Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Opgelost, voor 90%] Tv-kaart Eminent EM3701 werkt niet met TVTIME  (gelezen 5113 keer)

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
In ieder geval een bekende chip  
04:00.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7131/SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder (rev d1)
gijs@gijs-desktop:~$ lsmod
Module                  Size  Used by
nls_iso8859_1           4633  1
nls_cp437               6351  1
vfat                   10866  1
fat                    55350  1 vfat
binfmt_misc             7960  1
snd_hda_codec_realtek   279040  1
saa7134_alsa           12370  1
vmnet                  46870  13
snd_hda_intel          25677  3
snd_hda_codec          85759  2 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_hwdep               6924  1 snd_hda_codec
snd_pcm_oss            41394  0
snd_mixer_oss          16299  1 snd_pcm_oss
snd_pcm                87882  5 saa7134_alsa,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss
snd_seq_dummy           1782  0
snd_seq_oss            31219  0
snd_seq_midi            5829  0
vmblock                12995  1
vsock                  43304  0
snd_rawmidi            23420  1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event      7267  2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_seq                57481  6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
vmci                   60063  1 vsock
snd_timer              23649  2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device          6888  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
it87                   24428  0
hwmon_vid               3130  1 it87
coretemp                5377  0
snd                    71106  20 snd_hda_codec_realtek,saa7134_alsa,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
saa7134               166706  1 saa7134_alsa
fbcon                  39270  71
tileblit                2487  1 fbcon
font                    8053  1 fbcon
bitblit                 5811  1 fbcon
softcursor              1565  1 bitblit
lp                      9336  0
soundcore               8052  1 snd
psmouse                64576  0
ir_common              43415  1 saa7134
v4l2_common            18357  1 saa7134
videodev               40518  2 saa7134,v4l2_common
v4l1_compat            15495  1 videodev
nvidia              10832442  38
v4l2_compat_ioctl32    12020  1 videodev
videobuf_dma_sg        12370  2 saa7134_alsa,saa7134
vga16fb                12757  1
videobuf_core          19301  2 saa7134,videobuf_dma_sg
vmmon                  79433  0
ppdev                   6375  0
usblp                  12407  0
usbhid                 41084  0
hid                    83440  1 usbhid
parport_pc             29958  1
tveeprom               13882  1 saa7134
vgastate                9857  1 vga16fb
serio_raw               4918  0
intel_agp              29095  0
snd_page_alloc          8500  2 snd_hda_intel,snd_pcm
parport                37160  3 lp,ppdev,parport_pc
usb_storage            49833  1
floppy                 63156  0
r8169                  39650  0
mii                     5237  1 r8169

gijs@gijs-desktop:~$ dmesg | grep saa7134
[   13.823768] saa7134 0000:04:00.0: PCI INT A -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 20
[   14.044860] saa7134 ALSA driver for DMA sound loaded

gijs@gijs-desktop:~$ dmesg | grep saa
[   13.823713] saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.15 loaded
[   13.823768] saa7134 0000:04:00.0: PCI INT A -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 20
[   13.823774] saa7133[0]: found at 0000:04:00.0, rev: 209, irq: 20, latency: 32, mmio: 0xfdeff000
[   13.823780] saa7133[0]: subsystem: 17de:7136, board: UNKNOWN/GENERIC [card=0,autodetected]
[   13.823797] saa7133[0]: board init: gpio is 40
[   13.823801] IRQ 20/saa7133[0]: IRQF_DISABLED is not guaranteed on shared IRQs
[   14.001294] saa7133[0]: i2c eeprom 00: de 17 36 71 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.001304] saa7133[0]: i2c eeprom 10: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.001313] saa7133[0]: i2c eeprom 20: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.001322] saa7133[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.001330] saa7133[0]: i2c eeprom 40: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.001339] saa7133[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.001348] saa7133[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.001356] saa7133[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.001365] saa7133[0]: i2c eeprom 80: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.001373] saa7133[0]: i2c eeprom 90: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.001382] saa7133[0]: i2c eeprom a0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.001390] saa7133[0]: i2c eeprom b0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.001399] saa7133[0]: i2c eeprom c0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.001407] saa7133[0]: i2c eeprom d0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.001416] saa7133[0]: i2c eeprom e0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.001425] saa7133[0]: i2c eeprom f0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.002352] saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
[   14.002381] saa7133[0]: registered device vbi0
[   14.044860] saa7134 ALSA driver for DMA sound loaded
[   14.044873] IRQ 20/saa7133[0]: IRQF_DISABLED is not guaranteed on shared IRQs
[   14.044897] saa7133[0]/alsa: saa7133[0] at 0xfdeff000 irq 20 registered as card -2
En toen ??? Is er nog meer info nodig? Of ziet iemand zo wat er(nog) mis is of ontbreekt?

