Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: (Niet opgelost )Printer/Scanner EpsonStylus SX400  (gelezen 11446 keer)

Offline j@pio

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
(Niet opgelost )Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Gepost op: 2010/11/16, 12:09:08 »
Beste mensen

Betreft : De All in One Printer EpsonStylus SX400 Serie
Het Probleem : Scannen

Ik ben daar al eens eerder mee bezig geweest
( zie : http://forum.ubuntu-nl.org/hardware-en-drivers/epson-printer/msg419179/#msg419179 )
maar tot op heden heb ik het niet voor elkaar kunnen krijgen.
Ik wil het toch nog eens proberen,met enige hulp van het forum.
Bij voorbaat mijn dank
Gr j@pio  (Jaap)  74J

PC  E.B. HD 320GB  Geh. 2GB
UBUNTU 10.4.1     in dual met Win.7

« Laatst bewerkt op: 2010/11/29, 15:00:24 door j@pio »

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #1 Gepost op: 2010/11/16, 17:00:08 »
Heb je al gekeken of cups is geïnstalleerd? En werkt? Type in de adresbalk van je browser http://localhost:631/
Nog een vraagje, gebruik je de printer als netwerk printer aangesloten op een router of direct aangesloten op de PC?
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline j@pio

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #2 Gepost op: 2010/11/17, 14:24:36 »
Gijsbert
Bedankt voor je reactie.

De Cups zijn volgens mij geïnstalleerd anders werkt de printer niet volgens mij.
Het printen met de epsonstylus sx400 werkt zeer goed.

Het Probleem is het scannen met deze SX400.
De printer is direct aangesloten op de PC
In de browser,    http://localhost:631     in getypt
In het geopende venster ( cups 1.3.4 ) het tabblad "printers" aan geklikt
krijg je het volgende te zien,neem aan dat dit de bedoeling is

Quene Naam | Description            |  local host     | Make and Model                                                         | Status
Stylus-sx400 | Epsonstylus sx400| jaap-desktop | EpsonStylusSX400-Cup+Guteprint v5.25 Simplified | paused-"unplugged or turned off"

Vraag: Hulp zo veel mogelijk in de Nederlandse taal a.u.b.
Gr.Jaap

Offline avanca

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #3 Gepost op: 2010/11/17, 17:27:18 »
Ik veronderstel dat je wel degelijk Xsane hebt geinstalleerd.
Bij mij werkt de sx400 prima, ook in de Ubuntu 10.10 en in de Mint 10.
In het begin heb ik ook wat moeten zoeken en na het volgen van de link had ik het voor elkaar gekregen.
Mvg

Offline j@pio

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #4 Gepost op: 2010/11/18, 15:05:18 »
Ik neem aan als "XSane Image Scanner"  in >Toepassingen > Grafisch< staat vermeld,
dat deze is geïnstalleerd.
De SX400 is direct aangesloten aan de PC

 Klik ik "XSane " aan, komt er een venster die zegt " geen apparaat aanwezig"

Wat bedoel je met het "volgen van de link" ?
Gr. Jaap

Offline avanca

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #5 Gepost op: 2010/11/19, 16:30:10 »
Ik bedoelde deze link:

http://forum.ubuntu-nl.org/hardware-en-drivers/epson-printer/msg419179/#msg419179

Ik had dat probleem ook en heb nauwgezet de werkwijze toegepast wat beschreven was.
In xsane moet  nx400 te voorschijn komen. Het is wel even zoeken maar hier werkt het perfekt.

Mvg

Offline j@pio

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #6 Gepost op: 2010/11/20, 15:02:18 »
avanca
Met deze "Link" ben ik steeds aan het werk geweest.
Ik denk dat ik onderweg ergens in de fout ga.
m.n. het plaatsen en weg halen van de hekjes (Punt 2 van de link)
Ik heb het heden morgen wéér geprobeerd ,lukt niet!!
( ik heb inmiddels wel 10.4.1 geïnstalleerd,toen deze werd vrij gegeven
   maar dat mag toch niets uitmaken? )
Het is jammer.

Gr.Jaap

Offline avanca

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #7 Gepost op: 2010/11/20, 17:39:38 »
Jaap, probeer eens in /etc/sane.d/epkowa.conf te hernoemen naar:
/etc/sane.d/epson.conf
en kijk eens of het dan lukt, ik geloof dat ik dat ook gedaan had want ik zie epkowa.com niet staan de sane.d map.
Mvg

Offline avanca

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #8 Gepost op: 2010/11/20, 18:13:33 »
Je kan dan ook eens proberen in terminal venster:  sudo xsane n dus eens als root opstarten...

Mvg
Avanca

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #9 Gepost op: 2010/11/20, 20:26:53 »
@j@pio, volgens Epson zou het met deze driver moeten lukken. http://www.avasys.jp/lx-bin2/linux_e/spc/DL1.do#productinfo vanaf 1/3 van boven lezen. Dan kom je hier uit na invullen http://www.avasys.jp/lx-bin2/linux_e/spc/DL2.do en dan deze. pipslite_1.5.0-2_i386.deb
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline j@pio

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #10 Gepost op: 2010/11/21, 12:46:34 »
Avanca
Heb geprobeerd epkowa.conf te hernoemen naar epson.config maar helaas.

Gijsbert
Jouw voorstel ,heb ik wel gedown load,maar verder weet ik er niet mee om te gaan.

ik heb 3 scherm afdrukken gemaakt die wil ik laten zien
maar hoe moet ik dat doen ?
Gr Jaap

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #11 Gepost op: 2010/11/21, 20:45:50 »
Scherm afdrukken kan je uploaden via bijv. http://www.imageshack.us/ even de knop Sign up rechtsboven aanklikken. Na inschrijven kan je de foto's uploaden, na upload van een foto krijg je aan de linkerkant diverse links te zien, ik neem meestal de thumbnail link, deze kopieer je en plak je in je bericht.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Alver1

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #12 Gepost op: 2010/11/22, 13:29:12 »
Beste mensen

Betreft : De All in One Printer EpsonStylus SX400 Serie
Het Probleem : Scannen

Ik ben daar al eens eerder mee bezig geweest
( zie : http://forum.ubuntu-nl.org/hardware-en-drivers/epson-printer/msg419179/#msg419179 )
maar tot op heden heb ik het niet voor elkaar kunnen krijgen.
Ik wil het toch nog eens proberen,met enige hulp van het forum.
Bij voorbaat mijn dank
Gr j@pio  (Jaap)  74J

PC  E.B. HD 320GB  Geh. 2GB
UBUNTU 10.4.1     in dual met Win.7


Ik heb een gelijkaardig probleem gehad met een Epson Stylus SX 410. Ik heb U 10.04.1 64b in dual boot met W7. Ik heb het als volgt kunnen oplossen nl. door de aanbeveling van "Epson Stylus SX410 hybrid printer/scanner isn't in detected as a scanner by xsane" op te volgen.
Zie ook mijn antwoord van destijds:
" I added the following line to /etc/sane.d/epson2.conf:

usb 0x4b8 0x0851

as indicated in your message. IT WORKS!! I have now a fully working SX 410 (hurray!)"


Het invoegen van dit ene lijntje redde voor mij de zaak. Ik neem gemakshalve aan dat de driver voor een 400 niet zoveel verschilt van een 410. Proberen maar.

Offline j@pio

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #13 Gepost op: 2010/11/22, 14:45:02 »
http://img5.imageshack.us/i/schermafdruk1b.png

http://img389.imgageshack.us/content_round.php?page=done&l=img389/5209/schermafdruk2.png

http://img87.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img87/9297/schermafdruk3m.png

Gijsbert ik hoop dat het zo goed is ,ben er bang voor

Avanco
 
Als het lukt om de scherm afdrukken te bekijken zou je
dan kunnen zien wat er bij mij verkeerd gaat.

Bij voorbaat mijn dank
Gr Jaap


Offline avanca

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #15 Gepost op: 2010/11/22, 15:46:38 »
In de link2 mag er achter usb niets staan. Ik weet niet of dat de oplossing is...
zo is het bij mij:

# epson.conf
#
# here are some examples for how to configure the EPSON backend
#
# SCSI scanner:
scsi EPSON
# for the GT-6500:
scsi "EPSON SC"
#
# Parallel port scanner:
#pio 0x278
#pio 0x378
#pio 0x3BC
#
# USB scanner:
# There are two different methods of configuring a USB scanner: libusb and the kernel module
# For any system with libusb support (which is pretty much any recent Linux distribution) the
# following line is sufficient. This however assumes that the connected scanner (or to be more
# accurate, it's device ID) is known to the backend.
usb
# For libusb support for unknown scanners use the following command
# usb <product ID> <device ID>
# e.g.:
# usb 0x4b8 0x110
# And for the scanner module, use the following configuration:
#usb /dev/usbscanner0
#usb /dev/usb/scanner0


Ik ben benieuwd...
Mvg


Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #16 Gepost op: 2010/11/22, 18:59:31 »
Dag Japio, met de links moet je de forum tumbnails hebben dan krijg je dit

Deze is dan aan te klikken door mensen die het plaatje groter willen zien.
Dan heb ik hier nog een uitleg van de eerder genoemde link.
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=42&t=48460&start=0
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline j@pio

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #17 Gepost op: 2010/11/23, 14:46:36 »
Avanca
Heb nu hetzelfde als jij in "link2" staan.
Had epkowa.conf   n.l.gewijzigd in "epson2.config" dan
krijg je een ander verhaal, m.a.w. "epkowa.config" gewijzigd in "epson.config"
Alles opnieuw geïnstalleerd en opgeslagen ,maar helaas.

Als je de link open maakt van mijn eerst post en dan punt 3,
heb je daar nog iets in gewijzigd ?
In het "Alt-F2" venster heb ik in getypt:
      sudo gedit /lib/udev/rules.d/40-libsane-extras.rules
Klopt dit nog wel ?

Wat ik nog heb gedaan, is een scanner groep gemaakt in "gebruikers en groepen"
of het van belang is weet ik niet,maar bij mijn vorige epson DX4000 moest dat wel.
Overigens die DX 4000 print en scande  als een tierelier.
Bedankt voor je geduld
Gr.Jaap

Offline avanca

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #18 Gepost op: 2010/11/23, 16:04:52 »
Dag Jaap,

Het moet wel epson.conf zijn en niet epson.config, dus die  ig moet eraf.

Ik heb het eens nagezien bij mij en die 40-libsane-extras.rules zijn bij mij NIET geinstalleerd.
Enkel 40-libsane.rules

Misschien even testen zonder die 'extras' ?

Mvg

Offline j@pio

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Printer/Scanner EpsonStylus SX400
« Reactie #19 Gepost op: 2010/11/24, 12:39:43 »
avanca

Ik had het wel goed gedaan " epson.conf"
alleen in de "post" verkeerd geschreven

Ben nog een keer overnieuw gaan installeren met jouw suggestie, maar helaas.
Ik ben geen opgever,nu geef ik het op !!

Hartelijk bedankt voor je hulp met mijn probleem

Gr.Jaap