Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Laptop met dual boot.  (gelezen 469 keer)

rikske2110

  • Gast
Laptop met dual boot.
« Gepost op: 2010/10/20, 16:37:09 »
Ik heb hier een laptop met dual boot, XP en Ubuntu 7.10 Het probleem is dat ik van de Ubuntu 7.10 geen enkel wachtwoord heb meegekregen. Ik zou deze verseie van Ubuntu dus willen verwijderen en er een nieuwere versie (10.4) voor in de plats willen zetten. Mijn vraag is echter de volgende: Hoe verwijder ik Ubuntu van de harde schijf, zonder aan de windows XP te komen?

Eric

Offline Vincentlaborant

  • Lid
    • vincentvandenbergh
    • openSUSE tips
  • Steunpunt: Nee
Re: Laptop met dual boot.
« Reactie #1 Gepost op: 2010/10/20, 16:48:31 »
start een live sessie met ubuntu 10.04 . Vervolgens kan je Gparted gebruiken om specifiek je oude linux partities te formatteren. Tegelijkertijd kan je testen of alle belangrijke dingen van je laptop het doen met deze versie van Ubuntu.
Toshiba Satellite P500 1C8
openSUSE Leap Xfce

https://sites.google.com/site/guidetoopensuse/home

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Laptop met dual boot.
« Reactie #2 Gepost op: 2010/10/20, 18:31:28 »
Je moet bij de schijfindeler kiezen voor "handmatig" (normaal gezien de laatste keuze). Dan kan je de partitie van de 7.10 aanklikken en deze instellen. Het is echt poepsimpel, maar als je vragen hebt stel ze dan maar, beter voorkomen dan genezen. Vanaf de liveCD kan je ook op het internet terecht.

Succes!