In tvtime heb ik alleen een zwart beeld. Bij videobron staat alleen default en kan ik geen andere bron kiezen.
Bij de alsamixer heb ik een apart tablad waarop de saa7134 vermeld staat, keurig met schuifjes.


« Laatst bewerkt op: 2010/09/30, 22:51:04 door Gijsbert »
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Meneer Jansen

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Tv-kaart Eminent EM3701 werkt(nog) niet met TVTIME
« Reactie #1 Gepost op: 2010/09/24, 15:11:31 »
Heb je een coax kabel in de kaart zittne? Zo ja, probeer eens of dit Ned 1 of ruis geeft:
mplayer -tv driver=v4l2:input=0:freq=479.250 tv://
Waar mijn huis woont is bij Ziggo (Aaaaaaarrghhh) Ned 1 479.250 MHz.

P.S. Alle benodigde info (zelf een beetje veel): http://linuxtv.org/wiki/index.php/Saa713x_devices
http://forum.nedlinux.nl | http://www.alleslinux.com/forum
Linux interesse gebieden: mulitmedia en configuratie.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Tv-kaart Eminent EM3701 werkt(nog) niet met TVTIME
« Reactie #2 Gepost op: 2010/09/24, 16:37:35 »
Dit is geeft het mplayer commando:
gijs@gijs-desktop:~$ mplayer -tv driver=v4l2:input=0:freq=216.00  tv://
MPlayer SVN-r1.0~rc3+svn20090426-4.4.3 (C) 2000-2009 MPlayer Team
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing tv://.
TV file format detected.
Selected driver: v4l2
 name: Video 4 Linux 2 input
 author: Martin Olschewski <olschewski@zpr.uni-koeln.de>
 comment: first try, more to come ;-)
Selected device: UNKNOWN/GENERIC
 Capabilites:  video capture  video overlay  VBI capture device  read/write  streaming
 supported norms: 0 = NTSC; 1 = NTSC-M; 2 = NTSC-M-JP; 3 = NTSC-M-KR; 4 = PAL; 5 = PAL-BG; 6 = PAL-H; 7 = PAL-I; 8 = PAL-DK; 9 = PAL-M; 10 = PAL-N; 11 = PAL-Nc; 12 = PAL-60; 13 = SECAM; 14 = SECAM-B; 15 = SECAM-G; 16 = SECAM-H; 17 = SECAM-DK; 18 = SECAM-L; 19 = SECAM-Lc;
 inputs: 0 = default;
 Current input: 0
 Current format: BGR24
Selected input hasn't got a tuner!
open: No such file or directory
[MGA] Couldn't open: /dev/mga_vid
open: No such file or directory
[MGA] Couldn't open: /dev/mga_vid
[VO_TDFXFB] This driver only supports the 3Dfx Banshee, Voodoo3 and Voodoo 5.
[VO_3DFX] Unable to open /dev/3dfx.
==========================================================================
Opening video decoder: [raw] RAW Uncompressed Video
VDec: vo config request - 640 x 480 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied.
VO: [xv] 640x480 => 640x480 Planar YV12
Selected video codec: [rawyv12] vfm: raw (RAW YV12)
==========================================================================
Audio: no sound
Starting playback...
v4l2: 1587 frames successfully processed, -1 frames dropped.

Exiting... (Quit)
gijs@gijs-desktop:~$

lspci -vv
gijs@gijs-desktop:~$ lspci -vv
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 4 Series Chipset DRAM Controller (rev 03)
Subsystem: Giga-byte Technology Device 5000
Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort+ >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0
Capabilities: <access denied>
Kernel modules: intel-agp

00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 4 Series Chipset PCI Express Root Port (rev 03)
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx+
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0, Cache Line Size: 4 bytes
Bus: primary=00, secondary=01, subordinate=01, sec-latency=0
I/O behind bridge: 0000c000-0000cfff
Memory behind bridge: fa000000-fcffffff
Prefetchable memory behind bridge: 00000000e0000000-00000000efffffff
Secondary status: 66MHz- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- <SERR- <PERR-
BridgeCtl: Parity- SERR- NoISA- VGA+ MAbort- >Reset- FastB2B-
PriDiscTmr- SecDiscTmr- DiscTmrStat- DiscTmrSERREn-
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: pcieport
Kernel modules: shpchp

