Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Fout in installatie-sequentie?  (gelezen 615 keer)

Fout in installatie-sequentie?
« Gepost op: 2010/10/13, 21:55:40 »
Ik heb zojuist Ubuntu10.10 zonder problemen op mijn laptop (Dell inspiron 5150) geïnstalleerd :D. Naar mijn mening zit er een fout in de installatie-sequentie. Denken jullie daar ook zo over?

Ik heb eeb AZERTY-toetsenbord (layout Frans). Vroeger werd bij het installeren eerst de locale bepaald (tijdzone en locale van het toetsenbord), daarna werd de vraag van het partioneren gesteld.

Bij de installatie van Ubuntu10.10 wordt eerst de vraag van het partioneren gesteld. Geen vuiltje aan de lucht, tenzij je zelf een partioneringstabel wil aanmaken,
waarbij je de grootte van de partities dient op te geven. Gezien vertrokken wordt van de default-locale, werkt de ingave van de getallen niet meer op de standaard manier
van werken. (Bij een Azerty-toetsenbord dien je op shift te drukken om een getal te kunnen ingeven). Gelukkiglijk vallen de getallen  eenvoudig in te geven (je hoeft geen shift in te drukken). Ik weet het is een schoonheidsfoutje en terwijl de gebruiker zijn locale bepaald, wordt ondertussen met het installeren van de bestanden begonnen, maar gebruikersvriendelijk is het in principe niet. Vinden jullie dat we zoiets als een bug in launchpad moeten rapporteren?

Offline heir4c

  • Lid
Re: Fout in installatie-sequentie?
« Reactie #1 Gepost op: 2010/10/13, 22:35:57 »
Je kan dat voorkomen door het volgende te doen (Heb ook azerty en hier geen problemen ermee): Wanneer je de cd of usb opstart kom je in een paars scherm terecht waar onderaan twee icoontjes staan. Klik onmiddelijk (zo snel mogelijk) een willekeurige toets aan. Nu zie je het 'oude' menu terug. Nu kan je de taal (automatisch bij het opstarten te zien) en je toetsenbord (via F3) aanpassen. Kies Belgium en je zit goed. Start dan door door gewoon Enter te drukken en nu zal het Live-gedeelte opstarten.
Tip: https://makkelijkelinuxtips.blogspot.com/p/1.html en http://wiki.ubuntu-nl.org/   Upload-site:http://imgur.com/
be Open be Free be Ubuntu

Offline Djeba

  • Lid
Re: Fout in installatie-sequentie?
« Reactie #2 Gepost op: 2010/10/14, 07:18:45 »
Ik gebruik voor installatie van Ubuntu altijd de alternate-versie, niet de live-cd of desktop-versie. In de alternate-versie is die volgorde niet veranderd.
De waarheid is altijd het sterkste argument.