Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: installatie start niet  (gelezen 390 keer)

RMCT

  • Gast
installatie start niet
« Gepost op: 2011/01/21, 09:00:00 »
Ik heb een netbook met EEEbuntu, die onlangs na een rare update niet meer foutloos opstart. Na booten moet ik een sessie kiezen en hij start alleen op in GNOMEsafemode. Dit leidt tot diverse foutmeldingen, met name als er systeemopdrachten moeten plaatsvinden. Nu wilde ik het hele systeem opnieuw installeren met een ubuntu versie 8 of 9. Ik heb een USB stick bootable gemaakt met ubuntu 9.04, maar wanneer ik de PC boot met de USB stick en de juiste bios setting, start de PC op in de bestaande EEEbuntu mode met zijn reeds bekende foutmeldingen en niet met een installatiemenu. Heeft iemand enig idee hoe dit kan? Moet ik de bestaande Ubuntu handmatig verwijderen, of een opstartscript van EEEbuntu onderbreken? En, welke ubuntu versie is het meest geschikt voor een klassieke EEE (Asus 4G)?

Offline Buzzin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: installatie start niet
« Reactie #1 Gepost op: 2011/01/21, 15:19:50 »
Je kunt het beste even controleren of de usb stick wel echt bootable is.
Gewoon even in een andere machine stoppen en daar van USB opstarten....je hoeft niet bang te zijn dat er iets fout gaat, ubuntu installeert niet zo maar (hij vraagt het eerst).
Het kan namelijk zijn dat het mis gegaan is bij het maken van de stick.

Mocht dat wel werken, en je netbook wil nog steeds niet, moet je het probleem toch bij het netbook zelf zoeken.
Kun je tijdens het opstarten een optie kiezen 'boot menu' ofzo? (vaak F12 ofzo)
Probeer het anders eens met een andere USB stick (ander merk)....heb wel eens gehad dat het uit maakte.
Football: A battle between two teams of mindless thugs over scraps of coloured cloth. Usually accompanied by the spectacle of 22 overpaid primadonnas kicking a ball on a field.
Debian/Devuan, KDE & Vivaldi addict, RedHat Engineer