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller (rev 01)
Subsystem: Giga-byte Technology Device a002
Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0, Cache Line Size: 4 bytes
Interrupt: pin A routed to IRQ 16
Region 0: Memory at fdff8000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: HDA Intel
Kernel modules: snd-hda-intel

00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 1 (rev 01)
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx+
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0, Cache Line Size: 4 bytes
Bus: primary=00, secondary=02, subordinate=02, sec-latency=0
I/O behind bridge: 00001000-00001fff
Memory behind bridge: 80000000-801fffff
Prefetchable memory behind bridge: 0000000080200000-00000000803fffff
Secondary status: 66MHz- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- <SERR- <PERR-
BridgeCtl: Parity- SERR- NoISA- VGA- MAbort- >Reset- FastB2B-
PriDiscTmr- SecDiscTmr- DiscTmrStat- DiscTmrSERREn-
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: pcieport
Kernel modules: shpchp

00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 4 (rev 01)
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx+
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0, Cache Line Size: 4 bytes
Bus: primary=00, secondary=03, subordinate=03, sec-latency=0
I/O behind bridge: 0000d000-0000dfff
Memory behind bridge: fdc00000-fdcfffff
Prefetchable memory behind bridge: 00000000fdd00000-00000000fddfffff
Secondary status: 66MHz- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- <SERR- <PERR-
BridgeCtl: Parity- SERR- NoISA- VGA- MAbort- >Reset- FastB2B-
PriDiscTmr- SecDiscTmr- DiscTmrStat- DiscTmrSERREn-
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: pcieport
Kernel modules: shpchp

00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 01)
Subsystem: Giga-byte Technology Device 5004
Control: I/O+ Mem- BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap- 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0
Interrupt: pin A routed to IRQ 23
Region 4: I/O ports at ff00 [size=32]
Kernel driver in use: uhci_hcd

00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 01)
Subsystem: Giga-byte Technology Device 5004
Control: I/O+ Mem- BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap- 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0
Interrupt: pin B routed to IRQ 19
Region 4: I/O ports at fe00 [size=32]
Kernel driver in use: uhci_hcd

00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 01)
Subsystem: Giga-byte Technology Device 5004
Control: I/O+ Mem- BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap- 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0
Interrupt: pin C routed to IRQ 18
Region 4: I/O ports at fd00 [size=32]
Kernel driver in use: uhci_hcd

00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 01)
Subsystem: Giga-byte Technology Device 5004
Control: I/O+ Mem- BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap- 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0
Interrupt: pin D routed to IRQ 16
Region 4: I/O ports at fc00 [size=32]
Kernel driver in use: uhci_hcd

00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB2 EHCI Controller (rev 01) (prog-if 20)
Subsystem: Giga-byte Technology Device 5006
Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0
Interrupt: pin A routed to IRQ 23
Region 0: Memory at fdfff000 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: ehci_hcd

00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1) (prog-if 01)
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0
Bus: primary=00, secondary=04, subordinate=04, sec-latency=32
Memory behind bridge: fde00000-fdefffff
Secondary status: 66MHz- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort+ <SERR- <PERR-
BridgeCtl: Parity- SERR- NoISA- VGA- MAbort- >Reset- FastB2B-
PriDiscTmr- SecDiscTmr- DiscTmrStat- DiscTmrSERREn-
Capabilities: <access denied>

00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge (rev 01)
Subsystem: Giga-byte Technology Device 5001
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B- DisINTx-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0
Capabilities: <access denied>
Kernel modules: iTCO_wdt, intel-rng

00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 01) (prog-if 8a [Master SecP PriP])
Subsystem: Giga-byte Technology Device b001
Control: I/O+ Mem- BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap- 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0
Interrupt: pin A routed to IRQ 18
Region 0: I/O ports at 01f0 [size=8]
Region 1: I/O ports at 03f4 [size=1]
Region 2: I/O ports at 0170 [size=8]
Region 3: I/O ports at 0374 [size=1]
Region 4: I/O ports at f900 [size=16]
Kernel driver in use: ata_piix

00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation N10/ICH7 Family SATA IDE Controller (rev 01) (prog-if 8f [Master SecP SecO PriP PriO])
Subsystem: Giga-byte Technology Device b002
Control: I/O+ Mem- BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap+ 66MHz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0
Interrupt: pin B routed to IRQ 19
Region 0: I/O ports at f800 [size=8]
Region 1: I/O ports at f700 [size=4]
Region 2: I/O ports at f600 [size=8]
Region 3: I/O ports at f500 [size=4]
Region 4: I/O ports at f400 [size=16]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: ata_piix

