Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: (opgelost) usplash setting mode 1152 x 864 failed  (gelezen 758 keer)

Offline slowfox

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
(opgelost) usplash setting mode 1152 x 864 failed
« Gepost op: 2010/09/12, 10:31:26 »
opstarten laptop met ubuntu 9.04 lukt niet meer - krijg melding dat usplash setting niet lukt
met het verzoek om te kijken naar:
boot args - check rootdelay - check root.
missing modules cat /proc modules - ls /dev

de command ls/dev kan ik wel uitvoeren en dan staat mijn scherm vol.
Hoe krijg ik dit weer aan de praat?
« Laatst bewerkt op: 2010/09/12, 18:56:46 door slowfox »

Offline walterav

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: usplash setting mode 1152 x 864 failed
« Reactie #1 Gepost op: 2010/09/12, 10:40:25 »
opstarten laptop met ubuntu 9.04 lukt niet meer - krijg melding dat usplash setting niet lukt
met het verzoek om te kijken naar:
boot args - check rootdelay - check root.
missing modules cat /proc modules - ls /dev

de command ls/dev kan ik wel uitvoeren en dan staat mijn scherm vol.
Hoe krijg ik dit weer aan de praat?

Wat zijn je huidige bootparameters?
Deze kun je zien in je grub menu als je op edit drukt, daar kun je wellicht "vga=..." weghalen en boot die mogelijk verder. Je grub menu kun je zien als opstart met SHIFT-toets ingedrukt, mits die zich normaliter al meld.

Offline slowfox

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: usplash setting mode 1152 x 864 failed
« Reactie #2 Gepost op: 2010/09/12, 11:02:57 »
vga wordt niet vermeld in de bootparameters -
er is nog wel een andere melding die ik ben vergeten te melden nl
Alert dev/disk /by - uuid - +aantal letters en tekens -does not exist dropping to shell

Is de harde schijf kapot?

Offline walterav

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: usplash setting mode 1152 x 864 failed
« Reactie #3 Gepost op: 2010/09/12, 11:15:35 »
vga wordt niet vermeld in de bootparameters -
er is nog wel een andere melding die ik ben vergeten te melden nl
Alert dev/disk /by - uuid - +aantal letters en tekens -does not exist dropping to shell

Is de harde schijf kapot?

Gebruik je grub1? De melding die je nu doet is veel belangrijker, grub kan de partitie waar je systeem op staat niet meer vinden, booten is dan onmogelijk. Kijk of de bootparameters wel een UUID verwijzing hebben en of dat ook de juiste is. Met een liveCD starten en het volgende commando kan je kijken of de UUID's kloppen, terminal:
sudo blkid
Met een oudere LinuxMint had ik het probleem dat grub1 UUID gebruikte tijdens het installeren, maar na systeem updates de oude hd(0,1) /dev/sda2 verwijzingen gebruikte en daardoor kon grub1 de systeem partitie niet vinden/ Hierdoor kon die niet meer booten en eindig je in een busybox shell.

Je harddisk hoeft dus niet kapot te zijn.
« Laatst bewerkt op: 2010/09/12, 11:21:04 door walterav »

Offline slowfox

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: usplash setting mode 1152 x 864 failed
« Reactie #4 Gepost op: 2010/09/12, 11:39:05 »
bezig de life cd te booten - als het een andere aanduiding heeft, waar en hoe kan ik dit dan veranderen?

Offline slowfox

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: usplash setting mode 1152 x 864 failed
« Reactie #5 Gepost op: 2010/09/12, 12:18:13 »
UUID in de terminal opdracht is precies het zelfde als van de foutmelding

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: usplash setting mode 1152 x 864 failed
« Reactie #6 Gepost op: 2010/09/12, 14:27:55 »
Herstel grub even, zie hier:
http://forum.ubuntu-nl.org/installatie/fout-bij-grub-herstellen/msg346391/#msg346391

De resolutie: 1152 x 864 is ten andere een resolutie die voor TV's gebruikt word en niet voor computer schermen. (Kan niet direct een link geven maar heb dit maanden geleden ergens gelezen) Dus deze ook op een iets hogere instelling zetten evt. via Systeem>Voorkeuren>Beeldscherm of via het xorg.conf bestand.

Offline slowfox

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
(opgelost) Re: usplash setting mode 1152 x 864 failed
« Reactie #7 Gepost op: 2010/09/12, 18:53:24 »
Vrouwtje kon niet wachten, is haar laptop, heb daarom nieuwste versie Ubuntu geïnstalleerd. loopt weer als een zonnetje.
Desondanks bedankt voor de tip - misschien voor de volgende keer.
« Laatst bewerkt op: 2010/09/12, 18:56:21 door slowfox »