Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [C en GTK+] Verschil g_signal_connect () en g_signal_connect_swapped ()  (gelezen 736 keer)

Offline Joshua822

  • Documentatieteam
  • Steunpunt: Nee
Hallo allemaal.

Recentelijk ben ik wat verder gaan lezen over GTK+ 2.0. Nu probeer ik het verschil tussen g_signal_connect () en g_signal_connect_swapped () te begrijpen. Nu weet ik dat g_signal_connect () dient om de gebeurtenissen die een widget genereert te laten verwerken door een functie die je zelf hebt geïmplementeerd. Maar nu snap ik niet waar 'm nu het verschil zit tussen deze en g_signal_connect_swapped ( ) en wanneer ik g_signal_connect_swapped moet gebruiken.

Nu heb ik al in de GTK+ referentie op de GNOME site gekeken, maar ik wordt niet veel wijzer uit de beschrijving.

Kan iemand mij dit rustig uitleggen ? Wanneer moet ik dus g_signal_connect_swapped () gebruiken en wat is het verschil met g_signal_connect ().

Alvast hartelijk bedankt.

Offline Mossie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [C en GTK+] Verschil g_signal_connect () en g_signal_connect_swapped ()
« Reactie #1 Gepost op: 2010/08/13, 12:06:22 »
http://library.gnome.org/devel/gtk-tutorial/stable/x159.html

Als je deze pagina leest zal je zien dat er qua werking geen verschil zit in de 2 functies. Het enige verschil is dat het eerste en het laatste argument van de callback functie verwisseld zijn (vandaar 'swapped' in de naam). Het maakt dus niet uit welke functie je gebruikt, zolang je de argumenten van je callback functie maar in de goede volgorde hebt staan.