00:1f.3 SMBus: Intel Corporation N10/ICH 7 Family SMBus Controller (rev 01)
Subsystem: Giga-byte Technology Device 5001
Control: I/O+ Mem- BusMaster- SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap- 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Interrupt: pin B routed to IRQ 11
Region 4: I/O ports at 0500 [size=32]
Kernel modules: i2c-i801

01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G73 [GeForce 7600 GS] (rev a1)
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0
Interrupt: pin A routed to IRQ 16
Region 0: Memory at fa000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
Region 1: Memory at e0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
Region 3: Memory at fb000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16M]
Region 5: I/O ports at cf00 [size=128]
[virtual] Expansion ROM at fc000000 [disabled] [size=128K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: nvidia
Kernel modules: nvidia-current, nvidiafb, nouveau

03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 03)
Subsystem: Giga-byte Technology Device e000
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx+
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0, Cache Line Size: 32 bytes
Interrupt: pin A routed to IRQ 27
Region 0: I/O ports at de00 [size=256]
Region 2: Memory at fddff000 (64-bit, prefetchable) [size=4K]
Region 4: Memory at fddf8000 (64-bit, prefetchable) [size=16K]
[virtual] Expansion ROM at fdd00000 [disabled] [size=128K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: r8169
Kernel modules: r8169

04:00.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7131/SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder (rev d1)
Subsystem: KWorld Computer Co. Ltd. Device 7136
Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 32 (63750ns min, 63750ns max)
Interrupt: pin A routed to IRQ 20
Region 0: Memory at fdeff000 (32-bit, non-prefetchable) [size=2K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: saa7134
Kernel modules: saa7134

gijs@gijs-desktop:~$

En dit nog uit de Windows inf file
PSH="Philips"

PHILIPS_CUSTOM_TUNERNAME      = "713x"

30Hybrid.DeviceDesc      = "Philips SAA7130, Hybrid Capture Device"

34Hybrid.DeviceDesc      = "Philips SAA7134, Hybrid Capture Device"

33Hybrid.DeviceDesc      = "Philips SAA7133/35, Hybrid Capture Device"

AVSTRM_INSTALLATION_DISK = "3xHybrid installation disk"

DISPLAY_NAME             = "3xHybrid service"

SERVICE_NAME_X32              = "3xHybrid"

SERVICE_NAME_X64              = "3xHybr64"

SERVICE_DESCRIPTION           = "Philips SAA713x BDA Capture Driver"

Hybrid.DeviceDescSilicon=   "Philips SAA713X, Hybrid Capture Device"

Nu nog kijken welke tuner er gebruikt is.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline jolo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Tv-kaart Eminent EM3701 werkt(nog) niet met TVTIME
« Reactie #3 Gepost op: 2010/09/24, 17:32:54 »
Het gaat dus om een deze http://www.eminent-online.com/nl/product/135/em3701-tv-radio-kaart-pci.html TV Radio Kaart PCI. In tegenstelling tot de info uit je Windows inf file, is het geen Hybrid Capture Device. In Windows zou je dat beter kunnen checken via applicatie SIW.

Verder valt op dat in je lsmod saa7134 geladen wordt. Echter in je dmesg zie ik voor een groot deel saa7133. En onderaan de output zie ik wel
saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
saa7133[0]: registered device vbi0

Maar saa7133[0]: registered device radio0 ontbreekt. En ook wegens de
  saa7133[0]: subsystem: 17de:7136, board: UNKNOWN/GENERIC [card=0,autodetected] denk ik dat je TV Radio Kaart verkeerd wordt gedetecteerd. 

Mogelijk zou je dit kunnen corrigeren via de map /etc/modprobe.d
Daarin zou je een bestand kunnen aanmaken met de naam saa7134. Met als inhoud
options saa7134 card= tuner= radio=1 Voor die card en tuner zul je de juiste type voor jouw TV Radio Kaart moeten typen. Een cardlist.saa7134
 staat al in de hyperlink van Meneer Jansen. En een cardlist.tuner vind je onder andere hier.   


