a geeft het volgende resultaat:

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:e0:4c:fb:2c:fd  
          inet6 addr: fe80::2e0:4cff:fefb:2cfd/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
          Interrupt:18 Base address:0xb800

En het commandp dmesg | grep eth | less heeft het volgende resultaat:

[    1.021389] eth0: RealTek RTL8139 at 0xb800, 00:e0:4c:fb:2c:fd, IRQ 18
[   10.647287] eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0xC5E1
[   21.581042] eth0: no IPv6 routers present
[   22.805055] NETDEV WATCHDOG: eth0 (8139too): transmit queue 0 timed out
[   25.804066] eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0xC5E1
[   37.804913] eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0xC5E1
[   91.805047] eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0xC5E1
     
Weet iemand een oplossing voor dit probleem?
« Laatst bewerkt op: 2011/02/20, 12:17:09 door Ronaldvd »

Offline ivo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: No network connection op eth0
« Reactie #1 Gepost op: 2011/02/19, 23:53:57 »
Je eth0 is er wel maar is niet geconfigureerd, hii heeft geen IP-nummer.
Wat doet in een terminal
sudo dhclient
?
There are only 10 types of people in the world; those who understand binary and those who don't.

Offline Ronaldvd

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: No network connection op eth0
« Reactie #2 Gepost op: 2011/02/20, 00:04:54 »
Dag ivo.

Ik krijg het volgende resultaat met het commando dhclient:

Internet Systems Consortium DHCP Client V3.1.3
Copyright 2004-2009 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit https://www.isc.org/software/dhcp/

Listening on LPF/eth0/00:e0:4c:fb:2c:fd
Sending on   LPF/eth0/00:e0:4c:fb:2c:fd
Sending on   Socket/fallback
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 7
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 15
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 20
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 10
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 9
No DHCPOFFERS received.
No working leases in persistent database - sleeping.

Offline Ronaldvd

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [Opgelost] No network connection op eth0
« Reactie #3 Gepost op: 2011/02/20, 12:18:41 »
De oplossing bleek te zitten in het afkoppelen van de ethernetkabel en het uitschakelen van de computer. Toen ik de computer na vijf minuten weer aanzette waren de verbindingsproblemen als sneeuw voor de zon verdwenen!  :D