Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: grub niet aangemaakt tijdens installatie van Ubuntu 10.10  (gelezen 657 keer)

Offline c.w.Tol

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
grub niet aangemaakt tijdens installatie van Ubuntu 10.10
« Gepost op: 2010/12/31, 18:44:44 »
Heb op mijn schijf WinXP staan, tijdens de live DVD presentatie zag Ubuntu WinXP wel, maar nu, terwijl ik duidelijk heb aangegeven dat Ubuntu naast het bestaande besturingssysteem moest worden geinstalleerd, zie ik wel bij de eigenschappen dat er zeer veel Gb (kan niet alleen van Ubuntu zijn) zijn waarvan een deel niet leesbaar is aldus die eigenschappen van het bestandssysteem.
Dus mijns inziens is WinXP zeker niet weg.

Hoe kan ik nu een goede grub instellen, zodat zowel Ubuntu als WinXP worden gezien?

Bedankt vast.

Offline Cheap Applications

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: grub niet aangemaakt tijdens installatie van Ubuntu 10.10
« Reactie #1 Gepost op: 2010/12/31, 18:46:39 »
Kun je de partitie/harde schijf met WinXP wel mounten en bekijken? Als je dit niet kunt is her waarschijnlijk beschadigd. Probeer eens tijdens het opstarten je (ik geloof linker, weet het niet zeker) shift ingedrukt te houden.
Desktop:
Processor: Intel® Core™2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz × 4, Geheugen: 3.9Gb, GPU: nVidia 220GT OS: Windows 7 64 bit / Ubuntu 12.04 64 bit
Notebook:
Processor: Intel® Core™ i7-4700MQ, Geheugen: 8Gb, GPU: nVidia GTX765m (met Optimus) OS: Windows 8 64 bit / Elementary OS Luna 64 bit

Offline c.w.Tol

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: grub niet aangemaakt tijdens installatie van Ubuntu 10.10
« Reactie #2 Gepost op: 2010/12/31, 18:56:21 »
Nee helaas, kan niet de partitie/HD met WinXP mounten en bekijken. Links of recht shift helpt niet.
Krijg bij heropstart wel iets van "mountall not connected with Plymouth".
Wat dan?

Offline netsorcist

  • Lid
    • netsorcist, beetje vanalles...ook Ubuntu
  • Steunpunt: Nee
Re: grub niet aangemaakt tijdens installatie van Ubuntu 10.10
« Reactie #3 Gepost op: 2010/12/31, 19:21:27 »
Als je ubuntu wel kunt opstarten kun je ook altijd startup-manager eens installeren. En kijk eens of bij standaard besturingssysteem windows te zien is. Aanklikken als dat zo is.

Anders : Probeer het hier eens mee : http://www.supergrubdisk.org/
« Laatst bewerkt op: 2010/12/31, 19:28:46 door netsorcist »


Offline Cheap Applications

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: grub niet aangemaakt tijdens installatie van Ubuntu 10.10
« Reactie #5 Gepost op: 2010/12/31, 19:43:52 »
Mogenlijk dat de wachttijd 0 seconden is, maar waar ik meer aan denk is dat je XP installatie beschadigd is, je hele XP partitie in ieder geval, omdat je hem ook niet meer kan mounten. Probeer eerst je wachttijd te veranderen met de site van pjotr die jan gaf ;)
Desktop:
Processor: Intel® Core™2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz × 4, Geheugen: 3.9Gb, GPU: nVidia 220GT OS: Windows 7 64 bit / Ubuntu 12.04 64 bit
Notebook:
Processor: Intel® Core™ i7-4700MQ, Geheugen: 8Gb, GPU: nVidia GTX765m (met Optimus) OS: Windows 8 64 bit / Elementary OS Luna 64 bit

Offline c.w.Tol

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Opgelost Re: grub niet aangemaakt tijdens installatie van Ubuntu 10.10
« Reactie #6 Gepost op: 2011/02/25, 14:29:10 »
Opgelost, bedankt mensen.