Overigens heb ik zelf ook een vergelijkbare TV Radio Kaart. Namelijk een Pinnacle PCTV Stereo. Ook die heeft een saa7134, die bij mij wel correct wordt gedetecteerd. Evengoed werkt die niet goed in de AthlonXP 1700+ PC uit mijn onderschrift. Ubuntu 10.04 toont het tv beeld flikkerend, zowel met tvtime en xawtv. Echter werkt die TV Radio Kaart wel goed in mijn Dual P3 PC uit mijn onderschrift in Ubuntu 10.04.
Hoofd PC januari 2018 HP Compaq Elite 8300 SFF Windows 10 & Linux Mint 18.3 Cinnamon
PC 2011 Asus P8Z68-V Pro i7 2600K 8 GB RAM GT730 Xubuntu 18.04 & Ubuntu 18.04  
PC 2007 Asus P5B E6600 2GB RAM 8800GTS  
Notebook 2008 Lenovo ThinkPad R61i 8932GMG 2,5 GB RAM

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Tv-kaart Eminent EM3701 werkt(nog) niet met TVTIME
« Reactie #4 Gepost op: 2010/09/24, 18:32:15 »
Jolo, alvast bedankt voor de info. De inf flie heb ik van de bijgeleverde cd, ik heb nl. geen Windows op mijn PC. Althans niet direct, ik heb wel in Virtualbox, Windows Beta 7 draaien, maar ik denk niet dat ik daar verder meekom?
Verder heb ik in modules dit al neer gezet  options saa7134 card=2 tuner=54  en dit ook nog options saa7134 card=-2 tuner=54  De -2 omdat dat in mijn eerste post staat aan het einde van  dmesg | grep saa staat . Alleen denk ik niet dat -2 een juiste waarde is. Ik heb voor tuner=54 gekozen omdat deze waarde genoemd wordt in de link van meneer Jansen, als waarde voor onbekende kaarten.
Het wordt waarschijnlijk uit proberen wat de juiste waarde is. Als iemand daar een eenvoudige methode voor weet of een andere oplossing, hou ik mij aanbevolen.
« Laatst bewerkt op: 2010/09/24, 18:47:00 door Gijsbert »
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline jolo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Tv-kaart Eminent EM3701 werkt(nog) niet met TVTIME
« Reactie #5 Gepost op: 2010/09/24, 21:07:19 »
Verder heb ik in modules dit al neer gezet  options saa7134 card=2 tuner=54  en dit ook nog options saa7134 card=-2 tuner=54
Waarom in /etc/modules? Ik had het over de map /etc/modprobe.d Ik meldde toen weliswaar een bestand aan te maken met de naam saa7133. Maar ik bedoelde eigenlijk een bestand aan te maken met de naam saa7133.conf Want sinds Ubuntu 10.04 dienen alle bestanden in de /etc/modprobe.d te eindigen in .conf
Het wordt waarschijnlijk uit proberen wat de juiste waarde is. Als iemand daar een eenvoudige methode voor weet of een andere oplossing, hou ik mij aanbevolen.
Ik ben er ook niet zeker van welke waarde je het beste kunt gebruiken uit cardlist.saa7134 en cardlist.tuner. Uit de cardlist.saa7134 zou je de cards kunnen proberen met 7134 erin. En voor de tuner nummer 5 Philips PAL_BG (FI1216 and compatibles). Check eventueel op de TV Radio Kaart, of je in de computerchips erop nog een aanwijzing ziet.

Hoofd PC januari 2018 HP Compaq Elite 8300 SFF Windows 10 & Linux Mint 18.3 Cinnamon
PC 2011 Asus P8Z68-V Pro i7 2600K 8 GB RAM GT730 Xubuntu 18.04 & Ubuntu 18.04  
PC 2007 Asus P5B E6600 2GB RAM 8800GTS  
Notebook 2008 Lenovo ThinkPad R61i 8932GMG 2,5 GB RAM

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Tv-kaart Eminent EM3701 werkt(nog) niet met TVTIME
« Reactie #6 Gepost op: 2010/09/24, 21:19:53 »
Jolo, ik had op een van de vele sites die ik al doorgeworsteld heb, gelezen dat de regel in modules moest komen. Ik ga zo eens de door jou opgegeven wijze uittesten.

Ik heb het nu zo erin staan options saa7134 card=2 tuner=54  nu heb ik beeld na een kleine vertraging bij het opstarten van TvTime.
Met radio=1 erbij start tvtime niet op.
Nu het geluid nog. Dit had ik geprobeerd in een aparte conf file:
alias snd-card-1 saa7134-alsa
options snd-card-1 index=1

Maar nog geen geluid. :(
« Laatst bewerkt op: 2010/09/25, 00:32:12 door Gijsbert »
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline jolo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Tv-kaart Eminent EM3701 werkt(nog) niet met TVTIME
« Reactie #7 Gepost op: 2010/09/25, 14:06:36 »
Ik heb het nu zo erin staan options saa7134 card=2 tuner=54  nu heb ik beeld na een kleine vertraging bij het opstarten van TvTime.
Met radio=1 erbij start tvtime niet op.
Hoe was je gekomen op die card=2 tuner=54. Had je ook na die wijzigingen de output van je dmesg | grep saa opnieuw gecheckt? Zit daarin ook een regel over tuner?

Het snelst gaat het uittesten waarschijnlijk via commando 's sudo rmmod saa7134 [Enter] en
sudo modprobe saa7134 card=  tuner= [Enter] Of begin eerst alleen met sudo modprobe saa7134 card=  [Enter] om te zien of er met één van de card nummers radio0 in je  dmesg | grep saa te vinden is. Of was de hyperlink die ik poste van die Eminent TV Radio Kaart niet juist? Is je TV kaart met of zonder radio?

Heeft TVTime bij jouw een volume regelaar?


Hoofd PC januari 2018 HP Compaq Elite 8300 SFF Windows 10 & Linux Mint 18.3 Cinnamon
PC 2011 Asus P8Z68-V Pro i7 2600K 8 GB RAM GT730 Xubuntu 18.04 & Ubuntu 18.04  
PC 2007 Asus P5B E6600 2GB RAM 8800GTS  
Notebook 2008 Lenovo ThinkPad R61i 8932GMG 2,5 GB RAM

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Tv-kaart Eminent EM3701 werkt(nog) niet met TVTIME
« Reactie #8 Gepost op: 2010/09/25, 17:16:44 »
Ik had de diverse kaart nummers al getest, zodra de optie radio=1 er bij stond start TVTIME niet op. De waarde card=2 had ik gevonden in een eerdere dmesg. Dus ik was alleen opzoek naar de tuner, omdat in de link stond dat dit een veel gebruikte waarde was heb ik deze nogmaals geprobeerd, alleen nu in een aparte file in modprobe.d zoals jij aangaf in je eerdere post, alleen zonder radio=1. Het enige is dat er nu een lichte vertraging in TVtime zit bij het opstarten van TVTIME en het wisselen van kanaal.
Dit is mijn dsmeg:
gijs@gijs-desktop:~$ dmesg | grep saa
[    5.927256] saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.15 loaded
[    5.927320] saa7134 0000:04:00.0: PCI INT A -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 20
[    5.927326] saa7133[0]: found at 0000:04:00.0, rev: 209, irq: 20, latency: 32, mmio: 0xfdeff000
[    5.927333] saa7133[0]: subsystem: 17de:7136, board: LifeView FlyVIDEO3000 [card=2,insmod option]
[    5.927349] saa7133[0]: board init: gpio is 40
[    5.927351] saa7133[0]: there are different flyvideo cards with different tuners
[    5.927352] saa7133[0]: out there, you might have to use the tuner=<nr> insmod
[    5.927353] saa7133[0]: option to override the default value.
[    5.927560] input: saa7134 IR (LifeView FlyVIDEO30 as /devices/pci0000:00/0000:00:1e.0/0000:04:00.0/input/input6
[    5.927680] IRQ 20/saa7133[0]: IRQF_DISABLED is not guaranteed on shared IRQs
[    6.120057] saa7133[0]: i2c eeprom 00: de 17 36 71 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.120076] saa7133[0]: i2c eeprom 10: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.120092] saa7133[0]: i2c eeprom 20: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.120107] saa7133[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.120123] saa7133[0]: i2c eeprom 40: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.120138] saa7133[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.120154] saa7133[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.120171] saa7133[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.120179] saa7133[0]: i2c eeprom 80: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.120188] saa7133[0]: i2c eeprom 90: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.120196] saa7133[0]: i2c eeprom a0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.120205] saa7133[0]: i2c eeprom b0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.120213] saa7133[0]: i2c eeprom c0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.120222] saa7133[0]: i2c eeprom d0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.120230] saa7133[0]: i2c eeprom e0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.120238] saa7133[0]: i2c eeprom f0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[    6.320210] tuner 0-004b: chip found @ 0x96 (saa7133[0])
[   18.750275] saa7133[0]: dsp access error
[   18.750278] saa7133[0]: dsp access error
[   18.750303] saa7133[0]: dsp access error
[   18.750304] saa7133[0]: dsp access error
[   18.880144] saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
[   18.880181] saa7133[0]: registered device vbi0
[   18.880209] saa7133[0]: registered device radio0
[   18.938516] saa7134 ALSA driver for DMA sound loaded
[   18.938532] IRQ 20/saa7133[0]: IRQF_DISABLED is not guaranteed on shared IRQs
[   18.938555] saa7133[0]/alsa: saa7133[0] at 0xfdeff000 irq 20 registered as card 1
Er zit toch iets vreemds bij het geluid, in dmesg, hierboven zou het geluid via de saa7133 moeten lopen. Zo eens uitproberen, net als de radio functie.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Tv-kaart Eminent EM3701 werkt(nog) niet met TVTIME
« Reactie #9 Gepost op: 2010/09/25, 17:40:04 »
Weer even verandert:
gijs@gijs-desktop:~$ dmesg | grep saa
[   13.717786] saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.15 loaded
[   13.717842] saa7134 0000:04:00.0: PCI INT A -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 20
[   13.717848] saa7133[0]: found at 0000:04:00.0, rev: 209, irq: 20, latency: 32, mmio: 0xfdeff000
[   13.717853] saa7133[0]: subsystem: 17de:7136, board: LifeView FlyVIDEO3000 [card=2,insmod option]
[   13.717866] saa7133[0]: board init: gpio is 40
[   13.717868] saa7133[0]: there are different flyvideo cards with different tuners
[   13.717869] saa7133[0]: out there, you might have to use the tuner=<nr> insmod
[   13.717870] saa7133[0]: option to override the default value.
[   13.717957] input: saa7134 IR (LifeView FlyVIDEO30 as /devices/pci0000:00/0000:00:1e.0/0000:04:00.0/input/input6
[   13.718039] IRQ 20/saa7133[0]: IRQF_DISABLED is not guaranteed on shared IRQs
[   13.890687] saa7133[0]: i2c eeprom 00: de 17 36 71 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   13.890698] saa7133[0]: i2c eeprom 10: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   13.890706] saa7133[0]: i2c eeprom 20: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   13.890715] saa7133[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   13.890723] saa7133[0]: i2c eeprom 40: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   13.890732] saa7133[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   13.890741] saa7133[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   13.890749] saa7133[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   13.890758] saa7133[0]: i2c eeprom 80: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   13.890766] saa7133[0]: i2c eeprom 90: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   13.890775] saa7133[0]: i2c eeprom a0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   13.890783] saa7133[0]: i2c eeprom b0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   13.890792] saa7133[0]: i2c eeprom c0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   13.890800] saa7133[0]: i2c eeprom d0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   13.890809] saa7133[0]: i2c eeprom e0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   13.890817] saa7133[0]: i2c eeprom f0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   14.000134] tuner 0-004b: chip found @ 0x96 (saa7133[0])
[   20.090149] saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
[   20.090180] saa7133[0]: registered device vbi0
[   20.090208] saa7133[0]: registered device radio0
[   20.094962] saa7134 ALSA driver for DMA sound loaded
[   20.094977] IRQ 20/saa7133[0]: IRQF_DISABLED is not guaranteed on shared IRQs
[   20.095000] saa7133[0]/alsa: saa7133[0] at 0xfdeff000 irq 20 registered as card -2
De radio staat er bij, maar nog nergens geluid. :(
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline jolo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Tv-kaart Eminent EM3701 werkt(nog) niet met TVTIME
« Reactie #10 Gepost op: 2010/09/25, 18:19:52 »
Je dmesg | grep saa output begint er al beter uit te zien. In je laatste output zijn zelfs die dsp access errors verdwenen. Heb je daar geen verschil tussen gemerkt? Check verder dit artikel over Saa7134-alsa. Waarin weliswaar wordt uitgegaan van Debian, er wellicht toch iets bruikbaars instaat voor Ubuntu.

Is verder hardwarematig nog alles nog in orde, zoals de geluidskabel van de tv-kaart? En de mixer, zoals gnome-alsamixer. Hoewel zelf geef ik tegenwoordig de voorkeur aan de xfce4-mixer. Die is makkelijk te configureren. Alleen via Select Control onder andere Master, PCM en Lijn-in selecteren. Bij mijn tv-radio kaart regel ik het volume vooral via de Line-in. Van de Master heeft alleen de mute invloed op het tv-radio geluid.

