Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: 10.04 LTS installeren onder VMWare  (gelezen 1179 keer)

Offline FokkeNauta

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
10.04 LTS installeren onder VMWare
« Gepost op: 2010/09/15, 23:23:48 »
Hallo,

Het is me prima gelukt om de oudere versies te installeren onder VMWare Workstation 6.5.4 (op Windows XP 32).  Met de installatie van 10.04 LTS loopt het klem, kan na de installatie en rebooten het filesysteem niet mounten. Heb zelfs een speciale partitie aangemaakt en probeer Ubuntu daar in een physical disk te installeren. Ubuntu wil dan persé de hele schijf hebben (500 GB) en niet die specifieke partitie (8 GB). De partitioner laat niets anders toe. Dus dan maar niet. Wordt dit exit Ubuntu of zijn er nog alternatieven?

Alvast bedankt voor jullie suggesties.

Vriendelijke groet,

Fokke Nauta

Offline timosha

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: 10.04 LTS installeren onder VMWare
« Reactie #1 Gepost op: 2010/09/16, 08:54:28 »
Hier loopt Ubuntu 10.04 en 10.10 perfect in VMWare 7.1 (VMWare 6.5 compatibility mode) onder Windows 7. VMWare herkent deze Ubuntu versies en doet een "easy install", je moet dan de VMWare Tools niet zelf installeren.

Verder heb ik op één MacBook nog Linux Mint 9 lopen in VMWare Fusion. Ook dat loopt perfect met "easy install".
Stabiele OS: Solaris 10 - OS X 10.6.4 - Linux Mint 9 - Windows 7
Project OS: Linux Mint 9 Isadora
Test OS: Ubuntu 10.04 - 10.10
Server: Windows Server 2008 R2 - Exchange 2010

Contra verbosos noli contendere verbis: sermo datur cunctis, animi sapientia paucis.


Offline FokkeNauta

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: 10.04 LTS installeren onder VMWare
« Reactie #2 Gepost op: 2010/09/16, 10:16:47 »
Merkwaardig.
Met een aantal andere Linux distro's en de oudere Ubuntu versies heb ik geen enkel probleem, behalve met 10.04. Mint 9 draait ook goed. Misschien moet ik VMWare upgraden? Of is de ISO image beschadigd? Ik zal eens een nieuwe downloaden.

Offline FokkeNauta

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: 10.04 LTS installeren onder VMWare
« Reactie #3 Gepost op: 2010/09/16, 11:27:50 »
Ik heb een nieuwe ISO image gedownload, dit maal 10.04.1. De installatie bleef op een gegeven moment steken bij een login prompt, net als de vorige keer. Na het rebooten komt er dan wel een grafisch scherm met de melding "An error occurred while mounting /mnt/hgfs. Press S to skip mounting etc". Na "S" start het systeem wel verder op met een login-scherm (net als de vorige keer) maar ik kan in eerste instantie niet inloggen (Authentication failed). Hier hield het de vorige keer op. Nu, na een tig aantal malen proberen, kom ik er ineens wel doorheen en heb ik Ubuntu draaien. Na een volgende start weer de melding over niet kunnen mounten van /mnt/hgfs, maar na S start het systeem op naar het loginscherm en kom ik er wel ineens in. Het lijkt nu dus goed te gaan, maar wat er niet goed zit met /mnt/hgfs weet ik niet.