Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Oplossing voor K8N4-E mainboard gevonden!  (gelezen 1210 keer)

Offline Math.

  • Lid
    • http://www.open-design.nl/
  • Steunpunt: Nee
Oplossing voor K8N4-E mainboard gevonden!
« Gepost op: 2007/01/06, 08:09:43 »
Mensen met een K8N4-E mainboord (of aanverwant) die het niet voor elkaar hebben gekregen Ubuntu Dapper of hoger geinstalleerd te krijgen, ik heb hier mogelijk de oplossing!

Ik heb volgens mij nu al bijna een jaar lang Ubuntu 5.10 op m'n Dualboot PC draaien en kon maar met geen mogelijkheid 6.x installeren.
Heb het er in meerdere topics over gehad, maar helaas wist niemand een oplossing.
Topic van 10-06-2006: http://forum.ubuntu-nl.org/topic/1753
Topic van 14-09-2006: http://forum.ubuntu-nl.org/topic/3459

Maar nu heb ik dus uiteindelijk toch de oplossing gevonden! :D
Het zat 'm ergens in de 2.6.15-23 kernel, want de oudere kernels draaide gewoon wel, vandaar ook dat ik dus wel gewoon Breezy kon draaien.
Ik weet dus ook niet of het dit een kernel-bug betreft.
Anyway, op deze manier heb ik het weten op te lossen:

- heb in m'n bios ACPI op disabled gezet
- bij de Install van Dapper/Edgy op F6 gedrukt en de regel acpi=off toegevoegd.
En... voila! Hij vond m'n netwerk onboard, m'n S-ATA schijf en m'n geluid onboard heeft ie ook netjes weten te installeren! :D

www.Open-design.nl - Open your mind. B creative with OSS.

Offline Math.

  • Lid
    • http://www.open-design.nl/
  • Steunpunt: Nee
Oplossing voor K8N4-E mainboard gevonden!
« Reactie #1 Gepost op: 2007/01/06, 08:44:18 »
He shit... dacht ik nu het probleem helemaal te hebben verholpen, kom ik net erachter dat m'n usb-poorten het nu niet meer doen. :(
Hopelijk vind ik hier snel een oplossing voor, anders kan ik alsnog terug naar 5.10...

www.Open-design.nl - Open your mind. B creative with OSS.

Offline Math.

  • Lid
    • http://www.open-design.nl/
  • Steunpunt: Nee
Oplossing voor K8N4-E mainboard gevonden!
« Reactie #2 Gepost op: 2007/01/06, 10:20:53 »
Heb nu in m'n bios Plug n play OS uitgeschakeld.
M'n usb-muis deed het meteen weer, maar liep al weer snel vast wanneer ik een paar knopjes had ingedrukt.
Weer in m'n bios m'n Legacy USB drivers uitgeschakeld... het lijkt nu te werken...

www.Open-design.nl - Open your mind. B creative with OSS.

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Oplossing voor K8N4-E mainboard gevonden!
« Reactie #3 Gepost op: 2007/01/06, 10:48:36 »
fingers crossed hier! :)
alles stabiel?

Offline Math.

  • Lid
    • http://www.open-design.nl/
  • Steunpunt: Nee
Oplossing voor K8N4-E mainboard gevonden!
« Reactie #4 Gepost op: 2007/01/06, 10:56:18 »
Gaat zo te zien wel goed nu. :)
Wil alleen nog niet te vroeg juichen, brengt ongeluk heb ik gemerkt... ;)

www.Open-design.nl - Open your mind. B creative with OSS.

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Oplossing voor K8N4-E mainboard gevonden!
« Reactie #5 Gepost op: 2007/01/06, 11:07:27 »
Citaat van: Math.
Gaat zo te zien wel goed nu. :)
Wil alleen nog niet te vroeg juichen, brengt ongeluk heb ik gemerkt... ;)
lol we gaan in diepe mineur hier...;)

Offline Math.

  • Lid
    • http://www.open-design.nl/
  • Steunpunt: Nee
Oplossing voor K8N4-E mainboard gevonden!
« Reactie #6 Gepost op: 2007/01/06, 12:56:35 »
Draait nog steeds goed hier en ben wel benieuwd hoe beryl nu draait op het snelste systeem dat ik hier in huis heb staan. :)
Weet alleen niet of ik nu XGL, AIXGL moet gebruiken. AIXGL is toch bedoeld voor ATI ofzo?
Tis Edgy Eft en heb er een nVidia 6600GT in zitten.

www.Open-design.nl - Open your mind. B creative with OSS.

Offline Math.

  • Lid
    • http://www.open-design.nl/
  • Steunpunt: Nee
Oplossing voor K8N4-E mainboard gevonden!
« Reactie #7 Gepost op: 2007/01/06, 16:45:30 »
Het werkt allemaal hoor... ;) Ook met Beryl!
Eindelijk Ubuntu 6.10 nu toch werkende gekregen op de pc waar ik het meest achter zit! :D
Ennuh... Dualboot is nu weg he... Al m'n computers draaien nu volledig onder Ubuntu. :)
Vanaf vandaag is Windows dan ook (hopelijk)verleden tijd geworden.
Daar ga ik vanavond op drinken. ;)

www.Open-design.nl - Open your mind. B creative with OSS.

Offline Gandyman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Oplossing voor K8N4-E mainboard gevonden!
« Reactie #8 Gepost op: 2007/01/06, 21:52:24 »
Gefeliciteerd Math met deze mijlpaal.

:D
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
Microsoft geeft je een raam, Linux geeft je een heel huis :D

Offline Math.

  • Lid
    • http://www.open-design.nl/
  • Steunpunt: Nee
Oplossing voor K8N4-E mainboard gevonden!
« Reactie #9 Gepost op: 2007/01/06, 23:10:56 »
Thnx :D :D :D

www.Open-design.nl - Open your mind. B creative with OSS.

Offline eendje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Oplossing voor K8N4-E mainboard gevonden!
« Reactie #10 Gepost op: 2007/01/06, 23:31:03 »
Citaat van: Math.
Heb nu in m'n bios Plug n play OS uitgeschakeld.
M'n usb-muis deed het meteen weer, maar liep al weer snel vast wanneer ik een paar knopjes had ingedrukt.
Weer in m'n bios m'n Legacy USB drivers uitgeschakeld... het lijkt nu te werken...
Nu ik dit lees denk ik. Oeps dat he ik ergens eens gelezen dat dit altijd uit moet. Je moet plug en play OS ALTIJD uitzetten in de BIOS (geldt voor iedereen!)
Een dag niets geleerd is een dag niet geleefd!
Ik blog dus ik besta!
__________________________________________________________
Een vraag? Heb je al eens gekeken op: http://wiki.ubuntu-nl.org/FAQ?