Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: DSDT updaten  (gelezen 547 keer)

Offline Jelle

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
DSDT updaten
« Gepost op: 2007/01/05, 16:15:37 »
Hallo,

Volgens deze http://www.lathspell.de/linux/Acer_Aspire_1690_Linux_survey/ website moet ik DSTD updaten. (live cd eerst booten met ACPI=off, anders krijg ik een zwart scherm en HOOR ik alleen maar dat de live cd helemaal geladen is)

Er staat ook beschreven hoe de schrijver dit heeft gedaan, maar dat is een beetje Chinees voor mij als beginner. Bovendien is dat de procedure voor Debian unstable en ik weet niet zeker of dat voor Ubuntu 1 op 1 herhaald kan worden.

Graag hulp. Dit betreft de (reeds besproken) laptop van m'n pa, die ik graag enthousiast wil maken voor Linux/Ubuntu, maar met een zwart scherm lukt dat niet echt.

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
DSDT updaten
« Reactie #1 Gepost op: 2007/01/05, 16:31:20 »
Wat probeer je te bereiken Jelle? ACPI is niet noodzakelijk om toch met veel plezier je laptop te laten draaien hoor. Overigens heb je gelijk, die omschrijving zegt niet zo veel. Ken dat spul ook niet, maar het lijkt erop dat iasl een soort van compiler is die een bestand aanmaakt dat de kernel kan lezen. Deze plaats je in een bepaalde directory en bij het booten zal de kernel vervolgens ACPI kunnen doen, gok ik ....

Misschien eerst maar es kijken of je laptop zonder deze poespas draait.
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl