Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Open source demo ruimte met Ubuntu | vrijwilligers gezocht  (gelezen 1059 keer)

Open source demo ruimte met Ubuntu | vrijwilligers gezocht
« Gepost op: 2010/11/15, 11:16:20 »
Op 6 Januari 2011 start officieel het project "Open Bron & Digitale Duurzaamheid" in Tilburg. Met dit project gaan we (stichting duurzaam tilburg & NLLGG) proberen om open software en Linux meer onder de aandacht te brengen. Dit gaan we doen dmv een demonstratie ruimte waar hopelijk multiseat-pc's komen te staan maar sowieso enkele Ubuntu pc's waarop bezoekers vrij kunnen proberen.

Ook willen we bedrijven info op maat gaan bieden door ze te koppelen aan een vrijwilliger die hun vragen kan beantwoorden, gaan we een pc uitleen service + installatie & helpdesk onderhouden.

We kunnen hierbij nog genoeg handen en hersens gebruiken dus lijkt het je leuk om mee te helpen dan ben je van harte welkom. Je hoeft echt geen Linux guru te zijn als je maar zin hebt om te helpen. Voor de demo ruimte moet je dus wel naar Tilburg komen als je daar niet al woont maar de info aan bedrijven willen we graag landelijk proberen aan te pakken. Ook is er genoeg werk wat via internet gedaan kan worden doordat we gebruik maken van een online office applicatie en een forum + irc chat. Er is dus voor iedereen die wil wel iets te doen dus lijkt het je iets meld je dan aan op http://digitaalduurzaam.nl/contact

Ook is het de bedoeling om meerdere initiatieven zoals deze voort te brengen dus als je graag in je eigen regio een dergelijk project wilt opzetten kan je je gemakkelijk bij ons aansluiten en gebruik maken van onze communicatie middelen, eigen sub-domein op onze website, apparatuur, ervaringen en andere hulpmiddelen. Ook steunpunten die af en toe eens gek willen doen en een installatie party geven kunnen hiervoor een gedeelte van onze website en mailinglijsten gebruiken.
« Laatst bewerkt op: 2010/11/25, 23:47:59 door socialdefect »
ANTWOORD OM TE HELPEN, NIET OM ANTWOORD TE KUNNEN GEVEN