Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Vista boot niet meer door grub error [spoed]  (gelezen 3233 keer)

Offline boomreview

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Gepost op: 2010/09/29, 20:02:00 »
Hallo mensen,

Ik heb ooit ubuntu geinstalleerd, die ik daarna weer heb afgegooid het was nieuwste versie.
Toen wilde ik eer ubuntu installeren en dat ging helemaal goed, toen ik ging updaten en update voltooid was ging ik restarten.
En toen kwam er zwarte scherm error: no such en dan allemaal code's (zoiets ongeveer) en ik kon er iet in typen, net als bij opdrachtpomp
maar als ik exit of reboot typ dan krijg ik unknown error, graag mij helpen! en nee ik heb geen windows cd.

Voor duidelijkheid ik gebruik Vista en ubuntu alle 2 in aparte schijven, eerst kon ik kiezen met het booten maar nu dus niet meer :(
Graag hulp!

Met Vriendelijke Groet,
Boomreview.

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Reactie #1 Gepost op: 2010/09/29, 20:04:30 »
Welkom op het forum,

Als je versie 10.04 gebruikt dan heb je grub2 en deze kan je dan herstellen/herinstalleren door middel van de LiveCD en deze link:
http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Grub2#HerstelGrub2meteenLiveCD
Herstel dus grub en probeer daarna opnieuw op te starten om te zien of alles nu wel werkt.
Laat iets weten wat er gebeurd. ThX

Offline boomreview

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Reactie #2 Gepost op: 2010/09/29, 20:09:26 »
Welkom op het forum,

Als je versie 10.04 gebruikt dan heb je grub2 en deze kan je dan herstellen/herinstalleren door middel van de LiveCD en deze link:
http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Grub2#HerstelGrub2meteenLiveCD
Herstel dus grub en probeer daarna opnieuw op te starten om te zien of alles nu wel werkt.
Laat iets weten wat er gebeurd. ThX

Bedankt voor je bericht ik zal even proberen verder heb ik geen CD van Ubuntu, ik heb het met deamon tools geinstalleerd, maar ik ben nu Ubuntu aan het downloaden voor om op cd te zetten. ik zal uitkomst erbij zetten.
Met Vriendelijke Groet,
Boomreview

Offline boomreview

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Reactie #3 Gepost op: 2010/09/30, 18:18:00 »
Ik heb ubuntu op cd gezet nieuwste versie, en nu is mijn probleem dat ik niet verder kom met een stap. wanneer ik sudo fdisk -l doe krijg ik 3 device boots en dat zijn sda1 sda2 en sdb1 ik weet niet meer welke ik heb gemount, en als ik weer wil umounten dan voeg ik deze code: umount /mnt dan krijg ik deze tekst: umount: it seems /mnt is mounted multiple times

graag hulp!

Offline boomreview

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Reactie #4 Gepost op: 2010/09/30, 18:48:56 »
Oke mensen ik ben weer paar stappen verder, ik heb sda1 gemount in /mnt en nu moet ik iets in de boot mounten ik probeer sudo mount /dev/sda1 /mnt/boot maar lukt niet ik krijg deze error: fuse: failed to acces mountpoint /mnt/boot: no such file or directory

verder als ik sudo fdisk -l doe dan staat er bij system: HPFS/NTFS en staat overal bij ...

Kan iemand mij hierme helpen?
« Laatst bewerkt op: 2010/09/30, 19:07:46 door boomreview »

Offline ruujan

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Reactie #5 Gepost op: 2010/09/30, 22:01:44 »
Hmm, dat zijn een beetje lastige vragen die je hebt. Als ik het goed begrijp, dan heb je twee harde schijven. Een met Vista en een met Ubuntu. Als ik je samenvatting van het fdisk commando mag geloven dan heb je op een van die twee schijven twee schijven twee partities. Kan het zijn dat dat een Vista-partitie is en een syseemherstelpartitie voor Windows?
Het lijkt mij logisch dat je Linux hebt geïnstalleerd op de tweede schijf. Dan zou dat een ext3 of ext4 partitie zijn waarschijnlijk. Kun je de precieze uitkomst van het fdisk -l commando hier posten? Zonder dat wordt het wel erg lastig om er iets zinnigs over te zeggen.

