Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Compiz werkt niet meer?!?  (gelezen 1520 keer)

Offline vis

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Compiz werkt niet meer?!?
« Gepost op: 2010/12/27, 18:47:08 »
Hallo allemaal,

Vandaag kwam ik er achter dat mijn compiz niet meer werkt. Misschien is dit al langere tijd zo, maar dit weet ik niet zeker. Hij heeft in het verleden altijd WEL gewerkt.
Ik heb een samsung laptop met de volgende videokaart:

description: VGA compatible controller
product: M92 LP [Mobility Radeon HD 4300 Series]
vendor: ATI Technologies Inc

Ik heb de drivers die ubuntu aanbiedt geinstalleerd, maar ook die van de website van ATI zelf. Als ik nu probeer om compiz aan te zetten, krijg ik de volgende melding: Desktop effects could not be enabled.

Als ik de compiz-check uitvoer, krijg ik de volgende melding:

vis@vis-laptop:~$ ./compiz-check

Gathering information about your system...

 Distribution:          Ubuntu 10.10
 Desktop environment:   GNOME
 Graphics chip:         ATI Technologies Inc M92 LP [Mobility Radeon HD 4300 Series]
 Driver in use:         fglrx
 Rendering method:      None

Checking if it's possible to run Compiz on your system...  [SKIP]

 Checking for hardware/setup problems...           [SKIP]

At least one check had to be skipped:
 Error: No rendering method in use (AIGLX, Xgl or Nvidia)


Weet iemand hoe dit probleem is ontstaan en hoe dit op te lossen? Of kan iemand mij een richting geven?

Groeten en fijne dagen,

Vis

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Compiz werkt niet meer?!?
« Reactie #1 Gepost op: 2010/12/27, 19:34:19 »
Kijk eens bij Systeem>Beheer>Stuurprogramma's welke driver is in gebruik de open of gesloten?
Enige oorzaak die ik zo kan bedenken, er is misschien een update geweest?
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline vis

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Compiz werkt niet meer?!?
« Reactie #2 Gepost op: 2010/12/28, 19:32:48 »
Ik maak gebruik van de gesloten drivers. Er is naar mijn idee geen update geweest. Wel zie ik meer mensen met dit probleem op internet. Het blijkt een bug te zijn in fglrx, maar zeker ben ik hier niet van. Ik ga nu even verder zoeken of er een nieuwere versie van fglrx is, en probeer deze te installeren.

Vis

Offline barco78

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Compiz werkt niet meer?!?
« Reactie #3 Gepost op: 2010/12/28, 20:08:51 »
ik heb dat een tijdje geleden ook gehad, en ik heb compiz via het softwarecenter verwijderd en weer opnieuw geinstaleerd.
Daarmee was het bij mij opgelost, en ik hoop dat het bij jou ook zo makkelijk gaat.
Intel core i3-dual 3.06ghz-64 bit  -ram 4gb - 500gb hdd - videokaart:nvidia 1ghz
Besturingsprogramma : ubuntu 11.10


Daarnaast diverse computers vanaf 2,4ghz met verschillende distros
-------------------------------------------------------------------
Linux user number #527239 (Link) http://counter.li.org/
-------------------

Offline vis

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Compiz werkt niet meer?!?
« Reactie #4 Gepost op: 2010/12/28, 20:16:01 »
Heb compiz verwijderd en weer opnieuw geinstalleerd, maar nog steeds dezelfde problemen, helaas!

Vis

Offline Cheap Applications

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Compiz werkt niet meer?!?
« Reactie #5 Gepost op: 2010/12/29, 19:17:37 »
compiz --replacedoet dat iets leuks?
Desktop:
Processor: Intel® Core™2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz × 4, Geheugen: 3.9Gb, GPU: nVidia 220GT OS: Windows 7 64 bit / Ubuntu 12.04 64 bit
Notebook:
Processor: Intel® Core™ i7-4700MQ, Geheugen: 8Gb, GPU: nVidia GTX765m (met Optimus) OS: Windows 8 64 bit / Elementary OS Luna 64 bit

Offline vis

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Compiz werkt niet meer?!?
« Reactie #6 Gepost op: 2010/12/29, 19:20:33 »
Dat geeft deze output  =D

vis@vis-laptop:~$ compiz --replace
Backend     : ini
Integration : true
Profile     : default
Adding plugins
Initializing core options...done
Initializing composite options...done
Initializing opengl options...done
Initializing decor options...done
Initializing zoom options...done
Initializing scale options...done
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'expo'
Initializing move options...done
Initializing place options...done
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'wall'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'staticswitcher'
Initializing resize options...done
Couldn't find a perfect decorator match; trying all decorators
Found no decorator to start

Offline Cheap Applications

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Compiz werkt niet meer?!?
« Reactie #7 Gepost op: 2010/12/29, 19:22:54 »
Systeem > Voorkeuren > Uiterlijk > Visuele effecten

Welke staat daar aangevinkt?
  Helpt het om op geen te klikken en dan op normaal/exta?
Desktop:
Processor: Intel® Core™2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz × 4, Geheugen: 3.9Gb, GPU: nVidia 220GT OS: Windows 7 64 bit / Ubuntu 12.04 64 bit
Notebook:
Processor: Intel® Core™ i7-4700MQ, Geheugen: 8Gb, GPU: nVidia GTX765m (met Optimus) OS: Windows 8 64 bit / Elementary OS Luna 64 bit

Offline vis

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Compiz werkt niet meer?!?
« Reactie #8 Gepost op: 2010/12/29, 19:25:08 »
Hier staat None (geen) aangevinkt.

