Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Error 403 Lampp  (gelezen 642 keer)

Offline Amplifiler

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Error 403 Lampp
« Gepost op: 2010/11/25, 17:32:27 »
Beste,

Ik ben zonet overgeschakeld naar Ubuntu 10.10. Voorheen had ik Windows XP en draaide ik daar Xampp om een testruimte te hebben voor mijn websites. Nu installeerde ik Lampp op Ubuntu zonder enig probleem en wou mijn gebackupte htdocs van Xampp plakken in de htdocs van Lampp (opt/Lampp/htdocs). Helaas lukte dit niet...

Ik heb al geprobeert met chmod 777 opt/lampp/htdocs maar als ik naar http://localhost/mijnsite ga, krijg ik:
Toegang verboden!
U hebt niet de toestemming om toegang te krijgen tot de opgevraagde map. Er is of wel geen index document of de map is beveiligd tegen lezen.

Error 403

Iemand een oplossing?

Offline dwar

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Error 403 Lampp
« Reactie #1 Gepost op: 2010/11/29, 09:40:18 »
Als je chmod 777 opt/lampp/htdocs uitvoert verander je alleen de map zelf, je moet ook alle onderliggende mappen en bestanden hebben. dit kan met -R dus: chmod -R 777 opt/lampp/htdocs