Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Update IOAPIC probleem  (gelezen 670 keer)

Uborac

  • Gast
Update IOAPIC probleem
« Gepost op: 2007/01/09, 17:06:50 »
Het probleem was dat XP alleen mét, en Ubuntu alleen zonder IOAPIC ingeschakeld in de bios opstartte. Na tips alhier gekregen om in grub "noapic" oid toe te voegen gaf niet het gewenste resultaat. Dat lag, heb ik inmiddels begrepen, niet aan de tip, maar aan mijn moederbord. Er is een specifiek probleem met een aantal moederborden, waaronder de mijne:

MSI 7235 P965 NEO

Oplossing: zet in de bios 'USB Keyboard support' en 'USB Mouse support' uit, en Ubuntu start ook met IOAPIC aangezet, en dus XP ook. Wat hiervan het nadeel zou kunnen zijn, weet ik niet; zowel de muis en het toetsenbord, beide op USB-poorten, doen het gewoon in beide besturingssystemen. E.e.a. staat hier:

https://wiki.ubuntu.com/Core_2_Duo_Support


Of Ubuntu hier iets aan moet doen of MSI weet ik niet, geen idee wie de schuldige is.  ;-)


Mvg,

Uborac