Met een beetje mazzel kun je vanaf de live cd direct het internet op en dus naar dit forum.

Offline boomreview

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Reactie #6 Gepost op: 2010/10/01, 08:17:52 »
Bedankt voor uw nieuwe reactie,
ten eerste ik heb 3 schijven bij "deze computer" staan 2 van 500gb 1 waar vista op zit (c:) en 2e is waar ubuntu op zit.
En ja ik heb nog een recovery schijf (pavilion m9362.nl is mijn computer van HP) maar als ik opstart en ik druk op f11 dan start recovery niet
terwijl er wel staat dat als ik op f11 druk recovery start (recovery=fabrieksinstellingen en nog paar opties), dus formateren lukt mij ook niet aangezien ik er geen CD/DVD erbij heb gekregen. En als ik iets mount op /mnt en ls /mnt ga uitvoeren om te kijken of het wel vergelijkbaar is met het voorbeeld. zijn ze alle 3 best verschillend, zit redelijk veel verschil tussen dus ik kan ook niet weten welke partitie ik moet mounten. maar ik laat fdisk command uitkomst hieronder zien:

Disk /dev/sda: 500.1 GB, 500107862016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x9b750a36

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *           1       59296   476295088+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda2           59297       60801    12088912+   7  HPFS/NTFS

Disk /dev/sdb: 500.1 GB, 500107862016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x68006b19

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sdb1               1       60801   488384001    7  HPFS/NTFS


Bij het mounten van sda1 en uitvoeren van ls /mnt command krijg ik deze uitkomst:

adobeTemp               FINIS_IT.TXT  ProgramData                WINDOWS
Boot                    hiberfil.sys  Program Files              wubildr
bootmgr                 hp            Program Files (x86)        wubildr.mbr
BOOTSECT.BAK            MoTemp        $Recycle.Bin
debug.log               pagefile.sys  System Volume Information
Documents and Settings  PerfLogs      Users

nadat ik heb unmouted en sda2 heb gemount met ls /mnt command krijg ik deze uitkomst:

6096_14962305_MVM_10.tmp     protect.danish      protect.portuguese brazilian
boo.mgr                      protect.dutch       protect.romanian
boot                         protect.ed          protect.russian
bootmgr                      protect.english     protect.serbian latin
Desktop.ini                  protect.estonian    protect.slovak
DRECOVERY                    protect.finnish     protect.slovenian
hp                           protect.french      protect.spanish
MASTER.LOG                   protect.german      protect.swedish
PC-Doctor 5 for Win PE       protect.greek       protect.thai
pcdr.ini                     protect.hebrew      protect.turkish
PRELOAD                      protect.hungarian   protect.ukranian
protect.arabic               protect.italian     RECOVERY
protect.bulgarian            protect.japanese    $RECYCLE.BIN
protect.catalan              protect.korean      RESTORE.INI
protect.chinese hong kong    protect.latvian     SOURCES
protect.chinese simplified   protect.lithuanian  System Volume Information
protect.chinese traditional  protect.norwegian   Test.DAT
protect.croatian             protect.polish      Windows
protect.czech                protect.portuguese

en bij sdb1 krijg ik deze uitkomst:

6096_14962305_MVM_0.tmp  6096_14962305_MVM_4.tmp  pagefile.sys
6096_14962305_MVM_1.tmp  6096_14962305_MVM_5.tmp  $RECYCLE.BIN
6096_14962305_MVM_2.tmp  6096_14962305_MVM_6.tmp  System Volume Information
6096_14962305_MVM_3.tmp  6096_14962305_MVM_8.tmp

EDIT: Bij het installatie krijg ik dit misschien is dit ook nuttig voor jullie:



dus geen van die 3 lijken er op graag hulp,
voor als je nog meer wilt weten kun je reactie plaatsen ik zal beantwoorden
Groeten Boomreview.
« Laatst bewerkt op: 2010/10/01, 08:33:34 door boomreview »

Offline boomreview

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Reactie #7 Gepost op: 2010/10/01, 09:30:44 »
PROBLEEM OPGELOST

ik heb het probleem opgelost, simpel ik had geen ubuntu meer die was verwijderd dus heb ik opnieuw geinstalleerd en documentair gevolgd (nederlandse) en ben ik hier uitgekomen maar helaas is er 250gb van mijn geheugen verdewenen (hardeschijf).

