Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: 10.04.1 Server installatie  (gelezen 658 keer)

Offline qfp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
10.04.1 Server installatie
« Gepost op: 2010/08/24, 00:24:25 »
Tijdens het installeren van 10.04.1 server, krijg ik na het instellen van de harde schijven de melding dat ik de CD moet plaatsen. Dit zit er uiteraard in, ik heb de CD al eens via het installatiemenu getest. Is dit een bekend probleem zo ja wat te doen. Ik heb het de CD vandaag gedownload.

gr,

qfp


Phr3ak

  • Gast
Re: 10.04.1 Server installatie
« Reactie #1 Gepost op: 2010/08/24, 08:32:33 »
Zijn er eventueel foutmeldingen die je krijgt, aangezien je omschrijving van het probleem nogal summier is, is er op deze manier weinig zinnigs over te zeggen. En het probleem zoals je het summier omschrijft, roept ook geen punt van herkenning op ..

Offline qfp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: 10.04.1 Server installatie
« Reactie #2 Gepost op: 2010/08/25, 21:14:52 »
Je hebt gelijk, maar helaas krijg ik niet meer mededelingen. Heb nu de desktop versie geinstalleerd, kreeg weer een fout melding. De desktop versie gaf mogelijkheid tot herstel. Dus die installatie is gelukt. Lijkt een hardware fout. Wil de machine als ftp server gebruiken dus zoek nu gewoon een ftp server software die ook goed op een desktop draait.

bedankt en groet,

QP

Offline Buzzin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: 10.04.1 Server installatie
« Reactie #3 Gepost op: 2010/08/26, 10:58:01 »
Dit klinkt me erg bekend....
Bij 9.04 en 9.10 had ik een vergelijkbare storing.
Het bleek dat mijn sata controller niet herkend werd (of in ieder geval niet correct) waardoor geen enkele cd/dvd/blu-ray drive het deed.
Knutsel oplossing: Usb cd drive aansluiten....deze doen het dan wel prima.

Eenmaal geinstalleerd werd de controller zonder problemen herkend....maar dat wil niet zeggen dat ik altijd goed bij m'n dvd-drive kon/kan :(
Football: A battle between two teams of mindless thugs over scraps of coloured cloth. Usually accompanied by the spectacle of 22 overpaid primadonnas kicking a ball on a field.
Debian/Devuan, KDE & Vivaldi addict, RedHat Engineer