Hoofd PC januari 2018 HP Compaq Elite 8300 SFF Windows 10 & Linux Mint 18.3 Cinnamon
PC 2011 Asus P8Z68-V Pro i7 2600K 8 GB RAM GT730 Xubuntu 18.04 & Ubuntu 18.04  
PC 2007 Asus P5B E6600 2GB RAM 8800GTS  
Notebook 2008 Lenovo ThinkPad R61i 8932GMG 2,5 GB RAM

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Tv-kaart Eminent EM3701 werkt(nog) niet met TVTIME
« Reactie #11 Gepost op: 2010/09/25, 19:04:56 »
Die link was ik al tegengekomen op een andere site.
Hier heb ik wat plaatjes van de diverse mixers:






Mijn tv kaart heeft geen kabeltje, het zou via de PCI bus moeten gaan. Mijn vorige tv kaart een Pinnacle pctv Rave had deze wel.
Ik heb overal geluid van, behalve de tv kaart. :(
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline jolo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Tv-kaart Eminent EM3701 werkt(nog) niet met TVTIME
« Reactie #12 Gepost op: 2010/09/25, 22:09:15 »
Mijn tv kaart heeft geen kabeltje, het zou via de PCI bus moeten gaan.
Dat zou kunnen. Ik heb zelf vroeger ook een tv-kaart gebruikt, waarvan het geluid via de PCI bus ging. Maar weet je zeker, dat het met jouw Eminent EM3701 ook het geval is? Bijvoorbeeld omdat het vroeger in Windows heeft gewerkt. (Niet via Virtualbox die geen tv-kaarten ondersteund.) Want volgens de technische specificaties heeft je Eminent EM3701 een 1x Audio out. Heb je al gecontroleerd of daar geluid uitkomt?

Overigens met mijn eerder genoemde Pinnacle PCTV Stereo met een saa7134 chipset heeft het geluid ook niet altijd gewerkt in Linux. Zie daarvoor mijn topic uit 2005 Teletekst en geluid tv-kaart met SAA7134 chipset. Toen bleek de minimale vereiste kernel versie 2.6.10 te zijn.
Hoofd PC januari 2018 HP Compaq Elite 8300 SFF Windows 10 & Linux Mint 18.3 Cinnamon
PC 2011 Asus P8Z68-V Pro i7 2600K 8 GB RAM GT730 Xubuntu 18.04 & Ubuntu 18.04  
PC 2007 Asus P5B E6600 2GB RAM 8800GTS  
Notebook 2008 Lenovo ThinkPad R61i 8932GMG 2,5 GB RAM

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Tv-kaart Eminent EM3701 werkt(nog) niet met TVTIME
« Reactie #13 Gepost op: 2010/09/25, 22:35:43 »
Wat op een stereo 3,5 mm plug lijkt, is voor de IR-kabel van de afstandbediening, verder nog de coax aansluiting,  Aansluiting voor de FM en een S-video aansluiting met een kabeltje erbij, uitgesplitst in allerlei pluggen, ik zal hier eens mee aan de gang gaan en kijken of dit effect heeft.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Tv-kaart Eminent EM3701 werkt(nog) niet met TVTIME
« Reactie #14 Gepost op: 2010/09/30, 22:48:57 »
En nu werkt alles, op de IR na, maar dat komt wel.
Nog eens de tv-kaart eruit gehaald, zat er aan de onderkant verscholen een interne geluid aansluiting, deze verbonden met de CD geluid aansluiting op het moederbord. Hierna via deze link http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Tevion_MD_9717 op een idee gebracht en mijn modprobe file aangepast tot dit:
options saa7134 card=5 tuner=54
##install saa7133 /sbin/modprobe --ignore-install saa7133; /sbin/modprobe saa7133-alsa  <--------- Deze kan er ook uit, heb deze uitgezet met ##
options saa7133-alsa index=-2 <------ deze stond op 1 na wat speurwerk in de kernel boodschappen kwam ik deze tegen.

Wat nog niet 100% =
Volume regeling balk in tvtime zie ik, kan ik ook regelen van 0-100, heeft echter geen effect op het volume.
Volume regeling van de CD in de Gnome_Alsa mixer regelt het volume voor tvtime en de CD-speler
TV beeld nog wat slordig, wist niet zo een ander woord.
tvtime is eerst zwart dit duurt even en dan heb ik beeld.

Het een en ander wijt ik aan de niet exacte waarden in de conf file wat betreft de tuner en card waarden. Maar wie weet misschien in een van de volgende versies van Ubuntu, dat dit ook verholpen is.
Voorlopig kan ik er mee leven. :)
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.