Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Opgelost: niet meer mogelijk ubuntu 10.4 op te starten.  (gelezen 974 keer)

Offline natuwes

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Opgelost: niet meer mogelijk ubuntu 10.4 op te starten.
« Gepost op: 2010/10/01, 22:37:18 »
Helaas kan ik niet meer in Ubuntu (1-10-2010). Ik heb aan het begin van de avond een aantal reservekopieën gemaakt van de meeste bestanden (niet via easy backup, maar 1:1 naar een externe HDD weggeschreven). Toen ik daarna mijn computer herstartte kreeg ik na het opstart- en aanmeldscherm van Ubuntu 10.4 de volgende melding: "De standaard configuratie voor gnome-energiebeheer is niet correct geïnstalleerd...." Ik kom dus na het aanmelden niet verder. Via een recovery versie heb ik laten controleren op fouten enz. maar dat levert niets op. De opstartversie in grub is de 2.6.32-25-generic.

Moet ik nu via windows xp (mijn computer is dual boot) via de Ubuntu cd opnieuw proberen om de Ubuntu partitie te herinstalleren of is er een gemakkelijkere weg om dit op te lossen?

Alvast bedankt.
« Laatst bewerkt op: 2010/10/03, 22:58:03 door natuwes »

Offline heir4c

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Re: niet meer mogelijk ubuntu 10.4 op te starten
« Reactie #1 Gepost op: 2010/10/02, 20:00:42 »
Waarom via windows als het een dualboot is? Ben je daar zeker van? Heb je ubuntu vanuit windows geïnstalleerd (wubi install) of heb je een install gedaan door middel van een liveCD waarmee je opgestart bent (dus niet vanuit windows)?

Offline natuwes

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Re: niet meer mogelijk ubuntu 10.4 op te starten
« Reactie #2 Gepost op: 2010/10/03, 12:31:12 »
Ik heb destijds de harde schijf van mijn computer laten partitiëren en daarna via de live cd ubuntu laten installeren. De ene helft van de harde schijf voor winxp, de andere voor ubuntu. Dit heeft een aantal jaren goed gewerkt, tot voor kort dus. Opstart gebeurt via grub, die ook bijgewerkt wordt via automatische updates binnen ubuntu.

Offline heir4c

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Re: niet meer mogelijk ubuntu 10.4 op te starten
« Reactie #3 Gepost op: 2010/10/03, 19:38:02 »
Start eens op via de recovery mode (tweede lijn in grubmenu) en na de lap tekst die je voorgeschoteld krijgt kom je in een menu terecht.
Daar kies je voor de rootshell met internetverbinding en tik daar dan (onderaan het scherm) in:
apt-get update && apt-get upgradeNormaal moet daar sudo voor maar omdat je al in de rootshell zit (en dus met de rootrechten werkt) hoeft dat niet.
Laat hem even updaten en nadat hij weer het menu toont klik je gewoon op 'Enter'. Start hij nu verder goed op?

Zo niet, dan kan je het volgende eventueel doen.
Nadat je opgestart hebt en in het grubmenu komt klik je onmiddelijk op de toets 'e'.
Nu krijg je een kader met tekst erin.
Navigeer met de pijltjestoets tot achter de woorden: quiet splash
Zorg ervoor dat er een spatie tussen zit en tik in:
acpi=offOnder de kader staat hoe je verder kan booten. (Ik geloof dat dat Ctrl+b of Ctrl+X is, Lees even de tekst en dan vind je het wel)
Lukt dit zo?

Laat iets weten.ThX

Offline natuwes

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Re: niet meer mogelijk ubuntu 10.4 op te starten
« Reactie #4 Gepost op: 2010/10/03, 22:50:09 »
Helaas werken beide opties niet. Bij recovery heb ik na het grafische menu de regels ingevoerd en krijg als antwoord dat er nul pakketten zijn opgewaardeerd, geïnstalleerd, verwijderd of niet opgewaardeerd. Tevens krijg ik de melding "Your CPU appears to be lacking expected security protections. Please check your BIOS settings, or for more information, run: /usr/bin/check-bios-nx --verbose". Ik heb de BIOS in een eerder stadium al gereset.

Ik kan trouwens wel in Ubuntu als root inloggen en het systeem gebruiken. Maar niet onder mijn eigen inlognaam. Ik ga nu proberen in te loggen onder mijn eigen naam. Over enkele minuten laat ik wel weten of dat werkt. ... Antwoord: via root kan ik nu gebruiker wisselen. En na het herstarten van de computer kan ik nu ook onder mijn eigen naam inloggen. Helaas wordt mijn externe HDD nu niet meer herkend en crasht Firefox elke keer. Maar dat zijn problemen voor een andere plaats in dit forum.

Bedankt.
« Laatst bewerkt op: 2010/10/03, 23:01:07 door natuwes »

Offline heir4c

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Re: Opgelost: niet meer mogelijk ubuntu 10.4 op te starten.
« Reactie #5 Gepost op: 2010/10/04, 19:00:18 »
Als je van je documenten enz. toch een backup hebt, herinstalleer dan ubuntu gewoon. Jouw probleem gaat mijn petje te boven en zal meer tijd vragen om dat allemaal uit te zoeken dan je installatie gewoon over te doen. Probeer het eens. Hopelijk kan je zo terug een goed werkend systeem krijgen.