Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: installatie  (gelezen 492 keer)

fredzijn

  • Gast
installatie
« Gepost op: 2007/01/14, 14:38:40 »
Ik ben ook met Ubuntu aan het experimenteren. Ik heb de 6.06 versie en heb een installatieprobleem.

Eerst het volgende:
Het opstarten opzich gaan prima met de live-cd. Ik krijg een probleem als ik vanaf het opstarten met de cd wil installeren.

Ik heb nu drie partities:
C: 1x 60 gb (Windows)
D: 1x 50 gb (Windows)
E: 1x 40 gb (vrij).

Ik wil nu op E: linux installeren, welke vrij is. Maar mijn vraag is welke optie kan ik het beste kiezen. bij optie 2 zegt linux dat er geen ruimte is ???

Offline Michael Anckaert

  • Lid
    • http://www.sinax.be
  • Steunpunt: Nee
installatie
« Reactie #1 Gepost op: 2007/01/14, 14:47:32 »
Je moet voor handmatig partitioneren kiezen. Met deze optie kan je partities aanmaken en verwijderen. Je kiest de partitie die nu als driveletter E heeft (deze met een grootte van 40GB) en verwijderd deze partitie. Ja, verwijderen :)

Daarna maak je 2 nieuwe partities in de net vrijgekomen lege ruimte. Daarin maak je een partitie van het type EXT3 met als grootte 39.5 GB en een partitie met als type SWAP met zo'n 512mb grootte.
Ga verder met de volgende stap.

Nu moet je kiezen waar welke partite moet gekoppeld worden. Die partitie met een grootte van 39.5Gb heeft als koppelpunt / (ja, gewoon een slash / ) en de swap partitie is gewoon swap. Let er ook op dat het installatieprogramma je andere partities niet markeert voor formateren.

De reden waarom dit zo moet is dat de E partitie bij jou niet echt vrij is, er staat immers nog een partitie op die plaats.. Als je de partitie zou verwijderen en terug de installatie opstart zou de 2de optie wel werken.
www.sinax.be
Open Source Integrators, consulting and custom development