Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [opgelost] re: Programerin in Geany C++  (gelezen 860 keer)

[opgelost] re: Programerin in Geany C++
« Gepost op: 2010/07/30, 01:21:35 »
Ik ben niet echt een voorstander van persoonlijke berichten te sturen met algemene vragen, daarom is hier een vraag die ik toegestuurd heb gekregen, zodat iedereen mee kan denken, en dit eventueel andere mensen met hetzelfde probleem kan helpen. Ik controleer vaak genoeg het forum in het onderdeel programmeren, en het onderdeel server en netwerken, om te kijken of ik mensen kan helpen.
Verder zit ik er niets mee in om noob vragen te beantwoorden, iedereen moet van 0 beginnen, met vallen en opstaan. Zet ze de volgende keer gewoon even hier in het forum.

Hoi Ward,

Ik zag je draadje over programeren met geany onder Linux voor C++. Ik ben een absolute beginner in het programmeren, naar ik wil het graag leren omdat ik het misschien nodig heb voor een nieuwe baan over een jaartje (dus heb ng wel wat tijd :D) Maar ik loop meteen alvast. ik heb het boek Sams teach your self C++ in one hour a day gehaald en de eerste opdracht zoals ok in ander boeken is het maken van het programma Hello world. Maar dat lukt me zelfs niet. Na even de eerste fout te hebben bekeken bleek dat ik ook nog g++ moest instaleren. Dat heb ik toen maar gedaan via synaptic. Maar ik krijg nog steeds fout meldingen bij het compilen zie print screen.
http://img710.imageshack.us/img710/5088/screenshotbf.png
Sorry voor deze super n00b vraag maar ik zit gewoon iets heel simpels fout te doen volgens mij. Kan jij me misschien helpen.

Alvast bedankt,

\Boudewijn

Zoals op je screenshot te zien is staat onderaan een compiler fout, en staat compillation failed (wat dus wil zeggen dat er ergens een fout in je code staat).
Op het eerste gezicht heeft het te maken met de " - tekens, die staan nogal op een vreemde manier gedraaid. Waar heb je de code vandaan? Heb je die zelf ingetypt? Normaal levert dat tekentje in plain tekst 2 rechte streepjes op.

Ik heb zelf voor de zekerheid de code even overgetypt, en dat werkt perfect. Dit krijg je te zien onderaan het scherm als alles in orde is:


Hier is mijn code, het enige wat anders is is de "-tekens.

#include <iostream>

int main()
{
   std::cout <<"Hello World!\n";
   return 0;
}


edit:

Iets wat ook al eens helpt om zulke problemen op te lossen is gewoon de error in google te kopiƫren, dan vind je vaak snel het antwoord.
In dit geval error stray ' 342' in program gaf als eerste link dit:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=689816
en als je dan even verder kijkt naar antwoord #6 dan zie je de oplossing voor het probleem al staan, en het heeft inderdaad met de quotes te maken
« Laatst bewerkt op: 2010/07/30, 10:57:18 door Ward De Ridder »
http://leerubuntu.org (ubuntu zonder moeilijke woorden)
VoidWarranties (Hackerspace) Antwerpen
Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. - Linus Torvalds

Re: re: Programerin in Geany C++
« Reactie #1 Gepost op: 2010/07/30, 08:39:29 »
Ten eerste sorry Ward maar eigenlijk schaamde ik me een beetje omdat echt het eerst simple progje me niet lukte..... :-[

Maar gelukkig heb je het nog in het forum gezet. Iets wat ik ok met mijn meeste vragen doe.

Verder was de fout idd de "-tekens. Ik heb ze gewoon uit het e-book geknipt en geplakt en niet zelf geschreven. ik denk dat daar de fout zit meteen weer wat geleerd schijf altijd je eigen code. XD

En zoals je al schreef is google ook je beste vriend bij het programeren.

Nogmaals bedankt Ward,

\BoudewijnD
Desktop: AMD AThlon II X4 630 2.8 GHz, ATI Radeon HD 5450 1 Gb, 4 GB, 1.5 TB. Ubuntu 12.04 LTS
----------------------------------------------------------------------
Linux user number 519529
Registreer als Linux gebruiker op: http://counter.li.org/