Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [l'opgelost]GRUB werkt niet  (gelezen 1890 keer)

Offline TopGear

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
[l'opgelost]GRUB werkt niet
« Gepost op: 2010/10/02, 17:58:24 »
Hi mensen,

Net UNE op men laptop gezet. Na install boot ik grub:
error: out of disk
Grub rescue>

Wat moet ik hiermee? Ik kom er niet vanaf...
« Laatst bewerkt op: 2010/10/09, 16:57:42 door TopGear »

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: GRUB werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 2010/10/02, 20:35:10 »
Herstel grub2 eens via de LiveCD en de wiki: http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Grub2#HerstelGrub2meteenLiveCD
Normaal gezien zou het dan opgelost moeten zijn.

Laat iets weten of dat ook zo is.

Offline TopGear

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Re: GRUB werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 2010/10/03, 09:35:06 »
Geprobeerd: werkte niet. Heel raar. Verder werkt alles met GRUB2 niet meer.

Offline donpedroII

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: GRUB werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 2010/10/03, 11:27:58 »
« Laatst bewerkt op: 2010/10/03, 11:31:40 door donpedroII »

Offline TopGear

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Re: GRUB werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 2010/10/03, 11:55:50 »
1. ls

2. set prefix=(hdX,Y)/boot/grub

3*. set root=(hdX,Y)

4. set

5. ls /boot

6. insmod /boot/grub/linux.mod

7*. linux /vmlinuz root=/dev/sdXY ro

8. initrd /initrd.img

9. boot
* For Wubi installs (within Windows) only substitute these commands in Steps 3 and 7:

@stap ls /boot:
error: out of disk. Ik kom dus echt niet ver...

Offline donpedroII

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: GRUB werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 2010/10/03, 12:12:48 »
Werkt je LiveCD nog wel, kijk dan eens of de waarschuwing geen gelijk heeft metsudo fdisk -l

Offline TopGear

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Re: GRUB werkt niet
« Reactie #6 Gepost op: 2010/10/03, 15:44:42 »
Nope, geen waarschuwingen. /dev/sda1 staat netjes als boot geconfigureerd.

Offline donpedroII

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: GRUB werkt niet
« Reactie #7 Gepost op: 2010/10/03, 16:57:08 »
Nope, geen waarschuwingen. /dev/sda1 staat netjes als boot geconfigureerd.
Wat ik eigenlijk bedoelde, heb je indrdaad geen disk space probleem.
Controleer dat eens met de LiveCDdf

Offline TopGear

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Re: GRUB werkt niet
« Reactie #8 Gepost op: 2010/10/03, 17:13:14 »


Duidelijk, niet?
« Laatst bewerkt op: 2010/10/03, 17:18:20 door TopGear »

Offline TopGear

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Re: GRUB werkt niet
« Reactie #9 Gepost op: 2010/10/04, 16:58:00 »
Specifieke bootpartitie gemaakt, werkt ook niet :(

Offline Rachid

  • Vertaalteam
    • rachidbm
    • Mijn blog
  • Steunpunt: Nee
Re: GRUB werkt niet
« Reactie #10 Gepost op: 2010/10/04, 17:03:07 »
Geprobeerd: werkte niet. Heel raar. Verder werkt alles met GRUB2 niet meer.
Wat heb je precies gedaan? Leg uit wat je bedoelt met "Werkte niet".
Kreeg je foutmeldingen? Ging alles zoals verwacht/beschreven?
Ben je ook blij dat Ubuntu zo toegankelijk en gratis is, en wil je graag net als ik iets terugdoen, kijk dan eens rond bij mwanzo, dé poort naar het bijdragen aan Ubuntu en haar gemeenschap!

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: GRUB werkt niet
« Reactie #11 Gepost op: 2010/10/04, 18:26:29 »
In "grub rescue>" tik je in: ls   (zie ook: https://help.ubuntu.com/community/Grub2#Using%20CLI%20to%20Boot)
Dan krijg je de partities te zien die hij herkend.
In Grub 2 duid hij de partities niet meer zoals vroeger (sda1 = hd0,0  maar sda1 = hd0,1)
Wat krijg je hier als output?

Offline TopGear

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Re: GRUB werkt niet
« Reactie #12 Gepost op: 2010/10/04, 19:31:45 »
(hd0) en (hd0,1) en (hd0,2). Maar als ik 0,1 wil booten, krijg ik een error. Geldt ook voor 0,2: out of disk.

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: GRUB werkt niet
« Reactie #13 Gepost op: 2010/10/04, 19:38:39 »
Hier nog een linkje naar een howto dat in het antwoord staat. http://superuser.com/questions/89307/grub2-error-out-of-disk
Na de ls en de set instructies staat er ook iets over een alternatieve oplossing namelijk over een bug en dat je iets moet wegdoen in de grub configuratie. Kijk er even naar, misschien helpt dit wel.

Offline TopGear

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Re: GRUB werkt niet
« Reactie #14 Gepost op: 2010/10/08, 17:58:45 »
Ik zou dus
menuentry "$1" {
     recordfail=1
     if  [ -n \${have_grubenv} ]; then save_env recordfail; fi
in die 10_linux file moeten hebben. Well, forget it! Staat er mooi niet in...

Offline TopGear

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Re: GRUB werkt niet
« Reactie #15 Gepost op: 2010/10/09, 16:57:23 »
Jongens, het is me gelukt :D

Ik heb gewoon die hele hd geformatteerd en alle partities ongedaan gemaakt, zodat je nog maar 1 niet toegewezen stuk ruimte hebt.
Daar heb ik 100mb (/boot) en 1gb (/swap) vanaf gesnoept. Een halve dag laten pruttelen (duurt lang, partities veranderen), 10.04 netbook erop geknetterd, met /boot voor (goh) /boot, /swap voor /swap, en de rest voor /. Dit heeft geholpen :D Ik kom uby in. Nog wat grafische mankementen, maar daar zijn de drivers voor ;)