Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Opgelost] Microsoft Lifecam Cinema geeft geen geluid in Skype  (gelezen 1749 keer)

Offline elendil

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Hallo,

Ik heb bovenstaande webcam aangeschaft omdat deze een prima beeld zou geven.
In Cheese is het beeld inderdaad prima, maar in Skype is het beeld minder en heb ik helemaal geen geluid.
Bij Geluidsvoorkeuren/Input slaat de meter duidelijk uit, de camera pikt het geluid dus wel op, maar geeft het niet door.
Zet ik de webcam op bijv. "ww.com" online, dan is het beeld gewoonweg grof.
Is dit, zowel beeld als geluid, op een of andere manier te veranderen?
« Laatst bewerkt op: 2010/12/19, 23:32:56 door elendil »


-=[ Not all those who wander are lost ]=-

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Microsoft Lifecam Cinema geeft geen geluid in Skype
« Reactie #1 Gepost op: 2010/12/16, 22:55:14 »
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Microsoft Lifecam Cinema geeft geen geluid in Skype
« Reactie #2 Gepost op: 2010/12/16, 23:26:05 »
Dat komt doordat veel toepassingen het beeld comprimeren om het beeld over het internet te versturen. Dit gaat ten koste van de kwaliteit. Daarnaast moet je in Skype bij de geluidsinstellingen even het goede geluidsapparaat kiezen.

Offline elendil

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Microsoft Lifecam Cinema geeft geen geluid in Skype
« Reactie #3 Gepost op: 2010/12/17, 00:52:26 »
In Skype heb ik maar één mogelijkheid, PulseAudio server.
Met de aanwijzingen van Gijsbert ben ik nu zover dat een filmpje opgenomen met Cheese nu ook geluid heeft.
Ik zal nog eens even wat verder zoeken.


-=[ Not all those who wander are lost ]=-

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Microsoft Lifecam Cinema geeft geen geluid in Skype
« Reactie #4 Gepost op: 2010/12/17, 11:03:52 »
UVC, driver voor de webcam hoort in de kernel te zitten. Als je in Synaptic op UVC zoekt kom je wat hulpprogramma's tegen.
« Laatst bewerkt op: 2010/12/18, 10:02:11 door Gijsbert »
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline elendil

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Microsoft Lifecam Cinema geeft geen geluid in Skype
« Reactie #5 Gepost op: 2010/12/18, 01:51:40 »
UVC, driver voor de wecam hoort in de kernel te zitten. Als je in Synaptic op UVC zoekt kom je wat hulpprogramma's tegen.
UVC was geïnstalleerd, de beide andere hulpprogramma's haalden niets uit.
Zal verder kijken :)


-=[ Not all those who wander are lost ]=-

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Microsoft Lifecam Cinema geeft geen geluid in Skype
« Reactie #6 Gepost op: 2010/12/18, 10:32:17 »
Ik gebruik zelf Alsa, anders had ik het uit kunnen proberen, hier nog een Duits artikel over PulseAudio en Skype.
http://linuxundich.de/de/ubuntu/pulseaudio-manage-skype-beta-linux/
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline elendil

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Microsoft Lifecam Cinema geeft geen geluid in Skype
« Reactie #7 Gepost op: 2010/12/19, 23:32:28 »
Het probleem is opgelost!
M'n computer staat 24/7 aan. Ik heb hem net opnieuw opgestart en nu doet alles het gewoon zoals het moet.  :|
Hartelijk dank voor de hulp!


-=[ Not all those who wander are lost ]=-