Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Foto's importeren van digitale camera lukt niet  (gelezen 6907 keer)

Gradus

  • Gast
Foto's importeren van digitale camera lukt niet
« Gepost op: 2005/08/24, 23:29:23 »
Hallo mensen,
ik ben al enige tijd aan het puzzelen hoe ik mijn foto's kan importeren.
Ik heb een Panasonic Lumix DMC-FZ1, en een Medion computer Pentium III.
Camera werkt via USB Mass Storage device. Hij wordt herkend in Ubuntu: zie uitkomst #dmesg :
~$ dmesg
Linux version 2.6.10-5-386 (buildd@terranova) (gcc version 3.3.5 (Debian 1:3.3.5-8ubuntu2)) #1 Thu Aug 18 22:23:56 UTC 2005
BIOS-provided physical RAM map:
BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009fc00 (usable)
BIOS-e820: 000000000009fc00 - 00000000000a0000 (reserved)
BIOS-e820: 00000000000f0000 - 0000000000100000 (reserved)
BIOS-e820: 0000000000100000 - 000000000fffc000 (usable)
BIOS-e820: 000000000fffc000 - 000000000ffff000 (ACPI data)
BIOS-e820: 000000000ffff000 - 0000000010000000 (ACPI NVS)
BIOS-e820: 00000000ffff0000 - 0000000100000000 (reserved)
255MB LOWMEM available.
On node 0 totalpages: 65532
DMA zone: 4096 pages, LIFO batch:1
Normal zone: 61436 pages, LIFO batch:14
HighMem zone: 0 pages, LIFO batch:1
DMI 2.3 present.
ACPI: RSDP (v000 ASUS ) @ 0x000f61b0
ACPI: RSDT (v001 ASUS MED_2001 0x30303031 MSFT 0x31313031) @ 0x0fffc000
ACPI: FADT (v001 ASUS MED_2001 0x30303031 MSFT 0x31313031) @ 0x0fffc080
ACPI: BOOT (v001 ASUS MED_2001 0x30303031 MSFT 0x31313031) @ 0x0fffc040
ACPI: DSDT (v001 ASUS MED_2001 0x00001000 MSFT 0x0100000b) @ 0x00000000
ACPI: PM-Timer IO Port: 0xe408
Built 1 zonelists
Kernel command line: root=/dev/hda9 ro quiet splash
Local APIC disabled by BIOS -- you can enable it with "lapic"
mapped APIC to ffffd000 (01204000)
Initializing CPU#0
PID hash table entries: 1024 (order: 10, 16384 bytes)
Detected 998.136 MHz processor.
Using pmtmr for high-res timesource
Console: colour VGA+ 80x25
Dentry cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)
Inode-cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
Memory: 252060k/262128k available (1436k kernel code, 9408k reserved, 754k data, 224k init, 0k highmem)
Checking if this processor honours the WP bit even in supervisor mode... Ok.
Calibrating delay loop... 1974.27 BogoMIPS (lpj=987136)
Security Framework v1.0.0 initialized
SELinux: Disabled at boot.
Mount-cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)
CPU: After generic identify, caps: 0383f9ff 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
CPU: After vendor identify, caps: 0383f9ff 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
CPU: L1 I cache: 16K, L1 D cache: 16K
CPU: L2 cache: 256K
CPU: After all inits, caps: 0383f9ff 00000000 00000000 00000040 00000000 00000000
CPU: Intel Pentium III (Coppermine) stepping 06
Enabling fast FPU save and restore... done.
Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done.
Checking 'hlt' instruction... OK.
Checking for popad bug... OK.
ACPI: Looking for DSDT in initrd... not found!
ACPI: setting ELCR to 0200 (from 0c20)
checking if image is initramfs...it isn't (bad gzip magic numbers); looks like an initrd
Freeing initrd memory: 4300k freed
NET: Registered protocol family 16
EISA bus registered
PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xf0900, last bus=1
PCI: Using configuration type 1
mtrr: v2.0 (20020519)
ACPI: Subsystem revision 20050211
ACPI: Interpreter enabled
ACPI: Using PIC for interrupt routing
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] (IRQs 3 4 5 6 7 9 10 *11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] (IRQs 3 4 5 6 7 9 10 11 12 14 15) *0, disabled.
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] (IRQs 3 4 5 6 7 9 *10 11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] (IRQs 3 4 *5 6 7 9 10 11 12 14 15)
ACPI: PCI Root Bridge [PCI0] (00:00)
PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
PCI: Via IRQ fixup
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0._PRT]
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.PCI1._PRT]
Linux Plug and Play Support v0.97 (c) Adam Belay
pnp: PnP ACPI init
pnp: PnP ACPI: found 12 devices
PnPBIOS: Disabled by ACPI PNP
PCI: Using ACPI for IRQ routing
** PCI interrupts are no longer routed automatically. If this
** causes a device to stop working, it is probably because the
** driver failed to call pci_enable_device(). As a temporary
** workaround, the "pci=routeirq" argument restores the old
** behavior. If this argument makes the device work again,
** please email the output of "lspci" to bjorn.helgaas@hp.com
** so I can fix the driver.
pnp: 00:02: ioport range 0xe400-0xe47f could not be reserved
pnp: 00:02: ioport range 0xe800-0xe80f has been reserved
Simple Boot Flag at 0x3a set to 0x1
audit: initializing netlink socket (disabled)
audit(1124909763.638:0): initialized
VFS: Disk quotas dquot_6.5.1
Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
devfs: 2004-01-31 Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
devfs: boot_options: 0x0
Initializing Cryptographic API
PCI: Disabling Via external APIC routing
isapnp: Scanning for PnP cards...
isapnp: No Plug & Play device found
serio: i8042 AUX port at 0x60,0x64 irq 12
serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1
Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 54 ports, IRQ sharing enabled
ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
ttyS1 at I/O 0x2f8 (irq = 3) is a 16550A
ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
ttyS1 at I/O 0x2f8 (irq = 3) is a 16550A
io scheduler noop registered
io scheduler anticipatory registered
io scheduler deadline registered
io scheduler cfq registered
RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 8192K size 1024 blocksize
input: AT Translated Set 2 keyboard on isa0060/serio0
EISA: Probing bus 0 at eisa0
EISA: Detected 0 cards.
NET: Registered protocol family 2
IP: routing cache hash table of 2048 buckets, 16Kbytes
TCP: Hash tables configured (established 16384 bind 32768)
NET: Registered protocol family 8
NET: Registered protocol family 20
Restarting tasks...<6> Strange, kswapd0 not stopped
Strange, kseriod not stopped
done
ACPI wakeup devices:
PCI0 PCI1 UAR1 UAR2 USB0 USB1
ACPI: (supports S0 S1 S4 S5)
RAMDISK: cramfs filesystem found at block 0
RAMDISK: Loading 4300KiB [1 disk] into ram disk... done.
VFS: Mounted root (cramfs filesystem) readonly.
Freeing unused kernel memory: 224k freed
ACPI: CPU0 (power states: C1[C1] C2[C2])
ACPI: Processor [CPU0] (supports 16 throttling states)
NET: Registered protocol family 1
Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
VP_IDE: IDE controller at PCI slot 0000:00:04.1
VP_IDE: chipset revision 16
VP_IDE: not 100% native mode: will probe irqs later
VP_IDE: VIA vt82c686a (rev 22) IDE UDMA66 controller on pci0000:00:04.1
ide0: BM-DMA at 0xd800-0xd807, BIOS settings: hda:DMA, hdb:DMA
ide1: BM-DMA at 0xd808-0xd80f, BIOS settings: hdc:DMA, hdd:pio
Probing IDE interface ide0...
hda: ST340823A, ATA DISK drive
hdb: LITEON DVD-ROM LTD122, ATAPI CD/DVD-ROM drive
elevator: using anticipatory as default io scheduler
ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
hda: max request size: 128KiB
hda: 78165360 sectors (40020 MB) w/1024KiB Cache, CHS=65535/16/63, UDMA(66)
hda: cache flushes not supported
/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0: p1 p2 < p5 p6 p7 p8 p9 p10 >
Probing IDE interface ide1...
hdc: _NEC DVD+RW ND-1100A, ATAPI CD/DVD-ROM drive
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
Probing IDE interface ide2...
Probing IDE interface ide3...
Probing IDE interface ide4...
Probing IDE interface ide5...
Stopping tasks: ==|
Freeing memory... done (454 pages freed)
Restarting tasks... done
VFS: Can't find ext3 filesystem on dev hda9.
VFS: Can't find an ext2 filesystem on dev hda9.
ReiserFS: hda9: found reiserfs format "3.6" with standard journal
ReiserFS: hda9: using ordered data mode
ReiserFS: hda9: journal params: device hda9, size 8192, journal first block 18, max trans len 1024, max batch 900, max commit age 30, max trans age 30
ReiserFS: hda9: checking transaction log (hda9)
ReiserFS: hda9: Using r5 hash to sort names
Adding 562232k swap on /dev/hda5. Priority:-1 extents:1
hdb: ATAPI 40X DVD-ROM drive, 512kB Cache
Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
hdc: ATAPI 40X DVD-ROM CD-R/RW drive, 2048kB Cache
parport_pc: VIA 686A/8231 detected
parport_pc: probing current configuration
parport_pc: Current parallel port base: 0x378
parport0: PC-style at 0x378 (0x778), irq 7, using FIFO [PCSPP,TRISTATE,COMPAT,ECP]
parport_pc: VIA parallel port: io=0x378, irq=7
lp0: using parport0 (interrupt-driven).
mice: PS/2 mouse device common for all mice
psmouse.c: Failed to reset mouse on isa0060/serio1
input: PS/2 Generic Mouse on isa0060/serio1
psmouse.c: Failed to enable mouse on isa0060/serio1
ts: Compaq touchscreen protocol output
Capability LSM initialized
device-mapper: 4.3.0-ioctl (2004-09-30) initialised: dm-devel@redhat.com
md: md driver 0.90.1 MAX_MD_DEVS=256, MD_SB_DISKS=27
cdrom: open failed.
cdrom: open failed.
NTFS driver 2.1.22 [Flags: R/O MODULE].
NTFS volume version 3.1.
NTFS volume version 3.1.
NTFS volume version 3.1.
Real Time Clock Driver v1.12
input: PC Speaker
inserting floppy driver for 2.6.10-5-386
Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
FDC 0 is a post-1991 82077
Linux agpgart interface v0.100 (c) Dave Jones
agpgart: Detected VIA Apollo Pro 133 chipset
agpgart: Maximum main memory to use for agp memory: 203M
agpgart: AGP aperture is 32M @ 0xfc000000
cpci_hotplug: CompactPCI Hot Plug Core version: 0.2
pci_hotplug: PCI Hot Plug PCI Core version: 0.5
pciehp: acpi_pciehprm:\_SB_.PCI0 evaluate _BBN fail=0x5
pciehp: acpi_pciehprm:get_device PCI ROOT HID fail=0x5
shpchp: acpi_shpchprm:\_SB_.PCI0 evaluate _BBN fail=0x5
shpchp: acpi_shpchprm:get_device PCI ROOT HID fail=0x5
usbcore: registered new driver usbfs
usbcore: registered new driver hub
USB Universal Host Controller Interface driver v2.2
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] enabled at IRQ 10
PCI: setting IRQ 10 as level-triggered
ACPI: PCI interrupt 0000:00:04.2[D] -> GSI 10 (level, low) -> IRQ 10
uhci_hcd 0000:00:04.2: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller
uhci_hcd 0000:00:04.2: irq 10, io base 0xd400
uhci_hcd 0000:00:04.2: new USB bus registered, assigned bus number 1
hub 1-0:1.0: USB hub found
hub 1-0:1.0: 2 ports detected
ACPI: PCI interrupt 0000:00:04.3[D] -> GSI 10 (level, low) -> IRQ 10
uhci_hcd 0000:00:04.3: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (#2)
uhci_hcd 0000:00:04.3: irq 10, io base 0xd000
uhci_hcd 0000:00:04.3: new USB bus registered, assigned bus number 2
