Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen geluid over ATI 4870 HDMI met xorg drivers  (gelezen 747 keer)

eukatech

  • Gast
Geen geluid over ATI 4870 HDMI met xorg drivers
« Gepost op: 2010/09/08, 06:46:19 »
Hi!

Mijn eerste post hier en nogal nieuw in Ubuntu land.  =D

Hierbij mijn vraag:

Ik draai op het moment Ubuntu Lucid met een ATI 4870 videokaart en de xserver-xorg-video-radeon display driver.
De ATI kaart is aangesloten op een onkyo versterker via HDMI. Voorheen gebruikte ik de "normale" FGLRX proprietary driver maar door
het gebrek aan vsync en de af en toe abrupte fps drop tijdens video playback was ik genoodzaakt de xorg radeon driver te gaan gebruiken.
HD en SD content is niet of nauwelijks kijkbaar via FGLRX, en zeker niet dual-headed.
Bij de FGLRX driver was het geluid weliswaar geen DTS maar prima geluid. Sinds de installatie van de
xorg driver is er geen geluid meer, de alsa mixer geeft wel ATI R6xx HDMI als geluidskaart weer.

Ik heb 2 dingen geprobeerd :

1. KMS alle instellingen laten uitzoeken dmv: radeon.modeset=0 toe te voegen aan de grub menu.lst
2. 2 Regels toegevoegd aan xorg.conf : Option "Audio" "On"
                                                      Option "HDMI" "all"

Heeft iemand nog een suggestie wat ik kan proberen?

Alvast bedankt,

Eukatech