Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [OPGELOST][VMWARE]Zie mijn machienes niet :(  (gelezen 580 keer)

Offline Vinnie665

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[OPGELOST][VMWARE]Zie mijn machienes niet :(
« Gepost op: 2010/07/18, 19:09:42 »
Hallo,

Ik heb hier een Ubuntu server 10.04 met Vmware server 2.0.2 geïnstalleerd, met daar op 2 Windows server 2003 voor een test omgeving.
Nu is het probleem als volgt:

Heb een werkgroep met de naam OOSHIRO op allebij de servers en mijn laptop
de virtuele servers hebben als netwerk NAT ( Misschien moet ik brigded zijn? )

Ik zie echter nu op mijn laptop niet de 2 machienes via netwerk zoeken of uitvoeren en dan \\WSF1 of \\WSF2

Weten jullie een en/of de oplossing?

grt,


ps. zal briged voor de zekerheid nog even proberen  :rolleyes:


EDIT:

Het probleem zat inderdaad bij briged kan er nu bij per IP maar nog niet per naam hoe kan dit?

« Laatst bewerkt op: 2010/07/22, 18:12:33 door Vinnie665 »

Offline Buzzin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [VMWARE]Zie mijn machienes niet :(
« Reactie #1 Gepost op: 2010/07/19, 16:29:04 »
Windows networking is altijd een beetje lastig.

Het kan zijn dat na het opnieuw scannen van het netwerk ze wel de windows namen kennen.
Eventueel is zelfs een herstart nodig.

Kun je wel vanaf de windows servers de laptop vinden? (en elkaar?)

ps. veranderd de titel even naar [OPGELOST] etc, dan zien mensen dat het opgelost is :)
« Laatst bewerkt op: 2010/07/22, 10:55:41 door Buzzin »
Football: A battle between two teams of mindless thugs over scraps of coloured cloth. Usually accompanied by the spectacle of 22 overpaid primadonnas kicking a ball on a field.
DebianDevuan, KDE & OperaVivaldi addict, RedHat Engineer

Offline Vinnie665

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [VMWARE]Zie mijn machienes niet :(
« Reactie #2 Gepost op: 2010/07/21, 19:30:03 »
Windows networking is altijd een beetje lastig.

Het kan zijn dat na het opnieuw scannen van het netwerk ze wel de windows namen kennen.
Eventueel is zelfs een herstart nodig.

Kun je wel vanaf de windows servers de laptop vinden? (en elkaar?)

Na reboot van zo wel mijn laptop als mijn 2 virtuele servers ( die ik vergeten was te rebooten) draait het nu prima... Echt Windows weer  O0

thx voor reactie.