Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: USB Sweex geeft de brui  (gelezen 2637 keer)

Offline maxboor

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
USB Sweex geeft de brui
« Gepost op: 2010/12/04, 15:18:11 »
Na installeren van 10.10 op mijn desktop werkte de Sweex 150N adapter usb prima.

Alleen na ongeveer 10 minuten geeft hij niet thuis, en vraagt om de WPA code.
Na het intypen bleef de adapter zoeken zonder resultaat en het internet kwam niet terug.
Van armoede dan maar de draad in de KPN-Thomson gestoken om weer internet verbinding te krijgen.

Dus bij het inpluggen van de Sweex gaat alles goed, de verbinding wordt gevonden, het internet gebeuren gaat rederijk snel, maar na tien minuten wordt dit erg traag om daarna te stoppen.
.
De adapter is nog geen week geleden gekocht bij een computerzaak.
Tussen haakjes,,, op Windows 7 zijn er geen problemen.
« Laatst bewerkt op: 2010/12/04, 15:21:20 door maxboor »

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: USB Sweex geeft de brui
« Reactie #1 Gepost op: 2010/12/04, 17:11:34 »
Kijk hier eens:
http://sites.google.com/site/computertip/geendraadloosinternet

Was de zwarte inkt op, trouwens?  :P

Offline maxboor

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: USB Sweex geeft de brui
« Reactie #2 Gepost op: 2010/12/05, 09:45:57 »
Het kleurtje, dus het oogsnoepwerk Pjotr, is eigenlijk meer bedoeld voor mijzelf.
Ik zit in de leerfase dus alles moet eens geprobeerd zijn.
Voorlopig is hier nog geen succes en zal alles nog eens nalopen wat ik goed of fout heb gedaan.
Desnoods 10.10 opnieuw installeren.
Wat ik niet begrijp is dat de Thomson modem werkt gedurende tien minuten en dat spontaan stopt onder
de Sweex adapter.
Met de ethernet draad zijn er geen problemen.
Bedankt voor de hulp

Offline maxboor

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: USB Sweex geeft de brui
« Reactie #3 Gepost op: 2010/12/10, 15:16:52 »
Problemen zijn opgelost
Oorzaak was de Sweex adapter LW 153 wireles USB
Deze adapter haatte denkelijk Ubuntu door er steeds na 10 minuten spontaan mee te stoppen.

Na veel pogingen maar opgegeven en een ¨ Arcor-Easy Stick A 50 WLAN ¨  aangeschaft.

Deze deed de naam easy alle eer aan, direct na het insteken in de USB direct werken en,,,,, blijven werken.
Nogmaals ieder bedank voor alle suggesties
rest alleen de vraag waarom de Sweex de eerste 10 minuten probleemloos werkte en daarna er de brui aan gaf.

Offline kebabfish

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: USB Sweex geeft de brui
« Reactie #4 Gepost op: 2010/12/10, 15:29:40 »
Ik heb dacht ik eenzelfde thuis liggen. Ik zal vanavond eens kijken of deze ook problemen geeft.

edit: sorry, ik had de lw053. Deze werkt overigens wel prima.
« Laatst bewerkt op: 2010/12/10, 20:48:48 door kebabfish »
Op de chat te vinden als debiantux

Offline furioza

  • Lid
    • furioza.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: USB Sweex geeft de brui
« Reactie #5 Gepost op: 2010/12/10, 16:06:10 »
Misschien ook eens in de titel aangeven dat het is opgelost.  XD

Maar je hebt dus wel zelf gedaan.
MVG Rik

www.furioza.nl
Ubuntu user # 498505

Offline maxboor

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: USB Sweex geeft de brui
« Reactie #6 Gepost op: 2010/12/10, 17:10:46 »
Het probleem Sweex adapter is niet opgelost
De oplossing kwam door een andere adapter te gebruiken.

Oorzaak misschien door een (bijna) gelijkend stuurprogramma, dat Ubuntu voor de Sweex adapter gebruikte.???
Hopelijk is er een techneut die er achter komt.

Offline gusman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: USB Sweex geeft de brui
« Reactie #7 Gepost op: 2011/01/08, 12:10:32 »
Hallo,

Ik heb een soortgelijke "ervaring" maar dan met een Linksys WUSB100v2. Vanwege het feit dat het hier om een andere wifi adapter gaat, heb ik maar een nieuw topic gestart..........

Groeten,

Gusman  ;)
Ubuntu 11.04