Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geluid weg na muten?  (gelezen 526 keer)

Offline Fuffed

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid weg na muten?
« Gepost op: 2010/10/11, 17:13:55 »
Mede Ubuntu-gebruikers,

Zojuist een upgrade gedaan naar 10.10, in de hoop dat mijn geluid het weer zou doen.
Dit omdat mijn geluid een aantal dagen geleden het niet meer deed na een paar keer het geluid dempen (knop op toetsenbord) en aan te zetten. Het lijkt wel alsof ik ergens iets uit gezet heb. Hij herkent de geluidskaart (Creative Audigy 2 SE) maar er komt nergens geluid doorheen.
Ik heb in alsamixer (via terminal) gekeken en daar is niks gedempt, bij geluidsvoorkeuren staat ook alles netjes aan.

Ik weet nu geen raad meer, ik hoopte dat ik door te upgraden weer geluid zou hebben.
Aanvullende info: dualboot met windows (waar het geluid het wel doet) en ik heb onboard geluid in de bios uitgezet.

Groet

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Geluid weg na muten?
« Reactie #1 Gepost op: 2010/10/11, 18:48:32 »
Kijk eens of dit werkt bij jou:
I was lucky to find a solution to this problem, when reading about other problem. When you edit /etc/init.d/alsa-utils, and comment the 378th line:

# mute_and_zero_levels "$TARGET_CARD" || EXITSTATUS=1

the sound seems to work properly after restart from Ubuntu to Windows. Hope it will work for you too.

Van https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/453395 post #5
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Fuffed

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid weg na muten?
« Reactie #2 Gepost op: 2010/10/11, 19:30:10 »
Ik heb geen alsa-utils bestand ?

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Geluid weg na muten?
« Reactie #3 Gepost op: 2010/10/11, 21:05:43 »
Heb je dat niet geïnstalleerd staan? Dit pakket kan je in Synaptic installeren.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.