Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu 10.10 wil niet meer opstarten  (gelezen 397 keer)

Offline gj_oosterhuis

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ubuntu 10.10 wil niet meer opstarten
« Gepost op: 2010/12/29, 18:01:51 »
op mijn PC staan Windows en Ubuntu naast elkaar, plotseling wil Ubuntu niet meer opstarten, krijg alleen een zwart scherm waarmee niks te beginnen is, de harde schijf (of de parttie waarop ubuntu staat) kan niet ge-mount worden. de recovery modus werkt ook niet, met een live CD opstarten lukt wel (windows trouwens ook) als ik dan met de disk utility de harde schijf onderzoek krijg ik bij de opartitie waarop ubuntu staat een foutmelding die aangeeft dat de schijf in gebruik is??????

wie weet raad?

Gerrit Jan

Offline FrSu

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Ubuntu 10.10 wil niet meer opstarten
« Reactie #1 Gepost op: 2010/12/29, 18:41:46 »
Kijk met de Live CD even via GParted, Je kunt daar met een check errors repareren op je partities. Wel goed kijken wat je doet. Heb je een actuele back-up? Anders via de Live CD eerst even zaken veilig stellen op bv een USB.
Van Dos>Win 3.11>Win 95>Win 98>Win 2000>Win XP >Vista (Oeps, was foutje)>Win 7>Win 8>Win 10 en via diverse Linux distro's nu bij Mint Mate al dan niet in dualboot met Win 10. Sinds 2008 bezig met Linux.