hub 2-0:1.0: USB hub found
hub 2-0:1.0: 2 ports detected
usb 1-1: new low speed USB device using uhci_hcd and address 2
usb 1-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 3
usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 2
usbcore: registered new driver hiddev
drivers/usb/class/usblp.c: Disabling reads from problem bidirectional printer on usblp0
drivers/usb/class/usblp.c: usblp0: USB Unidirectional printer dev 3 if 0 alt 1 proto 2 vid 0x03F0 pid 0x0604
usbcore: registered new driver usblp
drivers/usb/class/usblp.c: v0.13: USB Printer Device Class driver
input: USB HID v1.10 Mouse [Wireless Mouse Wireless Mouse] on usb-0000:00:04.2-1usbcore: registered new driver usbhid
drivers/usb/input/hid-core.c: v2.0:USB HID core driver
SCSI subsystem initialized
Initializing USB Mass Storage driver...
scsi0 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
usbcore: registered new driver usb-storage
USB Mass Storage support registered.
usb-storage: device found at 2
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] enabled at IRQ 5
PCI: setting IRQ 5 as level-triggered
ACPI: PCI interrupt 0000:00:05.0[A] -> GSI 5 (level, low) -> IRQ 5
8139cp: 10/100 PCI Ethernet driver v1.2 (Mar 22, 2004)
8139cp: pci dev 0000:00:0a.0 (id 10ec:8139 rev 10) is not an 8139C+ compatible chip
8139cp: Try the "8139too" driver instead.
8139too Fast Ethernet driver 0.9.27
ACPI: PCI interrupt 0000:00:0a.0[A] -> GSI 10 (level, low) -> IRQ 10
eth0: RealTek RTL8139 at 0xb000, 00:10:a7:29:15:6d, IRQ 10
eth0: Identified 8139 chip type 'RTL-8100B/8139D'
eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x41E1
Vendor: MATSHITA Model: DMC-FZ1 Rev: 0100
Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02
usb-storage: device scan complete
NET: Registered protocol family 17
SCSI device sda: 121856 512-byte hdwr sectors (62 MB)
sda: Write Protect is off
sda: Mode Sense: 04 00 00 00
sda: assuming drive cache: write through
SCSI device sda: 121856 512-byte hdwr sectors (62 MB)
sda: Write Protect is off
sda: Mode Sense: 04 00 00 00
sda: assuming drive cache: write through
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0: p1
Attached scsi removable disk sda at scsi0, channel 0, id 0, lun 0
NET: Registered protocol family 10
Disabled Privacy Extensions on device c02f0500(lo)
IPv6 over IPv4 tunneling driver
ACPI: Power Button (FF) [PWRF]
ibm_acpi: ec object not found
apm: BIOS version 1.2 Flags 0x03 (Driver version 1.16ac)
apm: overridden by ACPI.
eth0: no IPv6 routers present
Access to /proc/cpufreq is deprecated and will be removed from (new) 2.6. kernels soon after 2005-01-01
usb 2-1: USB disconnect, address 2
usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 3
scsi1 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
usb-storage: device found at 3
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
Vendor: MATSHITA Model: DMC-FZ1 Rev: 0100
Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02
SCSI device sda: 121856 512-byte hdwr sectors (62 MB)
sda: Write Protect is off
sda: Mode Sense: 04 00 00 00
sda: assuming drive cache: write through
SCSI device sda: 121856 512-byte hdwr sectors (62 MB)
sda: Write Protect is off
sda: Mode Sense: 04 00 00 00
sda: assuming drive cache: write through
SCSI device sda: 121856 512-byte hdwr sectors (62 MB)
sda: Write Protect is off
sda: Mode Sense: 04 00 00 00
sda: assuming drive cache: write through
/dev/scsi/host1/bus0/target0/lun0: p1
Attached scsi removable disk sda at scsi1, channel 0, id 0, lun 0
usb-storage: device scan complete