Met Vriendelijke Groet,
Boomreview.

Offline Vincentlaborant

  • Lid
    • vincentvandenbergh
    • openSUSE tips
  • Steunpunt: Nee
Re: Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Reactie #8 Gepost op: 2010/10/01, 16:14:59 »
Zet wel even (opgelost) in je titel van dit draadje bij je eerste post.
Toshiba Satellite P500 1C8
openSUSE Leap Xfce

https://sites.google.com/site/guidetoopensuse/home

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Reactie #9 Gepost op: 2010/10/01, 19:04:49 »
boomreview, Je had een geïnstalleerde ubuntu via wubi (dus als programma IN windows)
Heb daar zelf geen ervaring mee. Dus kan je daarmee niet helpen.
Maar je hebt nu blijkbaar een install gedaan via de liveCD.
Geef nog eens de output van commando:
sudo fdisk -l
Want wat in je screenshot staat vind ik wel raar (zie afbeelging):


Offline Mikkel

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Reactie #10 Gepost op: 2010/10/01, 20:07:36 »
Want wat in je screenshot staat vind ik wel raar (zie afbeelging):



Niet alleen die onderste lijn, ook de bovenste ziet er heel merkwaardig uit. Een Windows Recovery Environment van bijna 488 GB...?! Is dat normaal bij een harde schijf met (Vista) recovery-partitie? ???

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Reactie #11 Gepost op: 2010/10/01, 20:37:44 »
Mikkel, misschien heeft Ubuntu die 'verwisseld'. Is nog wel eens gebeurd dat je de loader aanklikt en dan op de recovery terecht komt en anderom, dat je de recovery aanklikt en dan start windows op. (In grub dan wel).

Offline Jan E.

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Reactie #12 Gepost op: 2010/10/03, 10:49:03 »
Het is niet echt een wonder dat het er raar uit ziet... Hij heeft inderdaad Ubuntu via Wubi geinstalleerd. Dat zegt 'ie nergens, maar als je een van de eerste berichten goed leest, staat daar dat het geinstalleerd is middels deamon tools. Daarmee emuleer je een schijf, ergo: het is een Wubi-installatie.

En vervolgens geeft iedereen antwoord er van uit gaande dat het een reguliere installatie is geweest. Dan kloppen de schermafdrukken idd niet. Goed lezen, jongens... en meneer Boomreview: Beter en zorgvuldiger de fout omschrijven. De hulp komt van mensen die niet uw scherm kunnen zien en het moeten doen met wat u aanlevert.


Samsung NP300E7A
Ubuntu 14.04

Offline donpedroII

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Reactie #13 Gepost op: 2010/10/03, 11:04:46 »
....staat daar dat het geinstalleerd is middels deamon tools. Daarmee emuleer je een schijf, ergo: het is een Wubi-installatie.
+1

Was ook de zaak eens even aan het doornemen en kwam ook op die uitspraak 'deamon tools'.
Dit tool heb je binnen Windows nodig om een .iso file te 'mounten'.

Offline Mikkel

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Reactie #14 Gepost op: 2010/10/03, 16:52:02 »
........... als je een van de eerste berichten goed leest, staat daar dat het geinstalleerd is middels deamon tools. Daarmee emuleer je een schijf, ergo: het is een Wubi-installatie.

Goed lezen, jongens...

't Is totaal niet belangrijk, maar ik lás goed. ^-^  DAEMON (nee, ik schreeuw niet, dat programma heet nu eenmaal zo ;) ) Tools gebruik ik zelf ook in Windows, dus dat het hier om een WUBI-installatie ging, had ik wel door. 8)

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vista boot niet meer door grub error [spoed]
« Reactie #15 Gepost op: 2010/10/03, 19:02:34 »
En ik zag het aan de output van fdisk, er stond nergens een linux partitie op. En in mijn eerste bericht zeg ik ook dat hij een wubi install heeft (gehad).
Dus, we hebben er blijkbaar NIET overgekeken.  :)