Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Prelink op ubuntu server 10.04  (gelezen 589 keer)

Offline karlhungus

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Prelink op ubuntu server 10.04
« Gepost op: 2010/10/26, 16:44:22 »
Hallo.

Was vandaag wat rond aan het kijken naar wat optimalisatie middelen voor een ubuntu 10.04 ubuntu vps (esx vmware) met 1.5 Gb geheugen en een dualcore. Nu kwam ik via een collega op het spoor van prelink. Hij gebruikt het om de zn ubuntu laptop met 2gb geheugen te optimaliseren

http://blog.sudobits.com/2010/06/13/optimize-ubuntu-10-04-performance/

Ik krijg altijd al snel het ouderwetse windows 98. turbo.exe idee. Allemaal van die crap software waar die zegt dat het optimaliseerd, maar er gebeurd niks.
Ik vroeg me dus af of iemand al ervaringen heeft met prelink en servers. ? om het nu zo te proberen op een productie server vond ik wat tricky.

Offline Buzzin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Prelink op ubuntu server 10.04
« Reactie #1 Gepost op: 2010/10/26, 17:07:00 »
Gezien het blijkbaar gewoon in de normale sources staat kun je het natuurlijk altijd gewoon proberen en weg halen als het niet bevalt :)
(laat ons dan wel weten of het bevalt ;) )
Football: A battle between two teams of mindless thugs over scraps of coloured cloth. Usually accompanied by the spectacle of 22 overpaid primadonnas kicking a ball on a field.
Debian/Devuan, KDE & Vivaldi addict, RedHat Engineer