Pogingen tot benadering via gThumb, Digikam etc. mislukt. Wanneer ik in een terminal /proc/scsi/scsi invoer of /etc/fstab wordt de toegang geweigerd.
Ik ben als gebruiker lid van groepen Hal, Camera.

Ik weet het even niet meer, via beschikbare docs ben ik er ook niet verder mee gekomen.

Heeft iemand een waardevolle suggestie?

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Foto's importeren van digitale camera lukt niet
« Reactie #1 Gepost op: 2005/08/25, 00:02:58 »
De camera zou als vaste schijf ergens in /media gemount moeten zijn. Kun je de uitvoer van het commando mount (zonder argumenten) even meeposten.

Gradus

  • Gast
Foto's importeren van digitale camera lukt niet
« Reactie #2 Gepost op: 2005/08/25, 16:24:36 »
Bedankt voor je snelle reactie!

#mount
/dev/hda9 on / type reiserfs (rw,notail)
proc on /proc type proc (rw)
sysfs on /sys type sysfs (rw)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,gid=5,mode=620)
tmpfs on /dev/shm type tmpfs (rw)
/dev/hda1 on /media/windows type ntfs (rw,umask=0222)
/dev/hda7 on /media/windows type ntfs (rw,umask=0222)
/dev/hda8 on /media/windows type ntfs (rw,umask=0222)
/dev on /.dev type unknown (rw,bind)
none on /dev type tmpfs (rw,size=5M,mode=0755)
usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw)

Hoe kan ik overigens toegang en schrijfrecht krijgen tot /etc/fstab? Als sudo lukt het mij niet.

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Foto's importeren van digitale camera lukt niet
« Reactie #3 Gepost op: 2005/08/25, 23:55:03 »
Er zit een fout in je windows mounts: als je meerdere schijnven mount op 1 punt is maar 1 van de schijven bereikbaar. Om windows schijven netjes te mounten verijder je ze uit /etc/fstab (als ze daar al instaan en gebruik je mijn scriptje. Dit terzijde.

Toegang tot /etc/fstab krijg je met sudo: sudo gedit /etc/fstab

Ik wil graag nog 2 dingen weten voor ik een oplossing kan geven:

- Ben je lid van de groep plugdev
- Wat is de uitvoer van ls /dev/sd*

Gradus

  • Gast
Foto's importeren van digitale camera lukt niet
« Reactie #4 Gepost op: 2005/08/26, 13:06:25 »
Bedankt Dennis,

om allereerst je vragen te beantwoorden: ik ben lid van de groep plugdev (root en user).

ls /dev/sd* geeft uitvoer: /dev/sda

Wat betreft het mounten van Windows: Ik vind het moeilijk om uit het script wijs te worden.

Overigens krijg ik bij gedit /etc/fstab steeds de waarschuwing:
(gedit:9026): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session manager:
Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed

vervolgens opent fstab wel en kan ik editen:
de laatste toegevoegde regel gaf als resultaat dat ik via Nautulus in Computer een icoon krijg: Matshita DMC-FZ1 maar ik kan niets openen of importeren.
Bovendien wordt regel 13 een " bad line " genoemd.

 sudo sfdisk -l /dev/sda geeft uitvoer:/dev/sda:  geen medium gevonden
sfdisk:  kan /dev/sda niet openen om te lezen

Vreemd allemaal....

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Foto's importeren van digitale camera lukt niet
« Reactie #5 Gepost op: 2005/08/26, 21:00:33 »
Post je fstab eens mee, dan zal ik hem ontrafelen en toelichten wat er beter kan.

Gradus

  • Gast
Foto's importeren van digitale camera lukt niet
« Reactie #6 Gepost op: 2005/08/26, 21:49:51 »
Fijn dat je er naar wil kijken Dennis;

Als ik als sudo het commando: gedit /etc/fstab  geef, krijg ik de volgende opmerking:

(gedit:8169): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session manager:
Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed.

Dan opent fstab toch:

# /etc/fstab: static file system information.
#
#            
proc            /proc           proc    defaults        0       0
/dev/hda9       /               reiserfs notail          0       1
/dev/hda5       none            swap    sw              0       0
/dev/hdc        /media/cdrom0   udf,iso9660 rw,user,noauto  0       0
/dev/hdb        /media/cdrom1   udf,iso9660 ro,user,noauto  0       0
/dev/fd0        /media/floppy0  auto    rw,user,noauto  0       0
/dev/hda1       /media/windows  ntfs    umask=0222      0       0
/dev/hda7       /media/windows  ntfs    umask=0222      0       0
/dev/hda8       /media/windows  ntfs    umask=0222      0       0
/dev/sda     /media/camera  vfat   rw,user,noauto   0     0   

Hopelijk kun jij er wijs uit.

