Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Swap op LVM  (gelezen 631 keer)

Gast

  • Gast
Swap op LVM
« Gepost op: 2006/12/15, 23:30:29 »
Hey,

Graag jullie mening: Zou ik de SWAP partitie op de LVM zetten of beter niet? Wat zijn de voor- en nadelen?

Grtz,
PoiSon

Offline jgoor

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Swap op LVM
« Reactie #1 Gepost op: 2006/12/18, 08:51:44 »
Zou ik persoonlijk niet doen: Gewoon aanmaken en vergeten dat ding. LVM biedt flexibiliteit en dat is in principe wat de swap schijf (mits voldoende ruim aangemaakt) niet nodig heeft.
Maak swap 1,5x je RAM dan zit je veiliger dan veilig.
Swap moet groot genoeg zijn om een full coredump (in het ergste geval 100% van de RAM) kwijt te kunnen, dat is de reden dan 1,5x RAM eigenlijk al te groot is. Niettemin: beter te groot dan te klein aangemaakt.

Voordelen: wat mij betreft geen, tenzij je opeens je RAM gaat verhogen en swap mee moet vergroten (te ondervangen door swap ruim te bemeten)
Nadelen: LVM is snel, weinig maar weldegelijk overhead. Swap moet gewoon snel zijn dus moet je die niet lastigvallen met allerlei prachtige on-the-fly resize mogelijkheden die je toch nooit gebruikt.