Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [OPGELOST of toch niet] geen plaatje na bootscherm en voor bureaublad  (gelezen 1415 keer)

Offline poj

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Beste mensen,

Sinds de installatie van 10.04 (64 bit) krijg ik geen plaatje meer tijdens de opstart, na het bootscherm. Je weet wel met zon bewegend balkje. Is dit normaal of moet ik nog wat extra installeren?

Alvast bedankt voor een antwoord.
« Laatst bewerkt op: 2010/10/04, 21:14:45 door poj »

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: geen plaatje na bootscherm en voor bureaublad
« Reactie #1 Gepost op: 2010/08/20, 00:11:24 »
Ook niet het logo met de bewegende puntjes eronder, het balkje zit niet meer in 10.04
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline poj

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen plaatje na bootscherm en voor bureaublad
« Reactie #2 Gepost op: 2010/08/20, 00:17:29 »
ook niet het logo met puntjes. helemaal zwart scherm met aan de bovenrand wat gekleurde spikkeltjes, maar dat ziet er niet uit als bedoeld en goed.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: geen plaatje na bootscherm en voor bureaublad
« Reactie #3 Gepost op: 2010/08/20, 00:26:00 »
Even een vraag tussendoor, welke video kaart heb je? En heb je de juiste driver geïnstalleerd? Systeem>Beheer>Hardware drivers
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline poj

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen plaatje na bootscherm en voor bureaublad
« Reactie #4 Gepost op: 2010/08/20, 00:36:52 »
de videokaart is:
id:   
display
description:    VGA compatible controller
product:    RV710 [Radeon HD 4350]
vendor:    ATI Technologies Inc
physical id:    
0
bus info:    
pci@0000:01:00.0
version:    00
width:    64 bits
clock:    33MHz
capabilities:    pm pciexpress msi bus_master cap_list rom
configuration:   
driver   =   fglrx_pci
latency   =   0
resources:   
irq   :   28
memory   :   d0000000-dfffffff(prefetchable)
memory   :   fdae0000-fdaeffff
ioport   :   be00(size=256)
memory   :   fda00000-fda1ffff(prefetchable)

En volgens mij is de juiste driver ook geinstalleerd (automatisch gedaan)

Offline poj

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen plaatje na bootscherm en voor bureaublad
« Reactie #5 Gepost op: 2010/08/22, 13:33:40 »
en bij het afsluiten krijg ik ook alleen een zwart scherm ...

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen plaatje na bootscherm en voor bureaublad
« Reactie #6 Gepost op: 2010/08/22, 13:55:30 »
Dat zal wel te maken hebben met je videokaart, die tijdens die opstart en afsluitfase niet correct herkend wordt. Functioneel mis je echter niets (tenzij je ook het login scherm niet hebt?), en zou ik er mij geen zorgen om maken.

Offline poj

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen plaatje na bootscherm en voor bureaublad
« Reactie #7 Gepost op: 2010/08/22, 14:34:10 »
het vreemde is wel, dat het bij 9.04 wel allemaal deed.

Offline arnoldnijboer

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen plaatje na bootscherm en voor bureaublad
« Reactie #8 Gepost op: 2010/08/22, 22:00:04 »
mischien een long shot.
maar probeer eens je (oude naam sorry) x-window-system-core en gnome-core en gdm opnieuw te installeren.

Offline poj

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen plaatje na bootscherm en voor bureaublad
« Reactie #9 Gepost op: 2010/08/23, 08:29:24 »
Ik neem aan dat dat via synaptic kan? Of juist niet omdat die met die grafische schil werkt? Zo niet, dan zou ik graag de stappen willen weten. Zijn er nog risico's aan verbonden?

Offline arnoldnijboer

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen plaatje na bootscherm en voor bureaublad
« Reactie #10 Gepost op: 2010/08/23, 08:37:59 »
okey heb ff gezocht in synaptic.

ik geloof dat de correcte naam van het pakket xserver-xorg-core is.
maar 100% weet ik het even niet.

ik weet niet of je dat vanuit ubuntu kunt doen of niet,
ik gebruikte het altijd om een server installatie te voorzien van een GUI.

standaard heeft de server versie namelijk ook niet dat grafische logo en inlogscherm.
dus daarom vermoede ik dat het in deze pakketen fout ging!

Offline poj

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen plaatje na bootscherm en voor bureaublad
« Reactie #11 Gepost op: 2010/09/09, 20:24:20 »
Heeft iemand het idee van Arnold al eens een keer geprobeerd?

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen plaatje na bootscherm en voor bureaublad
« Reactie #12 Gepost op: 2010/09/09, 20:33:42 »
Start hij door tot aan het bureaublad? Zo ja, ga eerst eens naar Systeem>Beheer>Stuurprogramma's  en kijk of daar een driver weer gegeven word.

Offline poj

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen plaatje na bootscherm en voor bureaublad
« Reactie #13 Gepost op: 2010/09/09, 21:11:30 »
Hij start keurig door en bij stuurprogramma's is een driver geïnstalleerd, zie schermafdruk (bijlage)

Offline poj

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST of toch niet] geen plaatje na bootscherm en voor bureaublad
« Reactie #14 Gepost op: 2010/10/04, 21:16:32 »
Het is me gelukt om de plaatjes weer zichtbaar te krijgen. Alles weer naar de "DOS" mode gezet met een schermresolutie van 620x480x8 en dan krijg ik ze wel te zien. Beetje vreemd, maar goed, beter dan niets.