Als ik op normaal/extra klik, krijg ik de volgende melding: Desktop effects could not be enabled.

Offline Cheap Applications

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Compiz werkt niet meer?!?
« Reactie #9 Gepost op: 2010/12/29, 19:27:49 »
Couldn't find a perfect decorator match; trying all decorators
Found no decorator to start

Daar zit het probleem in ieder geval in. Maar ik zou verder niet weten hoe je dit kan oplossen/waar het vandaan komt. Sorry.
Desktop:
Processor: Intel® Core™2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz × 4, Geheugen: 3.9Gb, GPU: nVidia 220GT OS: Windows 7 64 bit / Ubuntu 12.04 64 bit
Notebook:
Processor: Intel® Core™ i7-4700MQ, Geheugen: 8Gb, GPU: nVidia GTX765m (met Optimus) OS: Windows 8 64 bit / Elementary OS Luna 64 bit

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Compiz werkt niet meer?!?
« Reactie #10 Gepost op: 2010/12/29, 19:47:44 »
Als je via "visuele effecten" die niet op normaal of extra kan zetten dan is er iets mis met de driver. Je moet zeker eerst dit kunnen inschakelen voor je compiz kan gebruiken.

Welke driver was geïnstalleerd toen compiz wel werkte?
Eventueel de drivers eerst deïnstalleren en dan via Systeem>Beheer>Stuurprogramma's checken of er een driver aangegeven staat.
Staat er geen dan geen installeren. Compiz kan je dan sowieso ook gebruiken.

Nadat je dan visuele effecten op Extra gezet hebt, kan je compiz instellen.
Zorg er wel voor dat je de extra-plugins geïnstalleerd hebt. In oudere versies waren die extra-plugins inbegrepen in de install van Compiz, maar tegenwoordig niet.
Ga naar Toepassingen>UbuntuSoftwareCenter en zoek daar op: Collection of extra plugins
Deze moet je installeren.

Offline vis

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Compiz werkt niet meer?!?
« Reactie #11 Gepost op: 2010/12/29, 22:32:52 »
Ben nu weer een stukje verder....

vis@vis-laptop:~$ compiz --replace
Backend     : ini
Integration : true
Profile     : default
Adding plugins
Initializing core options...done
Initializing composite options...done
Initializing opengl options...done
Initializing decor options...done
Initializing zoom options...done
Initializing scale options...done
Initializing expo options...done
Initializing move options...done
Initializing place options...done
Initializing wall options...done
Initializing staticswitcher options...done
Initializing resize options...done
Starting gtk-window-decorator

Hij start nu wel compiz op en kan weer alt-tab gebruiken, alleen is dan alles statisch. Als ik naar compiz-manager ga om wat settings te veranderen, dan lukt dit niet. Hij sluit zich zelf af en heeft weer de default settings.
Ook zorgt compiz er na 5 minuten voor dat al mijn schermen die ik open heb niet meer te benaderen zijn en moet dan uitloggen en weer inloggen om weer te kunnen werken.

Ik heb de drivers die ubuntu aangeeft eerst nog eens gedeinstalleerd getest, maar geen succes. daarna weer geinstaleerd maar nog steeds geen goede resultaten.

Wel een stukje verder, hopelijk heeft iemand anders nog ideeen.

Vis

Offline vis

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Compiz werkt niet meer?!?
« Reactie #12 Gepost op: 2010/12/30, 02:47:52 »
Na veel gepuzzel en getier heb ik besloten om mijn laptop helemaal opnieuw te installeren. Nadat alle applicaties waren geïnstalleerd en ook alle beschikbare updates heb ik mijn laptop opnieuw opgestart.... wat blijkt..... werkt compiz weer.
Het enige wat ik me kan bedenken is dat tijdens een deinstallatie er een pakket die bij compiz hoort ook is mee verwijderd, anders zou ik het op dit moment niet weten.

Al met al ben ik erg blij dat ik mijn muis veel minder hoef te gebruiken en wil iedereen bedanken voor zijn hulp.

Fijne jaarwisseling.

Vis

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Compiz werkt niet meer?!?
« Reactie #13 Gepost op: 2010/12/30, 15:21:17 »
Ook zoveel toegewenst.
En bedankt om hier even te posten wat je gedaan hebt om het op te lossen.