Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: wintv hvr-1120 geen geluid  (gelezen 1671 keer)

Offline jurgenh

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
wintv hvr-1120 geen geluid
« Gepost op: 2010/06/22, 01:25:31 »
Hallo.

Ik heb onlangs een nieuwe tvkaart gekocht.
Mijn oog was gevallen op de Hauppauge wintv-hvr-1100.
Mijn systeem is Lucid 64b kde 4.4.4
De huidige kernel zou deze ondersteunen en o.a. mythtv ook.
Nu is het probleem dat ik na wat diepe nachten nog steeds geen geluid krijg.
Dvb kan ik niet testen want ik heb geen antenne maar analoog heb ik wel gewoon beeld.

In dmesg zie ik dat het model hvr-1120 is en dat hij geladen wordt.
In Kmplayer komt hij dan ook keurig naar voren als ik /dev/video1 selecteer.

Ik heb nog een andere kaart in de pc zitten (unknown/generic) en een webcam.
De webcam zit op /dev/video0
De Hauppauge zit op /dev/video1

Ik heb zo'n beetje van alles geprobeerd.... tot compleet verse kubuntu installatie aan toe maar niet lukt tot nu toe.
... euhhh, ja de geluidskanalen staan allemaal open, en in Windows doet ie het wel :(

Ik hoop dat er iemand is die hier stap voor stap met mij door kan gaan want het zit er dik in dat ik iets over het hoofd heb gezien.

Alvast bedankt,
Jurgen



Offline Jan Wesselink

  • Lid
    • http://members.chello.nl/~j.wesselink2/
  • Steunpunt: Nee
Re: wintv hvr-1120 geen geluid
« Reactie #1 Gepost op: 2010/06/24, 20:03:39 »
deze kaart werkt hier met tv-time wel maar idd geen geluid , dit moet je omleiden met Sox.

Google anders even op hauppauge +tvtime +sox dan vind je het zo.

Het is niet zaligmakend want de geluiden van je overige apps kunnen dan niet tegelijk met tvtime werken.

mplayer-nogui  is ook een optie maar die vind ik geen geweldig beeld geven.

grtz,

Jan


Offline jurgenh

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: wintv hvr-1120 geen geluid
« Reactie #2 Gepost op: 2010/06/25, 00:30:40 »
Hallo Jan.

bedankt voor uw antwoord.
Ik heb al het een en ander met sox geprobeerd maar zonder succes.
Komt nu ook nog bij dat tvtime crashed op het moment er een zichtbaar kanaal opgevraagd wordt.
Tot nu toe lukken bij mij alleen vlc en kmplayer om beeld te krijgen.

Baal er wel een beetje van.... ik ben niet nieuw met linux maar hier kom ik niet uit.
Ik heb de kaart gekocht omdat hij goed ondersteund zou worden en ik geen zin (meer) had in gepiel.

Groetjes,
jurgen

Offline jurgenh

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: wintv hvr-1120 geen geluid
« Reactie #3 Gepost op: 2010/06/25, 01:10:41 »
Hey!!!
Onder VLC heb ik geluid.
Bij de optie audio-apparaatnaam heb ik hw:2,0 ingevuld.
De saa kaart staat bij mij hierop ingevuld.
Bij de optie video-apparaatnaam heb ik de kaart ingevuld ( /dev/video1 )

Nu moet ik alleen nog uitdokteren hoe ik dit in bijvoorbeeld kmplayer configureer... enige suggesties???
« Laatst bewerkt op: 2010/06/25, 01:26:22 door jurgenh »

Offline Jan Wesselink

  • Lid
    • http://members.chello.nl/~j.wesselink2/
  • Steunpunt: Nee
Re: wintv hvr-1120 geen geluid
« Reactie #4 Gepost op: 2010/06/25, 16:37:15 »
Hallo Jan.

bedankt voor uw antwoord.
Ik heb al het een en ander met sox geprobeerd maar zonder succes.
Komt nu ook nog bij dat tvtime crashed op het moment er een zichtbaar kanaal opgevraagd wordt.
Tot nu toe lukken bij mij alleen vlc en kmplayer om beeld te krijgen.

Baal er wel een beetje van.... ik ben niet nieuw met linux maar hier kom ik niet uit.
Ik heb de kaart gekocht omdat hij goed ondersteund zou worden en ik geen zin (meer) had in gepiel.

Groetjes,
jurgen



heb je er toevallig ook een webcam aan hangen ?

dan moet je tvtime evt opstarten met tvtime --device=/dev/video1  ,  misschien dat de webcam /dev/video0 is....



Offline jurgenh

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: wintv hvr-1120 geen geluid
« Reactie #5 Gepost op: 2010/06/25, 21:37:09 »
Hoi Jan.

Dat klopt hoor. Mijn webcam staat op /dev/video0 en mijn tv kaart op /dev/video1.
Dus die --device=/dev/video1 deed ik al.
Ik zal de configuratie bestanden van tvtime eens weggooien en dan kijken of hij nog steeds crashed bij het afspelen van een frequentie.
Nu vind ik tvtime niet echt mijn app dus als die het niet doet... geen probleem.
Ik moet alleen nog ff uitdokteren hoe ik geluid krijg in andere media-spelers dan vlc.
In vlc heb ik, bij audio-apparaatnaam, hw:2,0 ingevuld maar wat moet ik andere spelers (zoals kmplayer) vertellen waar de audio vandaan komt?

Alvast weer bedankt,
Jurgen

Offline Jan Wesselink

  • Lid
    • http://members.chello.nl/~j.wesselink2/
  • Steunpunt: Nee
Re: wintv hvr-1120 geen geluid
« Reactie #6 Gepost op: 2010/06/25, 22:40:14 »
geen idee, vlc en mplayer geven hier gewoon standaard geluid, als ik dat soort dingen moet gaan veranderen gebruik ik het bij voorbaat al niet.
Ik gebruik Ubuntu omdat ik het prettiger in het gebruik vind dan windows en dat wil ik ook zo houden ;-)


Offline jurgenh

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: wintv hvr-1120 geen geluid
« Reactie #7 Gepost op: 2010/10/13, 22:57:19 »
Nou, ik ben er uit...
Om geluid met Kmplayer te krijgen moet ik Kmplayer met de volgende extra opties starten:
| arecord -D hw:2,0 -f S16_LE -c2 -r32000 | aplay -

Dan wordt de starter dus:
kmplayer | arecord -D hw:2,0 -f S16_LE -c2 -r32000 | aplay -

Wat ook kan is het volgende:
Bij instellingen kan je het audio-apparaat instellen.
Daar achter kan je de volgende opties zetten:
sox -r 32000 -c 2 -t alsa hw:2,0 -t alsa default

Gevonden op:
http://www.pindundin.de/
« Laatst bewerkt op: 2010/10/13, 23:28:03 door jurgenh »

Offline jurgenh

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: wintv hvr-1120 geen geluid
« Reactie #8 Gepost op: 2010/10/14, 13:20:18 »
AHHHH, Weer geen geluid (na reboot) maar wel de oplossing.
IK heb gnome-media geïnstalleerd.
( sudo apt-get install gnome-media )
Dan krijg je de optie om in een terminal gstreamer-proporties te openen.
Daarin kan je de default (sound)input instellen.
Die van mij stond op de usb-audio van de webcam ingesteld en nu dus op SAA1734 PCM.

Sommigen zeggen wel eens:
"een dag niet geleerd is een dag niet geleefd"