Gast

  • Gast
Foto's importeren van digitale camera lukt niet
« Reactie #7 Gepost op: 2005/08/29, 04:21:17 »
Citaat van: Gradus
# /etc/fstab: static file system information.
#
#            
proc            /proc           proc    defaults        0       0
/dev/hda9       /               reiserfs notail          0       1
/dev/hda5       none            swap    sw              0       0
/dev/hdc        /media/cdrom0   udf,iso9660 rw,user,noauto  0       0
/dev/hdb        /media/cdrom1   udf,iso9660 ro,user,noauto  0       0
/dev/fd0        /media/floppy0  auto    rw,user,noauto  0       0
/dev/hda1       /media/windows  ntfs    umask=0222      0       0
/dev/hda7       /media/windows  ntfs    umask=0222      0       0
/dev/hda8       /media/windows  ntfs    umask=0222      0       0
/dev/sda     /media/camera  vfat   rw,user,noauto   0     0   

Hopelijk kun jij er wijs uit.
ik zou in ieder geval bij je windows partities er het volgende van maken:

/dev/hda1       /media/windows  ntfs    umask=0222      0       0
/dev/hda7       /media/windows1  ntfs    umask=0222      0       0
/dev/hda8       /media/windows2  ntfs    umask=0222      0       0
o.i.d. (verander de namen van de andere 2 mappen naar smaak)

voor je camera: je probeert "sda" te mounten wat een block device is, maar geen partitie. probeer "/dev/sda" eens te veranderen in "/dev/sda1"

Gradus

  • Gast
Foto's importeren van digitale camera lukt niet
« Reactie #8 Gepost op: 2005/08/30, 09:21:11 »
Bedankt Rainmaker,

nu kan ik mijn andere Wondowspartities ook benaderen.
Overigens heb ik  ook al geprobeerd met /dev/sda1 te mounten maar daarmee wordt ook geen medium gevonden.
Het lijkt wel of ik geen connectie tot stand kan brengen tussen scsi en sda.
Na #dmesg
SCSI device sda: 121856 512-byte hdwr sectors (62 MB)
sda: Write Protect is off
sda: Mode Sense: 04 00 00 00
sda: assuming drive cache: write through
/dev/scsi/host1/bus0/target0/lun0: p1
Attached scsi removable disk sda at scsi1, channel 0, id 0, lun 0
usb-storage: device scan complete

Moet daar dan ook niet eigenlijk sda:sda1 staan??

En wat betekent dit toch:
"Overigens krijg ik bij gedit /etc/fstab steeds de waarschuwing:
(gedit:9026): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session manager:
Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed"

Citaat van: Rainmaker
Citaat van: Gradus
# /etc/fstab: static file system information.
#
#            
proc            /proc           proc    defaults        0       0
/dev/hda9       /               reiserfs notail          0       1
/dev/hda5       none            swap    sw              0       0
/dev/hdc        /media/cdrom0   udf,iso9660 rw,user,noauto  0       0
/dev/hdb        /media/cdrom1   udf,iso9660 ro,user,noauto  0       0
/dev/fd0        /media/floppy0  auto    rw,user,noauto  0       0
/dev/hda1       /media/windows  ntfs    umask=0222      0       0
/dev/hda7       /media/windows  ntfs    umask=0222      0       0
/dev/hda8       /media/windows  ntfs    umask=0222      0       0
/dev/sda     /media/camera  vfat   rw,user,noauto   0     0   

Hopelijk kun jij er wijs uit.
ik zou in ieder geval bij je windows partities er het volgende van maken:

/dev/hda1       /media/windows  ntfs    umask=0222      0       0
/dev/hda7       /media/windows1  ntfs    umask=0222      0       0
/dev/hda8       /media/windows2  ntfs    umask=0222      0       0
o.i.d. (verander de namen van de andere 2 mappen naar smaak)

voor je camera: je probeert "sda" te mounten wat een block device is, maar geen partitie. probeer "/dev/sda" eens te veranderen in "/dev/sda1"

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Foto's importeren van digitale camera lukt niet
« Reactie #9 Gepost op: 2005/08/30, 11:34:15 »
/dev/sda moet *NIET* in /etc/fstab staan als het een USB ding is, anders gaat automounten niet werken.

Gradus

  • Gast
Foto's importeren van digitale camera lukt niet
« Reactie #10 Gepost op: 2005/09/08, 21:01:55 »
Bedankt allemaal voor jullie bijdragen. Ik reageer een beetje laat, maar dat komt doordat ik enige tijd met geen mogelijkheid meer Ubuntu op kon starten. Alleen in rescue mode kon ik nog wat in terminal invoeren. Mijn kennis was echter ontoereikend om dit tot een goed einde te brengen. Daarom maar opnieuw geinstalleerd en meteen upgraded naar Breezy.
Dit bevalt mij prima! Guess what? Mijn camera wordt moeiteloos herkend, foto's importeren no problemos!

