Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Opgelost] Grup rescue  (gelezen 558 keer)

Offline giel12

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[Opgelost] Grup rescue
« Gepost op: 2010/12/09, 10:33:21 »
Hallo Ik heb een computer met W7. De schijf is verdeeld in 2 partities. Op de tweede partitie (o) Ubuntu 10.4 ge├»nstalleerd. daarna de update's gedownload. Toen moest ik opnieuw opstarten. Kies voor Ubuntu en daarna kreeg ik een menu met 4 of 5 regels. De eerste was gewoon opstarten de tweede regel was de recovery regel en nog 2 of 3 regels. weet zo uit het hoofd niet meer wat er precies stond. Ook iets van w7. Heb gewoon de eerste regel gepakt. Toen tijdens het installeren vroeg hij om Grup te installeren en nog een vraag maar ik weet niet meer precies waarover. Het probleem is nu als ik de computer wil opstarten hij direct een zwart scherm geeft en zegt error  No such device met een hoop getallen en cijfers en daarna Grup rescue >. Ik heb al op internet rondgekeken maar kan niets ontdekken om het euvel te verhelpen. Opstarten met de schijf erin werkt niet. Nu kan ik niets meer. Is er een oplossing voor?


Moderator edit: Bericht als opgelost gemarkeerd.
« Laatst bewerkt op: 2010/12/11, 00:25:07 door Ron »

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Grup rescue
« Reactie #1 Gepost op: 2010/12/09, 11:17:36 »
: https://help.ubuntu.com/community/Grub2#Reinstalling%20from%20LiveCD

Is deze howto wat om je te helpen? (Ga voorlopig niet voor: METHOD 3 - CHROOT)

Offline giel12

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Grup rescue
« Reactie #2 Gepost op: 2010/12/11, 00:22:48 »
Hallo Probleem opgelost.