Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Clients starten niet door bij Clonezilla via PXE (DRBL)  (gelezen 622 keer)

Offline StudioCascade

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Clients starten niet door bij Clonezilla via PXE (DRBL)
« Gepost op: 2010/11/02, 14:44:11 »
Op mijn werk ben ik bezig met het inrichten van een installatieserver om (Windows) cliënts mee te booten.
De server is een HP DL380 G4 met daarop Ubuntu Server 10.10 64-bit.
Op de eerste twee harddisks (RAID) heb ik enkel de installatie van Clonezilla, de overige 4 disks zitten bij elkaar in een RAID array
en bevatten de Clonezilla-images.

De installatiehandleiding die DRBL levert voor Clonezilla heb ik volledig gevolgd, behalve dat ik de mac-adressen van de
te installeren cliënts niet heb toegevoegd.
Momenteel zit ik uiteraard nog in een testomgeving, dus heb ik geen beveiliging nodig van mac-adressen.

Via een switch heb ik hier enkele test-clients op de server aangesloten en probeer ik een PXE-boot uit te voeren.

Op de server heb ik eerst het commando sudo /opt/drbl/sbin/dcs opgegeven
en daar "Clonezilla start" geselecteerd en gezorgd dat multicast aanstaat.
(ik zal niet alle schermen opnoemen, maar ga er vanuit dat dat allemaal goed staat)

Hoe dan ook, als ik mijn client (een Dell Optiplex 760) via PXE probeer op te starten,
wordt DRBL / Clonezilla gestart.
De client blijft hangen op een regel die er als volgt uit ziet:
[12.590546] [drm] Initialized i915 1.6.0 20080730 for 0000:00:02.0 on minor 0
Als ik hetzelfde uitvoer op een ander werkstation, een HP 6000 pro SFF, blijft ie ook weer hangen
en wel op de volgende regel:
[10.443798] hda_codec: ALC662 rev1: BIOS auto-probing

Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?
Het starten van Clonezilla blijft dus op dit punt hangen en gaat niet verder.
Elke suggestie is welkom.
Eventueel wil ik wel e.e.a. testen hier en met resultaten komen.
Ik weet alleen op dit moment niet waar ik het zoeken moet.