Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Hulp nodig bij installatie van Ati Radeon Mobility 5470  (gelezen 444 keer)

Offline Bill

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Hulp nodig bij installatie van Ati Radeon Mobility 5470
« Gepost op: 2011/02/10, 08:57:19 »
Zoals de titel aangeeft. Ik heb onlangs succesvol Ubuntu 10.10 kunnen installeren op mijn HP DV3-4150ED notebook. Deze is voorzien van een Ati Radeon Mobility 5470 videokaart.

De restricted driver die Ubuntu aangeeft zorgt ervoor dat na de volgende boot de grafische schil niet meer start. Via de recovery heb ik de installatie van de videokaart ongedaan kunnen maken. De laatste driver van de ati-site werkt ook niet. Catalyst 10.10 zorgt ervoor dat Ubuntu niet start en ik hou een zwart scherm.

Kan iemand me op weg helpen om de Ati kaart correct te installeren? Ik loop al heel lang tegen het feit aan dat ik Ubuntu wil draaien, maar dan wel met optimaal gebruik van mijn hardware. Ik kom er even niet meer uit. Iemand een idee?