Dennis schreef:
/dev/sda moet *NIET* in /etc/fstab staan als het een USB ding is, anders gaat automounten niet werken.

Dit kan ik niet volgen; /dev/sda staat nu wel in /etc/fstab en werkt prima.

Mijn huidige /etc/fstab is als volgt:
# /etc/fstab: static file system information.
#
#            
proc            /proc           proc    defaults        0       0
/dev/hda9       /               ext3    defaults,errors=remount-ro 0       1
/dev/hda5       none            swap    sw              0       0
/dev/hdc        /media/cdrom0   udf,iso9660 ro,user,noauto  0       0
/dev/hdb        /media/cdrom1   udf,iso9660 ro,user,noauto  0       0
/dev/fd0        /media/floppy0  auto    rw,user,noauto  0       0
/dev/sda        /media/usb0     auto    rw,user,noauto  0       0
/dev/hda1       /media/windows  ntfs    nls=utf8,umask=0222 0       0

#Added by winmac_fstab utility
/dev/hda6 /media/0\040GB\040Disk\040(hda6) ntfs ro,user,fmask=0133,dmask=0022,uid=1000,gid=1000 0 0
#Added by winmac_fstab utility
/dev/hda7 /media/0\040GB\040Disk\040(hda7) ntfs ro,user,fmask=0133,dmask=0022,uid=1000,gid=1000 0 0
#Added by winmac_fstab utility
/dev/hda8 /media/0\040GB\040Disk\040(hda8) ntfs ro,user,fmask=0133,dmask=0022,uid=1000,gid=1000 0 0

Zoals je ziet Dennis heb ik je scriptje toch gebruikt en met succes.

Is het mogelijk om de Windows partities andere namen te geven? Ik zou hda1 System willen noemen, hda6 Pictures en hda7 Music.

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Foto's importeren van digitale camera lukt niet
« Reactie #11 Gepost op: 2005/09/09, 01:23:50 »
Uiteraard kan dat, unmount de schijven en wis de mappen uit /media (ook de symlinks kunnen weg). Maak dan de nieuwe mappen aan en verander je fstab
sudo umount /dev/hda1
sudo umount /dev/hda6
sudo umount /dev/hda7
sudo rmdir /media/windows
sudo rmdir /media/*Disk*hda6*
sudo rmdir /media/*Disk*hda7*
sudo rm /media/hda6 /media/hda7
sudo mkdir /media/System
sudo mkdir /media/Pictures
sudo mkdir /media/Music
Nieuwe fstab:
# /etc/fstab: static file system information.
#
#            
proc            /proc           proc    defaults        0       0
/dev/hda9       /               ext3    defaults,errors=remount-ro 0       1
/dev/hda5       none            swap    sw              0       0
/dev/hdc        /media/cdrom0   udf,iso9660 ro,user,noauto  0       0
/dev/hdb        /media/cdrom1   udf,iso9660 ro,user,noauto  0       0
/dev/fd0        /media/floppy0  auto    rw,user,noauto  0       0
/dev/sda        /media/usb0     auto    rw,user,noauto  0       0
/dev/hda1       /media/System  ntfs    nls=utf8,umask=0222 0       0

#Added by winmac_fstab utility
/dev/hda6 /media/Pictures ntfs ro,user,fmask=0133,dmask=0022,uid=1000,gid=1000 0 0
#Added by winmac_fstab utility
/dev/hda7 /media/Music ntfs ro,user,fmask=0133,dmask=0022,uid=1000,gid=1000 0 0
#Added by winmac_fstab utility
/dev/hda8 /media/0\040GB\040Disk\040(hda8) ntfs ro,user,fmask=0133,dmask=0022,uid=1000,gid=1000 0 0
En weer mounten:
sudo mount -a

Gradus

  • Gast
Foto's importeren van digitale camera lukt niet
« Reactie #12 Gepost op: 2005/09/14, 21:44:03 »
Bedankt Dennis, het is allemaal prima gelukt!
En weer een hoop bijgeleerd trouwens.

Keep up the good work!